Shigeru Oyama w Polsce
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyżby nasza Polska organizacja, różniła się od Amerykańskiej od samego początku?
Paul, Ty tu chyba jestes najwiekszym autorytetem - prosze o odpowiedz.
Napisano Ponad rok temu
Dziękuję za odpowiedź na moje pytanie.
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
Jakos w to nie moge uwierzyc, kiedy zaczynalem treningi kobudo to z nunchaku poznalem techniki ktorych nie ma na zadnym filmie czy w ksiazce, do tego dochodza ich kombinacje, o kata nie wspomne. Free style to nie wszystko.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie bradzo wiedzą co teraz trenują.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Byc moze w przyszlosci dane mi bedzie poznac powody dla ktorych u nas trenuje sie tak a nie inaczej.
Zdaje sie ze w Karate jest wiecej tajemnic niz na to wyglada.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wasza rozmowa jest może i ciekawa ale chyba po drodze zgubiliście temat.
Napisano Ponad rok temu
Byłem na finałach gratuluje sędzią Jana D wygrali wszystkie finały- proponuje lupe jak nie widza trzymań i uderzeń na twarz zawodników OK bo innych jakoś szybko wyłapywali i karali upomnieniem. Dziwie sie ,że innym fedreacją ( IFK czy Kan),że jeszcze chce się jechać po kiczu sędziowskim w Jeleniej G.Zreszta taki wysoki trener niezle ich ośmieszał , gdy żywcem przekręcali pojedynki za wszelką cenę dla swoich zawodników z OK. Idea zawodów super ale jakim kosztem innych związków . Dziwie sie ,że związki KK nie robią swoich mistrzostw polski kyokushin dziwie sie niezmiernie
Napisano Ponad rok temu
Moim zdaniem bardzo dobrze że kilka organizacji potrafi się dogadać na gruncie sportowym i zorganizować wspólne zawody. Czasem nieporozumienia wynikają z naleciałości z system w jakich startowano i sędziowano wcześniej w ramach swoich organizacji. Z czasem na pewno ekipy będą się docierać a efektem będzie coraz wyższy poziom i ranga zawodów.
Napisano Ponad rok temu
żywcem przekręcali pojedynki za wszelką cenę dla swoich zawodników z OK.
No i co się dziwisz ?
Dyduchowi potrzebny jest sukces . Nawet taki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zawodnik o którym piszesz w dalszej częsci to Dawid Drzewiecki z Konina (OYAMA) i akórat przegrał on walkę z zawodnikiem k-kan, więc też nie wiem o co ci chodzi.
Mogę przytaczać jeszcze wiele przykładów które obalą twoją teorię spiskową jeśli będziesz chciał kontynuwać tą polemike. Zapraszam.
Napisano Ponad rok temu
Goliatsan wiem co widziałem jeżeli zawodnik k kan jest łapany i klinczowany przez cała walke ,a sedziowei tego nie widza to uważasz za błąd ?, w innym wypadku zalicza trzy uderzenia na twarz pięścią i nic ,a kiedy przechwytuje noge to zaraz widzą,że to nie z OK i chui potem ujemny punkt , walki sędziowało 4 sędziów z OK i jeden gura drugi z innego karate niz oyama.
Jestem zawodnikiem OK. Na zawodach w Jeleniej Górze po wejściu na matę na wejściu dostałem w twarz od zawodnika KK - sędzia z OK nawet nie zatrzymał walki. Po walce usłyszałem od swojego przeciwnika: "Wy z OK brzydko walczycie- cały czas chwytacie." :?
Przestańcie chrzanić, że zawody są "ustawiane"- błędy sędziowskie zdarzają się na KAŻDEJ imprezie. Sęk w tym, że w zawodach organizowanych przez OK startują ludzie z różnych organizacji - dlatego każde potknięcie jest momentalnie wychwytywane i przejaskrawiane. Wiem, że owe potknięcia sa potem analizowane - i dąży sie do ich eliminowania.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Karate a...JOga
- Ponad rok temu
-
Medytacja
- Ponad rok temu
-
TELEWIZJA a KARATE
- Ponad rok temu
-
Enshin karate - sabaki metod eMule
- Ponad rok temu
-
I Matsushima Cup Polska 2005
- Ponad rok temu
-
Przygotowanie do zawodów
- Ponad rok temu
-
Bubishi / Bubiši neboli BIBLE KARATE (czeski)
- Ponad rok temu
-
Renroku-waza
- Ponad rok temu
-
Czym dla mnie jest honor???
- Ponad rok temu
-
ASHIHARA POLSKA
- Ponad rok temu