Kolana | Kręgosłup | Suplementy
Napisano Ponad rok temu
Przejde odrazu do pytan.
1) Kolana. Trenuje BJJ i w czasie sparingów (poz. z kolan) czasami coś mi przeskoczy w kolanie, ból podacz tego "przeskoku" jest tak duzy, że musze przerwać spraing i wyprostować noge, żeby to cos przeskoczyło ponownie. Byłem u lekarza, miałem prześwietlenie, całej nogi (akurat wizyta dotyczyła czegoś innego) i powiedział mi właśnie, że kolano hmmm poprotu zamiast gładkiej powierzchni mam jakieś ząbki. Wiem, że nie jest to dobrze wytlumaczone, ale się starłem :-) Pytanie : używaliście jakiś maści, tabletek itd. który by pomogły ?
2) Kręgosłup. Szybko bo nie mam czasu. Było prześwietlenie. Kręgi "nieco porównawczo obniżone w odcinku szyjnym". Byłem u lekarza pierwszego kontaktu i nie wiele mi powiedział. A praktycznie nic. Nie ma żadnych przeciwskazań do trenowania ? Pytam się bo te kręgi mnie bolą, a raczej chyba mięśnie koło tych kręgów, nie wiem ciężko mi sprecyzować dokładnie co mnie boli bo ten ból promieniuje. Bolało mnie zanim ćwiczyłem i boli mnie teraz.
3) Suplementy. Chodzi mi o jakąś odżywkę która uzupełni moją dietę w węglowodany. Poprostu potzrebuje dodatkowego źródła energii.
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ostatnimi czasy pojawiła się jeszcze chontroityna, ale nie zweryfikowałam wynalazku
na kręgosłup polecam zajęcia z jogi - ale tylko pod okiem instruktora
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ja ci moze zapodam odzywki typu carbo czyli weglowodany czyli energia :
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
polecasz mu wegle na stawy??? 8O
Napisano Ponad rok temu
3) Suplementy. Chodzi mi o jakąś odżywkę która uzupełni moją dietę w węglowodany. Poprostu potzrebuje dodatkowego źródła energii.
to mu polecilem....
Napisano Ponad rok temu
Witam.
Przejde odrazu do pytan.
1) Kolana. Trenuje BJJ i w czasie sparingów (poz. z kolan) czasami coś mi przeskoczy w kolanie, ból podacz tego "przeskoku" jest tak duzy, że musze przerwać spraing i wyprostować noge, żeby to cos przeskoczyło ponownie. Byłem u lekarza, miałem prześwietlenie, całej nogi (akurat wizyta dotyczyła czegoś innego) i powiedział mi właśnie, że kolano hmmm poprotu zamiast gładkiej powierzchni mam jakieś ząbki. Wiem, że nie jest to dobrze wytlumaczone, ale się starłem :-) Pytanie : używaliście jakiś maści, tabletek itd. który by pomogły ?
Ten lekarz był ortopedą? Powiedział ci to i co dalej? Nic z tym nie będzie robił?
Nie jestem tego pewien, ale słyszałem i także czytałem tu na budo o tym, że prześwietlenie nie pokazuje dokładnie chrząstki w kolanie i nie da się na podstawie tego stwierdzić, co dokładnie się tam dzieje - tak jak pisałem nie wiem czy to prawda.
Z tym przeskakiwaniem też tak miałem - na początku nie bolało, a potem zaczęło coraz mocniej. W moim przypadku okazała się to uszkodzona łękotka. Nie wierze, że zniszczona chrząstka może też tak przeskakiwać. Wydaje mi się, że wtedy byś miał wielkie problemy z chodzeniem. Aha, jeżeli to łękotka to odpuść sobie leczenie tego glukozaminą bo na 100% ci tego nie wyleczy. Glukozaminę to możesz brać po zakończonym leczeniu - wtedy pomoże.
Polecam przejść się do jeszcze jednego lekarza ortopedy - i to jak najszybciej.
Napisano Ponad rok temu
zycze powrotu do szczytowej formy
p.s. problemy z kolanami to straszna rzecz - sam wiem o tym bardzo dobrze. nie lekcewarz zadnych problemów
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
skurcze :/
- Ponad rok temu
-
staw kolanowy
- Ponad rok temu
-
mistrzoswo rozciągania
- Ponad rok temu