Napisano Ponad rok temu
Re: Kobiety i Aikido :)
i na koniec..
zadna kobieta nie zniesie treniengui aikido , ktory trwa cale zycie - dlatego nie ma kobiet z 8 danem
zadna kobieta nie dostosuje sie do rezimu treniengowego jaki jest w aikido dlatego j.w
zadna kobieta nie poswieci tyle swojego czasu na rzecz , ktora nie rozwinie ją jako kobiety.. czy. rodzina, dzieci, dom..
dlatego aikido bylo i bedzie meskie - mozna w mnie rzucac blotem i nazywac szowinista.
trzeba sie z tym faktem pogodzic i juz. Tuie ma medali, zdjec na okaldce "Naj" i wywiadow u A.Mlynarskiej.. aikido jako takie jest niepopularne w mediach , bo nie olimpijskie .
Na tym bozym swiecie jest paru facetow , ktorzy wdepneli w to i robia to cale swoje zycie.
Generalnie robia to dla idei- swojej wlasnej, by byc lepszym czlowiekiem, znalezc sw. Graala.
Kobieta tego nie potrzebuje, mezczyzna bez tego nie jest mezczyzna tylko warzywem. Musi miec swojego Graala.. niech to beda, znaczki, 2 metrowy szczupak, rejs dookola swiata.
mezczyzna gdy pozwoli sie zamknac kobiecie w jej swiecie zkapcanieje, zdurnieje i bedzie przystawka do pilota TV napedzana piwem. Kobieta bedzie szczesliwa , bo "mezczyzna" w domu i jest jej.
Pisalem wielokrotnie.. mezczyzna to charakater.. nie biologia.
mezczyzna w zyciu ma plan - kobieta marzenia.. [takoz i mazgaje i inni nieudacznicy] plan jest jasny i prosty - walczyc i zdobywac .. cokolwiek.. pieniedze, slawe, kobiety,mount everst, czy inny wzgorek [tak wiem.. wenery] Kobieta byla i bedzie odpoczynkiem wojownika.. i w czasie tego odpoczynku mezczyzna spelnia jej marzenia. kobieta nidgy nie zdobedzie mezczyzny- moze jej sie tak tylko wydawac.. bo on zyje wlasnym zyciem. Ma swojego Graala ktory jest wazniejszy od kobiety, urodzin tesciowej i rozdania oscarow.
Kobieta zyjecale zycie w iluzji ,ze go zdobyle , bo zawsze bedzie przy niej w chwili zagrozenia ale tylko dla tego,ze broni tego co zdobyl. Prawo buszu. Moje i nie rusz.
Meska natura ma taki wlasnie charakter.
Z czasow gdy zajmowalem sie jezdiectwem:
bo w sercu ulana
gdy wyjmie je na dlon
na pierwszy miejscu panna
a przed nią tylko kon
no i co trzeba wiecej? dodaj kolejny? "kon,szabelka to butelka to polaka milosc wielka.."
i gdzie ta kobieta? zapewne biale orly wyszywa i marzy..
pisze rzeczy kompletnie oczywiste i krew mnie zalewa, ze to robie.. ale po 15 stronach tlumaczenia na wsztystkie mozliwe sposoby- to swietego by szlag strzelil.
co na koniec? ze nie jestesmy idiotami, mamy te swadomosc,ze przed nami nasi ojcowie i dziadowie tez szuakli i nie znalezli.. ale probowali i za to im chwala.
My tez sprobujemy, nie dbajac o chwale i tak na domóz Bog i wszyscy swieci.