Oyama Karate - czy dalej uznaje stopnie z Kyokushin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co ktos z Oyama ma do uznawania czy nie uznawania stopni kyoka !?
Dziwne pytanie 8O
Napisano Ponad rok temu
takie info mozesz uzyskać chyba tylko u Shihana albo u swojego sensei
Napisano Ponad rok temu
Podobne ta są chyba karategi ,a nawet nie to....................jej chyba chodzi o weryfikacje stopnia, zeby nie zaczynać od nowa w Oyama mając np. 1 dan w Kyoku (bo są to style tak podobne że to by była spora strata czasu)
takie info mozesz uzyskać chyba tylko u Shihana albo u swojego sensei
Napisano Ponad rok temu
Witam! mam pytanie. Czy OYAMA KARATE dalej uznaje stronie z Kyokushin. Z góry dziękuję za odpowiedzi
tak mniej wiecej 5-4 kyu w kk to 1 dan w oyama
Napisano Ponad rok temu
wiesz lassensei jak nie masz nic artościowego do napisania to nie pisz...bo tylko robisz z siebie głupka...uwierz mi nie chciałbyś widzieć tych swoich 5-4 kyu np. po sparingu z Ligiźyńskim, Jończym, Majdą itp jak mieli 1 dan w OK.Witam! mam pytanie. Czy OYAMA KARATE dalej uznaje stronie z Kyokushin. Z góry dziękuję za odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Powiem tak u mnie w sekcji OK idzie się szybko ze stopniami (po min dozwolonym czasie zdawania) ale tylko dlatego że od 4 kyu można robić w kraku jako sparingpartner na egzaminach co ponoć wiele daje jeśli chodzi o wlakę. A to co ty napisałeś jest takim bullshitem że idzie się za głowę złapać
Znam gościa z 1 kyu w OK który mógłby roznieść nie jednego z kyoka i to dużo wyższego stopniem 8)
A co do marylki to jej zdaje się chodziło o to czy po przejściu z kyoka do oyama czy uznaje się stopień. tak uznaje się 8)
Napisano Ponad rok temu
Znam gościa z 1 kyu w OK który mógłby roznieść nie jednego z kyoka i to dużo wyższego stopniem 8)
A co do marylki to jej zdaje się chodziło o to czy po przejściu z kyoka do oyama czy uznaje się stopień. tak uznaje się 8)
ooo tak 1kyu ok to roznosci DUUUUZo wyzsze stopnie z kk na takie z 7 danem
oj Lyba Lyba
Napisano Ponad rok temu
tak mniej wiecej 5-4 kyu w kk to 1 dan w oyama[/quote] wiesz lassensei jak nie masz nic artościowego do napisania to nie pisz...bo tylko robisz z siebie głupka...uwierz mi nie chciałbyś widzieć tych swoich 5-4 kyu np. po sparingu z Ligiźyńskim, Jończym, Majdą itp jak mieli 1 dan w OK.[/quote]
kazdy kartofel trafi na widelca cytujac jednego kucharz, z mojego klubu, gosciu na 7kyu 130kg i roznosi nie jednego z 1 danem z ok ;-) jak go wystawiamy na MP to zakladamy mu 3kyuzgodnie z wymaganiami ;-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dobra jebać to widać nie warto się tu wypowiadać bo jedyne czego można się spodziewać to to że zrobią z ciebie głupka ja pierdolę :? :? :? :?
a kultury na treningu tam u was nie ucza, miesem to przerzucaj na swojej wisce nie nie tu u nas w cyberprzestrzeni, oj Lyba, lYBA
Napisano Ponad rok temu
Tylko mnie nie zbluzgajcie za mocno...
Napisano Ponad rok temu
lassensei - nie raz odwiedzali nas na treningach ludzie z KK, posiadacze stopni wyższych niż wspomniane przez Ciebie "5-4 kyu" - nie odbiegal od nas poziomem. Byli po prostu poprawnie wyszkoleni - no big deal.
Sądzę jednak, że jeśli chodzi o ZAWODNIKÓW to sprawa już tak różowo nie wygląda, gdyż o ile w kategoriach lekkich polskie OK naprawdę ma się czym pochwalić, polskie KK ma najlepszych fighterów wagi ciężkiej w Europie (nie licząc Rosjan rzecz jasna :wink: ).
PZK działa dłużej, organizuje więcej zawodów i ma bardziej "okrzepły" system szkolenia i prowadzenia kadry - działa w Polsce ponad 20 lat dłużej niż OK, więc nic dziwnego, że więcej osiągnęli...
Jeśli jednak sądzicie, żę jesteśmy bandą "kelnerów", ktrzy uorawiają "aerobik w kimonach"- to zapraszam do Krakowa: z przyjemnością wyprowadzimy was z błędu :twisted:
Napisano Ponad rok temu
I tu sa dobrzy zawodnicy i tam sa dobrzy. Trenerzy tez sa lepsi i gorsi..
Wazna jest organizacja . IKO 1 mocno stoi na nogach a OK ... nie musze konczyc .
A stopnie - dla nas nasze sa najwazniejsze a dla Was wasze i nie ma co dalej bic piany.
No i nie wiem tylko po co ktos z KK mialby isc do OK weryfikowac stopnie ?
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chodzi o uznawanie stopni - o ile mi wiadomo przewidziana jest tutaj procedura WERYFIKACJI stopnia. Techniki w OK i KK nie różnią się co prawda między sobą, ale kata wspólne mamy tylko dwa, więc... :wink:
lassensei - nie raz odwiedzali nas na treningach ludzie z KK, posiadacze stopni wyższych niż wspomniane przez Ciebie "5-4 kyu" - nie odbiegal od nas poziomem. Byli po prostu poprawnie wyszkoleni - no big deal.
Sądzę jednak, że jeśli chodzi o ZAWODNIKÓW to sprawa już tak różowo nie wygląda, gdyż o ile w kategoriach lekkich polskie OK naprawdę ma się czym pochwalić, polskie KK ma najlepszych fighterów wagi ciężkiej w Europie (nie licząc Rosjan rzecz jasna :wink: ).
PZK działa dłużej, organizuje więcej zawodów i ma bardziej "okrzepły" system szkolenia i prowadzenia kadry - działa w Polsce ponad 20 lat dłużej niż OK, więc nic dziwnego, że więcej osiągnęli...
Jeśli jednak sądzicie, żę jesteśmy bandą "kelnerów", ktrzy uorawiają "aerobik w kimonach"- to zapraszam do Krakowa: z przyjemnością wyprowadzimy was z błędu :twisted:
Skąd te teorie co ? zawodnicy KK w kategoriach lekkich są Mistrzami Świata ! hahahaha
Pawlikowska, Moczydłowski, Sawicki i inni
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli to prawda gratuluje pomysłu i powiem,że to mi sie podoba, gdyz kasa pozostaje w klubie ,a nie dla góru w organizacjach . :wink:
Napisano Ponad rok temu
Cóż, w czasie, kiedy szanowny Kolega pisał posty, ja np. trenowałem, ale nic to, taka dygresyjka )
Polityka to trudna rzecz...
Jest taki pan na polskiej scenie politycznej - zawsze zna liczby, ludzi, daty, nazwiska, co, kto, gdzie i kiedy, za co i za ile... Za to nie widzi tego co sam robi i jak postępuje...
Cóż, Shihanie Lepperze Vortalu Budo - Karateko1 - pozdrawiam serdecznie...
R.K.
Napisano Ponad rok temu
Cóż, w czasie, kiedy szanowny Kolega pisał posty, ja np. trenowałem, ale nic to, taka dygresyjka )
Polityka to trudna rzecz...
Jest taki pan na polskiej scenie politycznej - zawsze zna liczby, ludzi, daty, nazwiska, co, kto, gdzie i kiedy, za co i za ile... Za to nie widzi tego co sam robi i jak postępuje...
Cóż, Shihanie Lepperze Vortalu Budo - Karateko1 - pozdrawiam serdecznie...
R.K.
Napisano Ponad rok temu
R.K.
Napisano Ponad rok temu
A tak z ciekawosci . Karateka , u was goscie maja dany a nie sa sensei tylko senpai i nie wolno im egzaminowac. Mozesz to objasnic ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Kyokushin, Oyama lub inne (nie shotokan)
- Ponad rok temu
-
Andy Hug
- Ponad rok temu
-
Początki z Karate(co i jak??)
- Ponad rok temu
-
Mawashi geri
- Ponad rok temu
-
mam do wyboru oyama lub kyokushin co wybrac??
- Ponad rok temu
-
Gdzie w małopolsce mogę znaleść szkoły z Karate??
- Ponad rok temu
-
Kata Heian Ohio
- Ponad rok temu
-
SOSNOWIEC - STYCZEŃ 2006 - ZAPISY DO SEKCJI
- Ponad rok temu
-
KATA SEITEDO
- Ponad rok temu
-
IDOKA POLSKA ?