Karate Fudokan wraca pod skrzydła PZKT ?
Napisano Ponad rok temu
Poza tym jeden polski związek może działać nie tylko w danej dyscyplinie ale także w danej dziedzinie. Karate jest właśnie dziedziną w skład której wchodzą poszczególne dyscypliny... Tak mówi rozporządzenie do Ustawy o kulturze fizycznej... pamiętaj, że każde rozporządzenie jako akt prawny niższego rzędu można zmienić stosunkowo łatwo... a władze właśnie się zmieniły...
Tak więc życzę więcej rozwagi i namysłu w wypowiedziach...
pozdrawiam
dan
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Z tego co Jorga sensei tłumaczył shinam oznacza: "ten, który wskazuje drogę" a genezy tego słowa należy szukać w Chinach.
A ten słownik nic o takim tytule nie mówi. Ciekawe co to w takim razie jest?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie zapytam niestety. Na seminarium z Jorgą byłem raz i już nie pojadę.Masz okazję zapytać w Jaktorowie. Sensei Jorga ewentualnie odpowie, lub niczym Yoda rzuci: pytasz za dużo. I wtedy dupa blada (że się posłużę żargonem)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Posiadam 4 dan w karate tradycyjnym Shotokan, 2 dan w karate Fudokan oraz 1 dan w Combat Jiu Jitsu.
To znalazłam w artykule o tym senseju na stronie kime.pl
Napisano Ponad rok temu
Koks =>
Posiadam 4 dan w karate tradycyjnym Shotokan, 2 dan w karate Fudokan oraz 1 dan w Combat Jiu Jitsu.
To znalazłam w artykule o tym senseju na stronie kime.pl
To sie nie liczy co on tam pisze Fakty sa inne troszke podobno dlatego pytam sie, moze dan bedzie wiedzial :wink:
Napisano Ponad rok temu
No cóż gratulacje czyli jest shihanem ( po skakniu z kwiatka na kwiatek)!!
Raczej jest to w jego przypadku powrót do źródła (oby nie wyschniętego)
Trzeba pamiętać, że w dużym uogólnieniu polski shotokan to właśnie sensei Jorga.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie w/w kolega może mieć nawet 10 Dan nie zmieni to ani odrobinę mojego osobistego stosunku do niego, ale to już inna sprawa.
Napisano Ponad rok temu
Marność nad marnościami ...... ale jak widać zasady takie nie wszyscy honorują...
Napisano Ponad rok temu
a tak wogule to chyba mało ludzi się wybera na to seminarjum bo man przyszedłe sms od słonia że obecność obowiązkowa i nie dopuści do egzaminu jak nie zobaczy na zgrupowaniu, no cóż chyba sobie nie zdaje sprawy że jest jeszcze paru egzaminatorów co zorobią to taniej..... :?
Napisano Ponad rok temu
dan: małe sprostowanie. Sensei Thomas A. Casale posiada 6 Dan. Ostatnio był na obozie i był gościem na moim egzaminie
Więc co od egzaminu to wszystko było oki. A czy Kwiatek( jak go w sekcji nazywają) uznaje czy nie to już inna sprawa.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rozciąganie mięśni i ścięgien
- Ponad rok temu
-
instruktor tkkf specj karate
- Ponad rok temu
-
Ksiażka do nauki karate.