joga i medytacja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jakie to nie chrzescijanskie...ehhhh niewzne
czy ktos mi uzmyslowi jak to cwiczyc? praktykowac? :twisted:
Napisano Ponad rok temu
najlepiej sie na kurs zapisać, chociaż to jest inwetycja, to się zwykle opłaca...
ale można kupić książkę, są dobrze napisane i można się nauczyć podstaw bez nauczyciela - zdziwisz się jakie to proste
Napisano Ponad rok temu
Pewien ksiądz, kiedyś uprzedzał mnie przed joginami. Ćwiczenia tak, ale lepiej się w to nie zagłębiać za bardzo.
Koleżanka mojej mamy z pracy opowiadała o opętanych joginach, podobno u nich często się to zdarza. Nie wiem ile w tym prawdy, może dostanę tą kasete z filmem to sam się przekonam...
Napisano Ponad rok temu
Wiesz jak ja bym wyszedl z paralizu dzieki jodze i potem wysluchiwal ze joga to dzielo diabla tez bym sie wkorwil.Jakby inny człowiek, zmieniła się na gorsze, dlatego pytałem czy to może mieć jakiś zły wpływ na psychike.
To wszystko prawda! Tam mieszka diabel, lepiej tego nie robic. Zreszta w boblii nic nie ma o jodze czyli wlasciwe dobry katolik nie musi sie nia zajmowac.Pewien ksiądz, kiedyś uprzedzał mnie przed joginami. Ćwiczenia tak, ale lepiej się w to nie zagłębiać za bardzo.
No u mojej mamy w pracy tez sie czest zdaza ze kolezanik cos opowiadaja i tez takie glupoty.Koleżanka mojej mamy z pracy opowiadała o opętanych joginach, podobno u nich często się to zdarza.
Napisano Ponad rok temu
Założyłem ten temat bo chcialem sie dowiedzieć coś o tym(jak mogę to dołączyć do mojego treningu jaki to ma wpływ i czy warto inwestować pieniądze iczas) od ludzi którzy mieli z tym styczność,a nie interesuje mnie zdanie kościola,ani nawiedzonej koleżanki mamy,i księdza rydzyka itp ciemnoty.Nie miałeś styczności nie próbowałes nie pisz bo widocznie nic nie wiesz na ten temat
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to nie tylko zestaw cwiczen!
Napisano Ponad rok temu
ale nie musisz sie z nia utozszamiac...po co...
jesli jestes zbyt slaby psychicznie i mozna Ci wmowic wszytsko to ok stoj daleko i nie probuj ale to nie tyczy sie kazdego...bez przesady...nie wszytsko jest zgodne z zyciem i slowem kosciola...ale to nie znaczy ze nie mozna tego probowac... :?
Napisano Ponad rok temu
moim skromnym zdaniem powinno sie znac korzenie i zasady systemu jesli chcemy sie nim zajmowac. Yoga ma podloze religijne i jest nim hinduizm. Jesli ja bylbym katolikiem centralnie zapytalbym ksiedza albo najlepiej jakiegos dominikanina i instruktora jogi.ale nie musisz sie z nia utozszamiac...po co...
ok ale rozpowszechniasz opinie bez pokrycia. I tak to sie toczy a potem ludzie biora to za pewniki.Ukyo78 ja nie mówie czy to prawda czy nie.
Napisano Ponad rok temu
jestem katolikiem jak to sie mowi praktykujacym i wierzacym ale nie widze nic zdroznego w tym ze interesuje sie joga...
tak samo jak kosciol mowi ze sztuki walki rowniez wiaza sie z filozofia...ze sa to praktyki poganskie a nie chrzescijanskie to co mam sie do PASzW'a zapisc? :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ok ale rozpowszechniasz opinie bez pokrycia. I tak to sie toczy a potem ludzie biora to za pewniki.Ukyo78 ja nie mówie czy to prawda czy nie.
Napisałem "podobno" ,więc to nie jest rozpowszechnianie jakiejś konkretnej opini, ale mniejsza z tym.
pozdrawiam
ps. Joge ćwiczyłem w okresie wakacyjnym i pomogła mi rozciągnąć ciało co było dużo trudniejsze za pomocą ćwiczeń na sali treningowej SW. Napewno pomaga...
Napisano Ponad rok temu
Nie wpiepszyłeś sie ale mnie interesuja fakty a nie plotki.
Nie interesuje mnie żadna filozofia tylko efekty psycho fizyczne wyzej wymienionych technik.
Ostatnio gdzies wyczytałem że zakonnice w wloskich klasztorach zaczynają praktykować joge.
A to tylko polski kościól tak to atakuje,co biznes to biznes
Napisano Ponad rok temu
Ukyo78 ja nie mówie czy to prawda czy nie. Baca no sorry widać wpieprzyłem Ci się na topikl.
Nie wpiepszyłeś sie ale mnie interesuja fakty a nie plotki.
Nie interesuje mnie żadna filozofia tylko efekty psycho fizyczne wyzej wymienionych technik.
Ostatnio gdzies wyczytałem że zakonnice w wloskich klasztorach zaczynają praktykować joge.
A to tylko polski kościól tak to atakuje,co biznes to biznes
tak masz racje, polski kosciol, to zbior takich rydzykow tam juz na seminarium robia pranie mozgu, ze ich powolanie to zarabianie kapusty, zreszta ja i tak nie wiem, bo masoneria nie daje poznac prawdy takim zwyklym smiertelnikom jak ja
polecam polonica.net
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ok
joge mozna cwiczyc bez zadnej ideologii
totalnie zadnej
mozesz byc buddysta chrzescijaninem czy tez swiadkiem jehowych
jeden huj
najwazniejsze zeby podczas cwiczenia nie popychac sie poza dyskomfort
czyli ze wykonujac dana pozycje nie bedziemy przeginac
tak jak kazde rozciaganie
nie chcemy czuc bolu jak sie rozciagamy a pewien dyskomfort(wiekszy lub mniejszy zaleznie od naszego stopnia rozciagniecia)
ja nawet niezaglebiam sie tutaj w omy czakramy itd
do sztuk walki to nie jest potrzebne
a i podobnie z medytacja
wybralem zen bo on wrecz wymusza na tobie odzucenie wszelkich religi i przekonan(pomimo iz jest to sposob medytacji zwiazany z buddyzmem)
o hinduizmie i jodze juz nawet nie wpomne bo jak zaczniesz sie zaglebiac w ic bostwa wishnu czy 1008 manifestacji shivy to wymiekniesz(zreszta ja tez wymielem jak zobaczylem zdjecia kilku tzw swietych joginow i jednoznacznie uznalem to za ostro pojebane) ale joga to zadna religia zadne bostwa itp
jest to zestaw zjebistych cwiczen i tylko tyle
nie mam pojecia co za idiota zamienil ten prosty topic w jakas religijna debate....
Napisano Ponad rok temu
O! Kolega widzę jest w znakomitej formie psychicznej (: Kwintesencja spokoju i opanowania (:
Pozdrowionka
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak szybko wyleczyc przeziebienie?
- Ponad rok temu
-
WARSZTATY AKROBATYKI W KRAKOWIE
- Ponad rok temu
-