Uda
Napisano Ponad rok temu
Czy jak zaczynales robic, laczyles je z innymi cwiczeniami w serie, czy traktowales jako oddzielne?
Jest to chyba najlepsze cwiczenie "ogolne" jakie znam i musze je wreszcie wprowadzic w zycie, tylko zabardzo nie wiem kiedy(w sensie po treningu nie da rady, moze rano po bieganiu?)
Napisano Ponad rok temu
zaczalem od burpee challenge, czyli 100 i mierzysz czas. udalo mi sie zrobic, wiec bylem calkiem zadowolony (10x10)novocaine, jestem ciekawy jak trenujesz burpees.
teraz robie Minute Drill Workouts dla kondycji:
30s kazdego z ponizszych bez przerwy (np):
burpees
jumping jacks
mountain climbers
burpees
split jumps
grasshoppers
(sorry ze po angielsku. wytlumaczenie moge na PW)
razem 3minuty bez przerwy, potem minuta odpoczynku i tak x4 albo x5.
wiec mozna uznac, ze tu je cwicze. ale jako tako samych nie stosuje.
zgadzam sie, swietne cwiczenie kondycyjne i daje popalic. u rossa pelni bardzo wazna funkcje.
stosowac je mozna albo jako zakonczenie treningu silowgo, tzn finisher, albo na osobnej sesji kondycyjnej. ja stosuje to drugie rozwiazanie.
no i co rozumiesz przez "rozpierdala"? :wink:
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
program na skocznosc, ktory jest grozny dla stawow.
Napisano Ponad rok temu
no i co rozumiesz przez "rozpierdala"? :wink:
No poporstu najbardziej jestem po nim niezywy, i nie jestem w stanie niestety zrobic zbyt duzo naraz.Mowa o pelnym burpees, z pompka, bo te polowki co ross pokazuje w ksiazce, sa jednak duzo latwiejsze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Problem z rossem mam taki, ze jakbym chcial wykonywac taki trening jak on podaje(to co jest rozpisane na koncu-bardzo bym chcial bo juz widze jaki bylby ze mnie kocur po 2 miechac takie trenowania :wink: ) to wtedy na treningach thaia bym zdychal..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie mam jak zeskanowac. w skrocie to zmienil zainteresowania z wytrzymalosci silowej na sile maksymalna i eksplozyjna, i kondycje silowa.
NG jest o cwiczeniu w domu, jedyne przyrzady jakie sa to gumy, "kolko" do cwiczen i skakanka wlasciwie. same przysiady tez sa, ale juz nie mowi o takiej ilosci. sa przysiady tabaty (20s cwiczenia max szybkosc, 10s przerwy, x8), przysiady na jednej nodze, [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników], sporo skakania etc
ssj7
jakie znowu ciezarki...? i co bedziesz z nimi cwiczyl..?
przy przysiadach staram sie miec kolana na szerokosc barkow. mozna tez rozchylic. trojboisci maja niemal "trojkat" jak sie na zdjecia patrzy, kiedy stoja juz prosto. najwaznie, i co chyba logiczne, kolana maja sie poruszac w jednej plaszczyznie, tzn nie maja ci sie "rozjezdzac" w trakcie przysiadu. calyczas maja bys skierowane w to samo miejsce. oczywiscie opisywanie tego przez forum jest bez sensu.. poszukaj na youtube przysiadow, to zobaczysz jak robia. crossfit ma tez duzo plikow video dobrch.
swistak
a to sorry, przepraszam ;]
sam ross pisze, ze ten trening (chodzi ci o ten 50-dniowy?) jest juz dla bardziej zaawansowanych. ja sam nie robie go z dwoch powodow, 1) za ciezki 2) nie pod moje wymagania. robie swoj, na podstawie no i z forum jego w glownej mierze korzystam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
trening w mrozie
- Ponad rok temu
-
Rozciąganie do szpagatu
- Ponad rok temu
-
GAINER 737
- Ponad rok temu