Filmy z ulicy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie mozesz mowic ze za ciezkie przestepstwa dostaja mniej niz za kradzież. Tak naprawde wysokosc kary nie jest problemem. Problemem jest brak odpowiedniego podejscia do strony poszkodowanej i zabardzo poblazliwe podejscie do oskarzonych. Trzeba przytym pamientac ze doputy dopuki wina nie zostaje udowodniona uwaza sie takiego czlowieka za niewinnego. Problemem rowniez jest owej odpowiedzialnosci za swoje czyny nieuchronnosc. Mialem kiedys na cwiczeniach z prawoznastwa rozmowe z moim prodziekanem od tych cwiczen apropo tego czy w aspekcie odstraszajacym sankcji wazniejsza jest surowosc czy nieuchronnosc jej poniesienia. Ja stwierdzilem ze oczywistym jest ze nieuchronnosc wiec on sprowadzil to do sytuacji absurdu i zapytal sie czy uwazam ze jezeli kara za morderstwo wynosila by 1 miesiac wiezienia i byla egzekwowana w 99 % przypadkow bylbym z tego zadowolony. Odpowiedzialm mu w podobnym tonie ze wolalbym aby tak bylo niz zeby kara wynosila 100 lat ciezkich roboot z torturami w przerwach a ponosily by ja 1 % z popelniajacych przestepstwo.
Oba czynniki sa wazne. Niestety w Polsce mamy taki problem ze Policja zajmuje sie dokladnie odwrotnymi sprawami niz np. w Angli za ktora nie przepadam btw ze wzgledow kulturowych i mentalnosci ludzi. Tutaj mamy 60 % drogowki doczepiajacych sie do kierowcow i 20 % patroli trzepiach pomniejszych gowniazy. Tam jest to dokladnie o 180* inaczej. Trzeba sie umiec dobrac do dupy tym co trzeba a nie bac sie ich i dowalac do ludzi ktorzy normalnie sobie zyja.
- Sorry za takiego offtopa Pozdrawiam J.
Napisano Ponad rok temu
Lamusy...gaz pieprzowy vs gość nacpany PCP (fajny filmik)
...przy spotkaniu z polską policją w 3 sekundy leżałby zaobrączkowany, może co nieco oklepany, ale przynajmniej ze wzrokiem nieuszkodzonym od psikania tym świństwem...
>***
pies atakuje dziecko...jak było to ewentualnie niech ktoś wywali
Napisano Ponad rok temu
rozumiem i zarazem mam nadzieję, że żadne ściągnięte z sieci filmy, napisy do filmów, żadne mp3 ani oprogramowanie bez licencji na twoim kompie nie występująmoim zdaniem najlepsza kara dla zlodzieja jest upierdolenie reki.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przed takim jakis miesiac temu obronilem kolezanke...co najlepsze chycel i straz miejska bali sie go odemnie zabrac i prosili mnie zebym go wprowadzil do klatki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Może niekoniecznie w tym temacie, ale mógłbyś przybliżyć szczegóły zajścia?
Napisano Ponad rok temu
cala historia:D
Napisano Ponad rok temu
moją opinię o psach ukształtowało nieciekawe zajście z dzieciństwa i pewnie zdania już nie zmienię
jak moje o kotach powaznie
Napisano Ponad rok temu
od powodów najbardziej oczywistych takich jak doznane w przeszłości nieprzyjemne zdarzenia związane z podobną do atakowanej osobą lub okolicznościami zajścia (psy łatwo generalizują źle i robią to na swój sposób, a nie tak jak nam się wydaje) poprzez złe traktowanie, bicie, zaniedbania, chorobę, stres (np. środowiskowy), nierespektowanie potrzeb żywnościowych , ruchowych, emocjonalnych do mniej oczywistych jak niewłaściwa hodowla (pod kątem psychicznym i zdrowotnym), czy tak wydawałoby się egzotycznych jak stres prenatalny, postnatalny.
Przyczyn jest najczęściej kilka i kumulują się one w danym momencie.
Psy to z jednej strony skomplikowane istoty, a z drugiej bardzo proste (jeśli chodzi o generalizację i skuteczność procesów treningowych). Nigdy nie można zapominać o instynktach, które w psach drzemią i np. traktować psa obronno-stróżującego jako misia przytulankę li tylko.
Szkoda, że wiedza o psach (podstawowa) jest tak mała wśród społeczeństwa i wśród posiadaczy psów. Ale ludzie niewiele wiedzą o swoich własnych dzieciach, a co dopiero o psach...
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 3
0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Atak na policjantkę (video)
- Ponad rok temu
-
Zaje*#*$ mi rower! :[
- Ponad rok temu
-
Ugryzienie przez psa - jak mozna udupic wlasciciela..
- Ponad rok temu
-
Młodzież szkolna w szwecji (video)
- Ponad rok temu
-
Lima
- Ponad rok temu
-
Gdansk - Torun ;/
- Ponad rok temu
-
JA I DRES!