Japoński mistrz aikido w Przemyślu
Napisano Ponad rok temu
Czy ktos wie kto to jest?
gogatsu
Napisano Ponad rok temu
Nauczycielem Kanagawa-san jest Suganuma Morito shihan 8 dan aikikai.
Czy ktos wie kto to jest?
gogatsu
tak wiemy. to shihan aikikai
Napisano Ponad rok temu
Ja tam na Aikido sie nie znam (bylem na moze 3 treningach) ale przypadkiem poznalem tego waszego ziomka we Wroclawiu przy okazji wizyty innych japonczykow (od kendo).... Sprawial wrazenie sympatycznego i zaangazowanego w to co robi. Je pizze, pije browar i wcina kurczaki wiec chyba jest normalny...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Uff... całe szczęście, że nie je browaru popijając pizzą z kurczakiem... :wink:...Je pizze, pije browar i wcina kurczaki wiec chyba jest normalny...
Napisano Ponad rok temu
Ciekaw jestem Twoich wrażeń po trningu z mistrzem.
Napisano Ponad rok temu
Ja miałam z nim jakieś chyba ze 3 treningi, podobały mi się, bo pomimo, że teraz przeszłam na ciemną stronę mocy i trenuje jujitsu to jednak przygodę ze sztukami walki zaczynałąm od aikido i tam sa moje korzenie :wink:
W każdym razie treningi były dla mnie powrotem to tych starych dobrych czasów oj sie łęzka kręci..
Napisano Ponad rok temu
Masz jakiś kontakt z tym panem? Jeżeli tak, mógłbym poprosić na pw?
Pozdrawiam, h-k
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ksiądz z mojej parafii zaprosił go do współpracy i będzie robić nam konkurencje w Jarosławiu prowadząc treningi dwa razy w tygodniu dla dzieci ze świetlicy przykościelnej. Prawdopodobnie za darmo.
LOL, no wiesz...z ksiedze lepiej nie zadzierac,czasem to jak mafia... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Marudka, czym jeszcze zajmuje się pan Toshimi poza prowadzeniem treningów?Ksiądz z mojej parafii zaprosił go do współpracy i będzie robić nam konkurencje w Jarosławiu prowadząc treningi dwa razy w tygodniu dla dzieci ze świetlicy przykościelnej. Prawdopodobnie za darmo.
Masz do niego jakiś kontakt?
BTW, historia z Jarosławia jest żywym dowodem na to, że można pogodzić aikido z kościołem o ile znajdą się rozsądni ludzie.
Pozdrawiam, h-k
Napisano Ponad rok temu
Jakbyś bardzo chciał się cos dowiedzieć to tu jest [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] strony parafii.. Może tam cos będzie jak skończą przebudowywać..
A z tym Aikido w kościele to jest jedna wielka parodia.. Najpierw uczył ich teki pan, co ćwiczył u nas.. Później ksiądz, co ćwiczył kiedyś judo, następnie dzieciaki miały samowole i uczyły się z filmów, później zaproponowano mojemu braciszkowi by zajmował się nimi, on odmówił, bo nie chciał naszej sekcji robić konkurencji i go prawie ksiądz za to wyklną no a teraz sobie sprowadzili tak zwana atrakcje turystyczna, to znaczy Japończyka, osobiście nic do tego pana nie mam tylko do proboszcza owej parafii, ale to długa historia:]
Napisano Ponad rok temu
Z panem Toshimim nie miałam zbt długiego kontaktu, wiem, że jest chyba po studiach, więc to młodziutki chłopak, w japonii studiował anglistykę i najwygodniej jest się z nim porozumiewać w tym własne języku, choć juz całkiem dobrze mówi po polsku.
Mam do niego jedynie numer telefonu komórkowego, to jedyny ślad jaki mi po nim pozostał.
Toshimi opowiadał, że bardzo podobała mu się ta stara japonia, która teraz gdzies się zatraca wiadomo - globalizacja. Dlatego on stara się ajkoś podtrzymać te stare japońskie tradycje.
Ogólnie sprawiał bardzo pozytywne wrażenie, bardzo bezposredni i lubi jak się go zasypuje pytaniami :wink:
Napisano Ponad rok temu
Cwicza? Pytam bo widze, ze zorientowana jestes 8)
Pozdrawiam.
gogatsu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ola, mogłabyś wysłać mi ten nr komórki na priv? Z góry dziekuję.
Pozdrawiam, h-k
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja jestem zainteresowany kontaktem z tym panem, ale cuś nie mogem siem doprosić namiarów Do Jarosławia mi w najbliższym czasie nie po drodze, więc gdybym mógł się nieśmiało przypomnieć z prośbą…To ja tez taki newsik dla zainteresowanych.. Słyszałam, że w piątek o 15 jest w Jarosławiu w przykościelnej sali jest pokaz tego japończyka z jakimś panem z Wrocławia..
Z góry dziękuje.
Wasz uniżony sługa i podnóżek, h-k
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Aikido, SW, Budo
- Ponad rok temu
-
o stopniach - ładne
- Ponad rok temu
-
Zagrożenia duchowe:Techno aikido amulety(new age)
- Ponad rok temu
-
Skutecznośc dźwigni
- Ponad rok temu
-
"w oku cyklonu jest cisza.ale jak tam dotrzeć?"
- Ponad rok temu
-
Takashi Kuroki w Poznaniu
- Ponad rok temu
-
Daniel Vetter w Gdansku
- Ponad rok temu
-
Staż - Jacek Wysocki - Biała POdlaska 13-14 stycznia 06
- Ponad rok temu
-
Czy bol jest nieodlacznym skladnikiem dzwigni?
- Ponad rok temu
-
Gratulacje dla Redakcji
- Ponad rok temu