Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trol 8O to dla mnie obrazaNie ma zawodów w walce stalowym mieczem japońskim. Jeżeli jesteś samoukiem bez partnera, to najprawdopodobniej będziesz przeprowadzać akcje pt. 'obaj giniemy'. Nie mam pojęcia o jakości wykonywanych przez Ciebie mieczy, ale obawiam się, że będzie bez szału. Pozdrawiam
Gwyn
P.S. Obawiam się też mocno, że jesteś zwykłym trollem. To brzmi aż zbyt prowokacyjnie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To robisz o jeden ruch za duzo. Wiesz co to oznacza w prawdziwym starciu z fachowcem?Jak na razie ćwiczę tylko bokenem uczęszczałem na aikido i ken jutsu ale to jest do bani ja wszystkie walki staram się rozegrać w 2 ruchach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak tak sobie czytam to widze, ze jesteś cwaniaczek. Masz 17 lat, a to cholernie niewiele - w sztukach walki nie ma talentów, są tylko osoby ciężko pracujące, więdz bądź łaskaw i nie pitol nam tutaj takich farmazonów. Tyle że ciekawi mnie jedna rzecz, czy ty w ogóle zdajesz sobie sprawę z tego co ćwiczysz, bo odnoszę wrażenie, ze to całe twoje mieczowanie to jest przerwa w rąbaniu na kompie. Nie obrażaj innych styli to jedno, nie chcwal, że zakończyłes walkę dwoma ruchami, bo nie masz specjalnie czym, jedna wygrana niczego nie udowadnia. Zastanów się tez, czy ten człowiek z którym walczyłes był nastawiony na wygranie z toba, czy tylko sobie machał. Ja stawiam na to drugie.Kiedy poszedłem do szkoły z internatem zacząłem chodzić do niejakiego A. Mroczka na katori potem zapisałem się na miescie na marne aikido a na koniec poszedłem na politechnikę gdzie odbywają się treningi jujustus i ken justus. Kiedy w przeciągu 2 lat spróbowałem po trochę wszystkiego poznałem 2 koma kolesi którzy uczęszczają na kendo i trenuje razem z nimi od czasu do czasu i ma tez kumpla który tak samo jak ja jest samoukiem i zazwyczaj razem na siłowni ćwiczymy i wymyślamy kata
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Hmmm a dlaczego uwarzasz ze Aikido jest marne ? Moze nas oswiecisz ? Dlatego ze malo macha sie bokkenem ?... potem zapisałem się na miescie na marne aikido...
I tu popelniles blad... Jezeli tak naprawde interesuje cie walka mieczem to bylo trzeba troszke dluzej pochodzic a nie "po troche wszystkiego sprobowac"... Czlowieku myslisz ze jak poszedles na kilka treningow to caly styl poznales ??... Kiedy w przeciągu 2 lat spróbowałem po trochę wszystkiego...
Sami wymyslacie Kata ?? No prosze coz za oswiecenie :roll: Myslisz ze Kata sie wymysla od tak sobie ? Ojjj bardzo sie myslisz... Mozliwe tez ze uzyles niewlasciwego slowa moze wymyslacie poprostu uklady i tyle... takie zeby sobie o pomachac ale w jakims schemacie......i ma tez kumpla który tak samo jak ja jest samoukiem i zazwyczaj razem na siłowni ćwiczymy i wymyślamy kata...
Wszystkiego sam sie nauczyles tak a jakim sposobem ? A skad wiedziales jak je sie wykuwa ?? Jak to robiles... Moze jakies zdjecia gotowych katan ?...wykułem samodzielnie 6 i oprawiłem, prawie wszystkiego się nauczyłem sam...
Hmmm a jaka to byla szkola ?? Pochwal sie jak mozesz... Co to byl za trener ? Nie znalazles godnego przeciwnika ?? Hmmm powiem ci ze gosc z Aikido majacy 2 kyu w walce na bokkeny pokona cie nawet sie nie pocac......Ale głownie mi chodzi o to że jestem samoukiem co do walki mieczem i jak na razie nie znalazłem godnego przeciwnika nawet w profesjonalnej szkole gdzie trenera obaliłem w 2 ruchach...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dla samuraja nawet japonia powstała dzięki kropli wody spływającej z katany...
jak mozna porównywać te kultury. wojowników ... gdy dla jednego liczyła się tylko wygrana, a dla drugiego "droga" miecza... i sorry ale prosze bez imputacji nad ideologiami europejców.. zbyt dobrze pamiętam podręczniki dot. sarmatów, i inne takie "kwiatki" naszej kultury
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkolne podręczniki?Europejski rycerz nie przykładał zadnej wagi do kwestii ideologicznych
techniki walki.
Dla samuraja nawet japonia powstała dzięki kropli wody spływającej z katany...
jak mozna porównywać te kultury. wojowników ... gdy dla jednego liczyła się tylko wygrana, a dla drugiego "droga" miecza... i sorry ale prosze bez imputacji nad ideologiami europejców.. zbyt dobrze pamiętam podręczniki dot. sarmatów, i inne takie "kwiatki" naszej kultury
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu