Skocz do zawartości

Zdjęcie

Uliczna akcja

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
63 odpowiedzi w tym temacie

budo_gall
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 113 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Uliczna akcja
A jak są najarani to moze trzeba bylo policje wezwac i pokazac im ze nie dasz sobie w robic byle czego?Bo ta opcja ze robisz swoje to mi by nie pasowala, ja bym sprobowal jakos zaradzic bo w sumie co masz do stracenia? To taki maly off-topic :D

A co do sytuacji Spoko_Goscia to w sumie rzeczywiscie ciezko, i to ze facet wyciagnal kose swiadczy tylko o jego tchorzostwie, swoja droga szkoda ze go nie zapamietales i nie podales na policje bo oni podobno bardzo czesto potem miekna na przesluchaniu i ponoc robia sie grzeczni i ulegli :) Tak twierdzi znajomy policjant 8)
  • 0

budo_robertp
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2164 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A jak są najarani to moze trzeba bylo policje wezwac i pokazac im ze nie dasz sobie w robic byle czego?Bo ta opcja ze robisz swoje to mi by nie pasowala, ja bym sprobowal jakos zaradzic bo w sumie co masz do stracenia?

Na przykład robotę. Jak pójdzie news, że w szkole są narkotyki (w innych też są, ale tu będzie potwierdzone) to sprawca całego zamieszania (nie uczeń ćpun, tylko belfer co wezwał gliny) może zostać przed dyrekcję szyko zwolniony
  • 0

budo_megaziel
  • Użytkownik
  • Pip
  • 16 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No i tu sie robi bledne kolo... W ktoryms momencie trzeba je przerwac i gimnazjum jest ostatnim momentem. Za narkotyki sa w szkolach to wszyscy wiedza, chodz jak mowisz oficjalnie nikt tego nie udowodł. A co do straty pracy to raczej za cos takiego dyscypilnarnie cie nie zwolnia, bo to nie jest powod. Jezeli taka sytuacja nastompi to mozesz napisac maila do uwagi na tvn'ie. Dawno nie mieli roportazu o tematyce szkolnej wiec sadze ze by sie zainteresowali.
  • 0

budo_randori
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 552 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

Spoko gość dobrze,żeś nie odpuścił,jak słyszę głosy "olać to"to pozniej się niedziwie na tematy "co zrobić bo gość mnie straszy"-świat należy do nas nie do kurwa debili.Jak masz dość sprytu to sobie poradzisz w takich sytuacjach.Rację ma rzozio jak laska jest z takim ciulem to tam nie pomożesz,trzeba było jednak zadzwonić na policję bo nie wiadomo czy gość nie pociął pozniej panny
  • 0

budo_gall
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 113 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Moim zdaniem dyscyplinarka za cos takiego tez nei powinna grozic. A co do sytuacji to z jednej strony bezpiecznie olac, z drugiej jak olejesz to kiedys za to mozesz zaplacic, czyli i tak nie wiadomo co dobrze zrobisz.
Policje na pewno trzeba wezwac.Moim zdaniem istnieje rowniez opcja puszczenia wszystkiego mimo uszu, staniecia za rogiem i konrolowania sytuacji z odleglosci pozwalajacej na jakas ewentualna akcje np.pociecia tej laski, i oczywiscie POLICJA!! :) Ale to takie czysto teoretyczne rozwazania, jeszcze sie nie spotkalem z czyms takim wiec teoretyzuje,poprawice jakby co
  • 0

budo_spoko_gość
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 112 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jesli chodzi o gimnazjum to jasne-poradze sobie z tymi debilami. Jednak szokujace jest podejscie nauczycieli. Ustepowanie na kazdym kroku stworzy skurwysynow, ktorzy potem kogos zabija. Policji sie nie wzywa bez powiadamiania dyrektora, a ten raczej by sie nie zgodzil tylko by powiedzial:"co z ciebie za nauczyciel".Jedyny sposob to na osobnosci jebnac w leb, zeby sladu nie zostawic, albo powiedziec kilka slow mocnym jezykiem.Niech wiedza ze czlowiek tez nie pipa. Co do chamow, ktorzy chodza z nozem-czlowiek ktory wyciaga noz bo boi sie walczyc jak mezczyzna to cipa i to w dodatku psychiczna. Takie sa jednak realia i nic sie tu nie poradzi. Nie ma co wierzyc w sile sztuk, sportow czy systemow walki, bo czasy walki wrecz - sam na sam minely juz dawno. Teraz celem bandyty jest uszkodzic albo zabic wszelkimi sposobami, a nie uczciwie walczyc. Takie wnioski wyciagnalem po wczorajszym zdarzeniu, chociaz myslalem ze dam rade sie obronic. Nie ma co w to wierzyc, trzeba nosic bron.
  • 0

budo_robertp
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 2164 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

A co do straty pracy to raczej za cos takiego dyscypilnarnie cie nie zwolnia, bo to nie jest powod.

Masz rację, że nie mogą. Ale mogą nie przedłużyć umowy, utrudnić awans zawodowy i sprawić, że straci się rok zbierania papierów itp.
Ja nie mówię, że olać, ale mówię, że ten co to wyciągnie na wierzch nie zawsze dostanie dyplom i uścisk dłoni.
W prasie, w TV panie Dyrektor dużych warszawskich liceów zarzekały się, że u nich w szkole problem narkotyków nie istnieje :roll:
  • 0

budo_złooo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 447 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Niestety, to Ty chciałeś napaść tego pana i zmiękłeś jak się okazało, że był lepiej przygotowany do walki. Nie wałkujmy tego w nieskończoność i nie obrażaj proszę ludzi, którzy noszą przy sobie nóż.
  • 0

budo_ronin_warszawa
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 245 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

TRZEBA COŚ Z TAKIMI TYPAMI ROBIĆ.

Polecam utylizacje. Na resocjalizacje już za późno.
  • 0

budo_cassini
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1739 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Masz rację, że nie mogą. Ale mogą nie przedłużyć umowy, utrudnić awans zawodowy i sprawić, że straci się rok zbierania papierów itp.
Ja nie mówię, że olać, ale mówię, że ten co to wyciągnie na wierzch nie zawsze dostanie dyplom i uścisk dłoni.
W prasie, w TV panie Dyrektor dużych warszawskich liceów zarzekały się, że u nich w szkole problem narkotyków nie istnieje :roll:

Dodatkowo mogą jeszcze zrobić cały szereg innych świństw, które docelowo doprowadzą do zwolnienia. Może nie w trybie dyscyplinarnym (choć i to teoretycznie przy "odowiednich" układach jest możliwe), ale jednak. Jeżeli jeszcze mało to mogą wyrobić "odpowiednią opinię", taką, że trudno będzie znaleźć pracę w zawodzie. Niestety ludzie potrafią być wyjątkowo wredni. W takich sytuacjach trzeba dobrze wiedzieć z kim się tańczy.
  • 0

budo_mateuszk
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 122 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Niestety, to Ty chciałeś napaść tego pana i zmiękłeś jak się okazało, że był lepiej przygotowany do walki. Nie wałkujmy tego w nieskończoność i nie obrażaj proszę ludzi, którzy noszą przy sobie nóż.

Zgodnie z powyższą logiką trzeba było chłoptasia potraktować 2 na masę + 1 kontrolny, żeby się okazało kto jest lepiej przygotowany do walki...

A nie pomyślałeś zły kolego że czupurność tego mistrza z rowerowej scieżki brała się stąd że miał przy sobie ten kozik? Że wyciągał go tak ochoczo bo się bał konfrontacji a o konsekwencjach nie umiał myśleć?

I nie zauważyłem żeby SG obrażał ludzi noszących noże - ja jakoś dotknięty się nie poczułem...

PS> Rzozio wykładający fizykę... 8)
  • 0

budo_znamenskoye
  • Użytkownik
  • Pip
  • 44 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jesli chodzi o gimnazjum to jasne-poradze sobie z tymi debilami. Jednak szokujace jest podejscie nauczycieli. Ustepowanie na kazdym kroku stworzy skurwysynow, ktorzy potem kogos zabija.

Tak, tylko nauczyciele się obawiają i to bardzo swych wychowanków. Nieważne czy to podstawówka, gimnazjum. Niestety grupka gnojków może poważnie zagrozić nauczycielowi i jego mieniu. A zdrowie ma się tylko jedno.
Nauczyciele nie mają żadnych praw. Da w łeb takiemu śmierdzielowi co rozwala lekcje, to potem ma problemy prawne. Wzdycham za tak niedawnymi przecież czasami, gdy ja chodząc do podstawówki czy ogólniaka mogłem oberwać od nauczyciela :) I nie było żadnego "ale", nikt nie myslał o jakiejkolwiek zemście.
Rośnie durne pokolenie wychowane poppapką i przygłupawymi filmami. Pokolenie, które w życiu uczciwie nie pracowało, ale już uważa się za "stracone" i "przegrane", co można dobitnie zobaczyć i usłyszeć w ich rozmowach muzyce. Za jakiś czas pewnie dojdzie do takie niebezpiecznej dziecinady jak w Ameryce typu gangi, strzelaniny itd.
Ze swojej strony mogę poradzić tylko rygor na lekcjacj, bo to jedyna metoda. Widzę to po młodszych znajomych, których nie interesuje nic, a drżą tylko przed surowymi nauczycielami. Ale i oni w końcu przemogą się i wpieprzą im, uszkodą samochód, etc.
  • 0

budo_randori
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 552 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:JJ

Napisano Ponad rok temu

masz sporo racji,znajomy też jest nauczycielem ma podobne zdanie.Kluczem jest reagowanie na patologiczne sytuacje,sami byliśmy i jesteśmy nadal młodzi i różne głupoty się wyprawiało ale to co teraz sie dzieje to juz przesada,powstały przesiąknięte hipokryzją i ułudą kryteria których mamy się trzymać,efekty tego widać jak na dłoni.Prawda jest taka ,że ludzie muszą czuć nad soba pewną kontrolę,bo inaczej im odpierdala.
  • 0

budo_gall
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 113 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zgodze sie ze dyscyplina musi byc,ale nauczyciel musi budzic przede wszystkim jakis autorytet, reagowac nawet na male przewinienia, nie dawac na nie przyzwolenia. A to ze Ci mlodsi od nas sa jacy sa to przede wszystkim wina ich rodziców.Znajoma nauczycielka powiedziala ze kiedys chlopak wywalil dziure w scianie, przyznal sie do tego , a jego ojciec powiedzial ze nie wierzy i nawet sie do szkoly nie pofatygowal. Rodzice traca autorytet, a nauczyciel gówno moze na to, bo teraz sa prawa ucznia wieksze od nauczyciela. Tylko ze to temat na jakies forum pedagogiczne
:)
  • 0

budo_angmoh
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 247 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zreszta kiedys jeden pajac tez do mnie huczal to go wyzwalem do rownej walki. Przyszedl z ojcem i kolegami. Na samym poczatku mi zaj..... mlotkiem w leb i obudzilem sie w szpitalu. Taki honor mial.

Wyciagnij wnioski ze swoich przygod poki mozesz. Nastepnym razem jak ktos bedzie do
Ciebie walil krzywe teksty to olej debila i idz swoja droga. Reagowanie agresja (bo jak
inaczej nazwac wyzwanie kogos do walki?) na zaczepki slowne nie jest optymalna strategia
jesli chcialbys pozyc dlugo i w dobrym zdrowiu. Wielu niezlych fajterow zginelo bezsensowna
smiercia, wlasnie w taki sposob.
  • 0

budo_lekki
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 99 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

troche racji jest w tym ze sam zes do goscia podjechal i na twoje zyczenie wyciagnal kose, trzeba bylo olac i tyle. a tak wystartowales kolo wyciagnal sprzet (w sumie to w samoobronie bo to ty pierwszy z lapkami do niego szedles) i glupia sytuacja. czasem tez mam ochote czyscic swiat z meneli ale nie usprawiedliwia to najebywania kazdemu kto sie zle odezwie bo niestety ale menel czy dres tez czlowiek :wink: ..
a z drugiej strony nikt nie zna relacji tego goscia i mogl to byc zwykly klient ktory sie z kobita pozarl (chyba kazdy wie ze to ciezki klimat jest) a ty zes rowerem za blisko przejechal i jeszcze bardziej go podkurwil. rzucil wiazane ty odpowiedziales i z raczkami do niego to spekal i wyciagnal fanta. malo ludzi z nozem chodzi do obrony?? nie wiem jak bylo dokladnie ale na moje to chciales sie rozerwac na wieczor i dostales pstryczka w nos ale to chyba taka przypadlosc mezczyzn. a co do awantur w szkolach to chyba byly zxawsze, no moze nie 40 lat temu. szcunek byl do strszych i nauczycieli wiekszy. ja ze swojej troche pamietam, min typa ktory nozami potrafil rzucac uczniom nad glowami i jakos nie wiele mu mogli zrobic. przez dlugi czas wfu tez nie mialem bo nauczyciel wpierdol dostawal i takie tam rozne. ale do niektorych nauczycieli nawet ciezkie mety mialy szacunek. jakos potrafili go sobie zdobyc. jak?? na moje to albo taka postawa jak rzozio podal i wrecz odwrotna, tacy po prostu dzialacze spoleczni co sie faktycznie o ucznow martwili. pzdr
  • 0

budo_złooo
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 447 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Zgadzam się z przedmówcą.

nie wiem jak bylo dokladnie ale na moje to chciales sie rozerwac na wieczor i dostales pstryczka w nos ale to chyba taka przypadlosc mezczyzn.

I jeszcze pannie chciał zaimponować, ryczerz 1. :wink:

Zaczne sie powtarzać ale zarówno Spoko Gość jak i ten user co o jezdni pisał zostali jakoś tam zaczepieni słownie czy gestami - czego nie pochwalam - potem jednak sami stworzyli sobie sytuacje niebezpieczne.

A co do szkoły to jestem z Tobą, Spoko Gość, ale to już temat na inny wątek.
  • 0

budo_znamenskoye
  • Użytkownik
  • Pip
  • 44 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Rodzice traca autorytet, a nauczyciel gówno moze na to, bo teraz sa prawa ucznia wieksze od nauczyciela. Tylko ze to temat na jakies forum pedagogiczne
:)

Ale może jakiś młody człowiek z tego "straconego" pokolenia zaglądnie na to forum w tego posta i walnie się w łeb dla wytrzeźwienia. I zamiast fikać, dresić i być nieprzydatnym dla społeczeństwa zapisze się do jakiejś odpowiedzialnej sekcji walki, albo na modelarstwo i wreszcie zrobi ze swoim życiem coś pozytywnego.
  • 0

budo_gall
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 113 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ale może jakiś młody człowiek z tego "straconego" pokolenia zaglądnie na to forum w tego posta i walnie się w łeb dla wytrzeźwienia. I zamiast fikać, dresić i być nieprzydatnym dla społeczeństwa zapisze się do jakiejś odpowiedzialnej sekcji walki, albo na modelarstwo i wreszcie zrobi ze swoim życiem coś pozytywnego.

Też mam taka nadzieje, nawet bardzo dużą :)
  • 0

budo_spoko_gość
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 112 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No w sumie to mojej winy tez w tym bylo troche, bo sie ujalem honorem-glupim honorem, ktory na ulicy jest gowno wart. Dzieki za odpowiedzi. W sumie to nie temat typu "czy dobrze zrobilem", tylko raczej chodzilo mi o analize-co jednego z drugim popycha do uzycia noza, gdzie jest granica. Nastepnym razem oleje sprawe, bo dwie nauczki to juz troche za duzo. Pozdro
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024