Ving Tsun w GDAŃSKU ???
Napisano Ponad rok temu
A swoją drogą Tsailifo, to środowisko jest bardzo skłócone i podzielone. Co ciekawe ci, którzy teraz sie najbardziej nie lubią, kiedyś się całkiem lubili, ba nawet byli w jednej organizacji :-) Widać pieniążki i konkurencja zmienia perspektywę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co ? Po raz kolejny chcesz usłyszeć w którym szeregu jest miesjsce Twojego sijo
Jestem ciekaw poprostu wg. czego tym razem został ustalony szereg.
Sama idea szeregowania i oburzania się takowym jest dość radosna
A środowisko skłócone - normalka, na większości forów tak jest. Co gorsza nie tylko o SW - okazuje się że jakiemukolwiek tematowi poświęcone jest forum to ludzie się zawsze wykłócają o jakieś dziwne rzeczy. I ani jeden drugiego nie przekona, zreszta zazwyczaj nic ciekawego też nie napisze. Wynika to pewnie bardziej z cech typowych dla for internetowych niż jako takiego skłócenia środowiska (choć nie jestem tego do końca pewien).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cieszę się że ktoś mnie poparł to do WSL i YM dorzucam Leung Tinga
Mała prośba. Nie ustawiaj Leung Tinga w jednym szeregu z Wong Shun Leung'iem czy Yip Man'em.
to prawda, Wielki Mistrz Yip Man to głowa CAŁEGO klanu a między Sijo Leung Tingiem a Wong Shun Leungiem są ogromne róznice w poziomie technicznym, zrozumieniu Wing Tsun Kung Fu , wykształceniu a także w programie nauczania, niestety Wong Shun Leung juz nie żyje i radzę nie poruszać takich tematów na tym forum, tym bardziej że nie wiadomo z kim prowadzimy dyskusję
Sifu Marek Mikulski
Leung Ting Gym
International Wing Tsun Assotiation
Napisano Ponad rok temu
Mysle, ze to jest glowny powod czemu Leung Ting jest cieniutki i unika konfrontacji.
Jak jest mistrzem to powinien sie nie bac.
Z kim sie Leung Ting bil nie liczac bojek w piaskownicy
Wiec jak wyzej ktos napisal - nie nalezy stawiac LT na rowni z WSL - to 2 rozne swiaty.
Brucee Lee jakos w filmie gral z WSL a nie z LT. I jakos z WSL trzymal a nie LT.
LT wyplynal na WSL i taka prawda o tym profesorze-teoretyku. Aczkowliek nie mowie, ze to czego uczy jest zle. Trzeba rozroznic 2 rzeczy: umiejetnosci wlasne i wiedza jak uczyc.
Ale dobrze, zeby tego co sie uczy bylo przetestowane w praktyce i wyprobowane
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Brucee Lee jakos w filmie gral z WSL a nie z LT.
W którym?
Napisano Ponad rok temu
Leung Ting to cienki bolek :splat: :dupa: nie fighter. WSL w Hong Kongu nie odmawial sparingu nikomu. A jak wasz szifu? Mozna z nim powalczyc z tym Leung Tingiem? Bo ja mysle, ze to teoretyk a jak przyjdzie co do czego to wymieknie - nie zeby bac sie - ale nie daj Panie Boze dostanie w nosa, spadnie autorytet i mu organizacja sie posypie.
Mysle, ze to jest glowny powod czemu Leung Ting jest cieniutki i unika konfrontacji.
Jak jest mistrzem to powinien sie nie bac.
Z kim sie Leung Ting bil nie liczac bojek w piaskownicy
Wiec jak wyzej ktos napisal - nie nalezy stawiac LT na rowni z WSL - to 2 rozne swiaty.
Brucee Lee jakos w filmie gral z WSL a nie z LT. I jakos z WSL trzymal a nie LT.
LT wyplynal na WSL i taka prawda o tym profesorze-teoretyku. Aczkowliek nie mowie, ze to czego uczy jest zle. Trzeba rozroznic 2 rzeczy: umiejetnosci wlasne i wiedza jak uczyc.
Ale dobrze, zeby tego co sie uczy bylo przetestowane w praktyce i wyprobowane
to zapraszam do mnie do szkoły na Polną, jest tu kilka chętnych osób panie anonim
Napisano Ponad rok temu
Brucee Lee jakos w filmie gral z WSL a nie z LT.
W którym?
chyba chodzi o jakąś podróbę z HK w wersji z n-tym Brus Likiem
Napisano Ponad rok temu
Czy Leung Ting przyjezdza do Polski - primo, secundo - czy organizujecie jakies seminaria otwarte gdzie mozna sie wymienic spostrzezeniami z samym "mistrzem"
Czy mistrz wasz unika takowych spotkan. W sumie sie promuje na super goscia, ma tyle szkol pootwieranych - wiec chyba rozumiesz, ze marze o spotkaniu z samym mistrzem
Bo wiesz - ja mowie o Leung Tingu a nie o twoich kolegach. Twoi koledzy - z niewaidomymi powiazaniami - ze tak powiem - mnie nie interesuja. Takowych a i bardziej przypakowanych to moge sobie na miejscu znalezc
Chodzi mi glownie o otwarte seminaria - czy jak LT przyjezdza czy cos takiego organizujecie?
Napisano Ponad rok temu
Lecial kiedys taki film na satce - WSL byl mistrzem Bruce'a i w sumie to w filmie byly z nim 2 czy 3 epizody jak z Brucem symulowal na potrzeby filmu walke. Oczywiscie - film akcji made in Hong KongBrucee Lee jakos w filmie gral z WSL a nie z LT.
W którym?
Napisano Ponad rok temu
Ty marek chyba nie rozmiesz slowa pisanego. Ja mowilem o Leung Tingu a nie o jakis gosciach, byc moze z mafii, ktorych uczysz.
Czy Leung Ting przyjezdza do Polski - primo, secundo - czy organizujecie jakies seminaria otwarte gdzie mozna sie wymienic spostrzezeniami z samym "mistrzem"
Czy mistrz wasz unika takowych spotkan. W sumie sie promuje na super goscia, ma tyle szkol pootwieranych - wiec chyba rozumiesz, ze marze o spotkaniu z samym mistrzem
Bo wiesz - ja mowie o Leung Tingu a nie o twoich kolegach. Twoi koledzy - z niewaidomymi powiazaniami - ze tak powiem - mnie nie interesuja. Takowych a i bardziej przypakowanych to moge sobie na miejscu znalezc
Chodzi mi glownie o otwarte seminaria - czy jak LT przyjezdza czy cos takiego organizujecie?
to stań ze mną w parze albo się zamknij
Napisano Ponad rok temu
to zapraszam do mnie do szkoły na Polną, jest tu kilka chętnych osób panie anonim
Ech... stara zagrywka
Napisano Ponad rok temu
Ech... stara zagrywka
bo i stary temat który tak lubisz
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ojj marek, marek - cos ci szare komorki nie kontaktuja. Jak kojarze sa seminaria na BJJ/VT, jak przyjezdzaja jacys goscie z Brazylii i nie sadze ze oni robia jakies problemy, zeby z nimi powalczyc. Wplaca sie za udzial jakis pieniadz, slucha sie co oni tam mowia, wyraza swoje jakies watpliwosci, oni tlumacza a jak cos to w praktyce pokazuja. No... ale w koncu WT to nie BJJ - nie kazdy moze dostapic - jak rozumiem - zaszczytu "dotkniecia" mistrza. Tylko dla wybranych jak rozumiem. Taki zwykly, szary czlowiek nie jest godny
najpierw powiedz mi to osobiście co pisałeś wcześniej o głowie naszego stylu albo wracaj do piaskownicy
Napisano Ponad rok temu
No cóż, jak narazie stoję z boku zresztą to nie moja bajka i nie mój "cyrk"
Wiem doskonale czym i jak to się skończy
p.s.
a co do walki (sparingu) z jakimś polskim instruktorem (z organizacji powiedzmy X), to to też już było przerabiane.
Pierwszy wersja - jak chcesz sparować zgłoś się na trening a tam instruktor napewno z Tobą powalczy.
W odpowiedzi na taką ofertę znalazł się chętny ale wtedy...
Druga wersja - zawsze możesz przyjść na trening i tam przedyskutować wszystkie kwestie, bo przecież instruktor nie będzie z Tobą walczył (względy bezpieczeństwa - bynajmniej nie instruktora)... zresztą aby taka walka mogła się odbyć musiała by być na śmierć i życie...
Napisano Ponad rok temu
No cóż, jak narazie stoję z boku zresztą to nie moja bajka i nie mój "cyrk"
Wiem doskonale czym i jak to się skończy
p.s.
a co do walki (sparingu) z jakimś polskim instruktorem (z organizacji powiedzmy X), to to też już było przerabiane.
Pierwszy wersja - jak chcesz sparować zgłoś się na trening a tam instruktor napewno z Tobą powalczy.
W odpowiedzi na taką ofertę znalazł się chętny ale wtedy...
Druga wersja - zawsze możesz przyjść na trening i tam przedyskutować wszystkie kwestie, bo przecież instruktor nie będzie z Tobą walczył (względy bezpieczeństwa - bynajmniej nie instruktora)... zresztą aby taka walka mogła się odbyć musiała by być na śmierć i życie...
to też nie mój cyrk i też wiem czym to sie skończy, zawsze tak samo, anonim udaje fachowca a tu bezkarnie może mówić wszystko o wszystkich, kiedyś takiego namierzylismy po IP i okazało się że klient siedzi w kawiarence internetowej jest 13 latkiem z nadwagą i wsuwa batony
Napisano Ponad rok temu
Jak chetny sie znajdzie i instruktor dostanie w nos - to wtedy ma swiadkow, ze rzekomo ktos napadl na niego niespodziewanie i jeszcze na policje to zglosiW odpowiedzi na taką ofertę znalazł się chętny ale wtedy...
Jak mozna komukolwiek proponowac cokolwiek jak sie go na oczy nie widzialo, nie wie ile on wazy, jak jest napakowany i jakie ma umiejetnosci?
To chyba tak niepokolei w sekcji WT maja.
No bo tak tsalifo. To jest tez prawda - udawadnianie na powaznie moze sie zle skonczyc o ile jedna ze stron potrafi uderzyc. Mi nawet nie chodzi, zeby bic sie z Leung Tingiem bo to wiadomo, ze odpada. Chcialbym zobaczyc jak on na mnie te swoje techniki pokazuje - bo jak jest manekin ktory wszystko robi i udaje sztuczki to dziala - tak jak widzialem w necie sporo tych sciemek. Dlatego sie pytalem o jakies otwarte seminarium a koles mi na to, ze sa jacys kolesie co chca sie ze mna sprobowac, ze on stanie ze mna w parze i inne bzdety.Druga wersja - zawsze możesz przyjść na trening i tam przedyskutować wszystkie kwestie, bo przecież instruktor nie będzie z Tobą walczył (względy bezpieczeństwa - bynajmniej nie instruktora)... zresztą aby taka walka mogła się odbyć musiała by być na śmierć i życie...
Gosc nie rozumie slowa pisanego.
marek - a kim dla ciebie jest ten LT ze tak go bronisz? Chleb ci daje? Karmi cie?
Normalnie sekta - za mistrza by zycie oddal
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Szabla taiji stylu Wu
- Ponad rok temu
-
Liu he ba fa - klip
- Ponad rok temu
-
Yongchun baihequan - videoklipy