zgadłeś troszkę fizyki + ciekawe zagadnienia anatomi ok .
nie zmuszam nadal uważam że forum to nie miejsce do tego...
Bez urazy a do czego jest forum ??
Ogolnie forum jest dla ludzi co malo wiedza a wydaje im sie ze duzo wiedza i ta niby wiedza sie dziela z innymi na forum a ci co nie wiedza (poczatkujacy) - te wiedze przyswajaja.
Ci co wiedza i maja umiejetnosci praktyczne - albo w ogole na forum nie zagladaja albo zagladaja z czystej ciekawosci (absolutnie nie po to, by czegos sie nauczyc - ewentualnie po to - i to najwyzsza wartosc forum - by zobaczyc pewne videoklipy i porownac z tym co sie cwiczy w aspekcie skutecznosci)
A ty tu jestes ten co potrafi czy oglada filmiki ?
Co do skutecznosci to zamiast ogladac filmiki z ktorych nic nie wynika w aspekcie skutecznosci (nie styl waczy a czlowiek ) idz chopie po sekcjach powiedz ze chcesz sie sposprawdzac to sprawdzisz swoja skutecznosc
Nawet aikido jest skuteczne - Ueshiba mial ponad 30 certyfikatow ukonczenia róznych szkól jesli cos nie szlo tak to obchodzil to czym innym. Wiec prosze cie nie pisz mi o prownywaniu skutecznosci na podstawei ogaldanych filmikow
To pozwol ze ci ludzie beda sami decydowac czy przekazywac publicznie pewne informacje. Skoro ciezka praca doszli do pewnych rozwiazan dlaczego maja chlapac jezorem ich uczniowie na lewo i prawo? Zeby inne syfiaste sekcje podchwycily koncepcje i sobie przywlaszczyly?
Jak zechca - mysle- ze sie osobiscie pochwala.
Jasne niech pisza ale jak nie maja nic ciekawego do napisania to po co zasmiecaja forum ? Za to powinny byc bany - nie masz nic do napisania nie dociekasz czegos nie stawiasz pytan (przypominam nie ma glupich pytan sa tylko glupie odpowiedzi) to marnujszesz czas tych co chca tu sie czegos dowiedziec zajmujesz miejsce w bazie na serwerze - a takie głupie teksty nikogo niczego nie naucza wiec po co je pisac ???
Bo po prostu nie chca. Jak sa pewne rzeczy oklepane i znane wszystkim to mozna sobie pewne rzeczy wyjasniac (poczatkujacy). Jak sie do czegos samemu dochodzi - i co wiecej - jest rewelacyjne - to sam sobie odpowiedz na to pytanie jaki sens chlapac jezorem na lewo i prawo? Jak cos jest dobre i innowacyjne to albo sie robi na tym kase (Gracie) - albo sie cwiczy wedlug schematu chinskiego: wiem ale nie powiem, sam bede cwiczyl z moimi uczniami. Z drugiej strony jak sie chodzi na trening i sie za niego buli kase nauczycielowi - jaki sens gadac o tym obcym ludziom na forum?
bo czasem sa tu ludzie ktorzy szukaja czegos nowego by rozwinac swoje metody treniegopwe by podzielic sie w rewanzu swoimi - to chyba sens forum ?
No ale sorry odpowiedz mi lepiej czy cos umiesz ale nie piszesz czy oceniasz skutecznosc na podstawei ogladanych filmikow
No i mysle, ze dobrze- niech taka oficjalna wersja na forum pozostanie. Zreszta - to co piszesz to prawda. Tylko ze to kazdy wie co troche pocwiczyl
Dalej bądz tajemniczy panie Bond - nie ma co propagowanie sztuk walki pełną gębą
Po prostu ręce opadają. Chyba nic tu po mnie - ja sie nei chce upodobnic do was. Zreszta swoają drogą widzę ze co mądrzejsi Chris, Seiken, War dawno już to olali to powinno dać mi do myślenia - sorry jednak lama ze mnie - myslalem ze sa tu ludzie na poziomie. MOJA WINA
ALOHA