![:)](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/smile.png)
![:P](http://forum-kulturystyka.pl/public/style_emoticons/default/p.gif)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przegladajac posty z tego dizalu to jak sie poojawia randal tudziez inni niektorzy to ciagle czytam ze jak chcesz sie nauczyc bic to sie zapisz na silke kika, miał tał, labo inne tazanie w kale
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
We wtorek "prawdopodobnie" zapisuje się na Aikido, chciałbym wiedzieć na co musze sie przygotować na treningach, czy mam sie czegoś obawiać
i co najważniejsze, ile ok. kosztuje kimono do aikido?? bo nie chce przepłacić
![]()
PS. Jestem z Brzegu, i tez sie tu zapisuje, może ktoś też tu uczęszcza na treningi, to będe posiadał informacje ze źródła
Napisano Ponad rok temu
Nie no, El Tigre, z tym bjj to bez przesady. Owszem mocna sprawa, ale jako samodzilny system to bez przegięć, parter na ulice jest od tego żeby szybko z ziemi wstać.
Sekcja Valetudo cie czeka Morphy, a jak wolisz coś mniej hardcore to kickboks, muaythai.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Co się ćwiczy to ja wiem, ale jak sam zauważyłeś, są to rzuty z zapasów i judo, są to elementy thaia i boksu. Czyli nie bjj. I taki właśnie przekrojowy trening jest charakterystyczny dla sekcji valetudo, nieprawdaż? Ale VT nie równa sie BJJ, co również obaj wiemy.BJJ to nie tylko parter. To również rzuty z judo, zapasów... pomijając nawet to że ćwiczy sie również dodatkowo elementy thaia i boksu. Jak byś ćwiczył BJJ to na ulicy od razu wjeżdzał byś komuś w nogi? Nie. Ja również.
Na Vale Tudo ćwiczy sie właśnie głównie BJJ.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witamy w rzeczywistym świecie. To już się stało - "Serniczek, filozofia i piękno ruchu"no a moja propozycja na przeniesienie aikido do modelarstwa jest calkiem realna poniewaz obserwujac wiekszosc postow traktuje o tym ze aikido to tylko balet, piekne ruchy, moze jeszce czasemjakies brutalne ukemi ale tylkko jak sie zgodzi uke, no to za jakis czas zaczniemy naprawde traktowac to jak jakies skladanie modeli.
Bo żadna inna sztuka walki nie głosi o sobie "walka bez walki" i inne temu podobne absurdy. Pisałem że aikido jest niezrozumiałe i przez to budzi kontrowersje.i prosze mnie nie oskarzac o jakies frustracje czy jak poprostu na innych forach nie zauwazylem zeby jacys inni cwiczacy swoje SW mowili ze to tylko balet albo inne chodzenie na rekach
Napisano Ponad rok temu
Od modelarstwa 3 kroki w bok kolego...traktowac to jak jakies skladanie modeli...
Napisano Ponad rok temu
no ale wy chlopaki to jestescie pojebani
zalozcie sobie szkole samoumartwiania albo co
przegladajac posty z tego dizalu to jak sie poojawia randal tudziez inni niektorzy to ciagle czytam ze jak chcesz sie nauczyc bic to sie zapisz na silke kika, miał tał, labo inne tazanie w kale. to ja nie rozumiem to na huj wy sie tu wypowiadacie
nie rozumiem po co dzial 'AIKIDO' miesci sie na vortalu sztuk walk.
to mam taka propozycje to moze przeniescie to na forum o tancu noweoczesnym albo na forum jakiesjs literatury fantastycznej albo modelarstwa
no czasem to moj waclaw wiednie jak czytam niektore posty randalla
wszystkeigo dobrego
niech wszechswait bedzie z wami zjednoczony
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i to mnie sie wydaje problemem. Bo widzisz powinieneś wiedzieć, ze nie ma prostych odpowiedzi. Ludzka natura moze i taka jest ze ją do nich ciągnie ale takich nie ma. nim mnie kolega zasypie cytatami z niczego...
Daje ucziwe i proste odpowiedzi na pytania. Że dla wielu to jest niewygodne czy obrazoburcze, ba, nawet bolesne, to nie mój problem. Nie wprowadzam nikogo w błąd.
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu