Ugryzienie przez psa - jak mozna udupic wlasciciela..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
już kilka razy pies mnie ugryzł i nie lubie przechodzić obok dużego zwierzaka, który sobie luzem hasa.
po prostu czuje dyskomfort
Napisano Ponad rok temu
W przypadku gdy jest sprawa ze "pies pogryz". Pomijajac temat ofiary, ucierpi na tym glownie zwierze. I taki bedzie koniec imprezy. Wlasciciel grzywne dostanie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
imalem paskudnie pogryzione udo.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W ślinie psa są bakterie beztlenowe, a one właśnie spowalniają gojenie ran. Ale może na ten temat dokładniej i bardziej kompetentnie wypowie się ktoś w z wykształceniem medycznym.Taka ciekawostka,uslyszalem ze w slinie psa są pewne bakterie,ktore spowalniaja gojenie,to prawda?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pies sobie wcale nie pomaga jak liże ranę dlatego weterynarze zakładają te kołnierze.
eee - można by gdybać że masuje językiem, poprawia ukrwienie, oczyszcza z bieżących zanieczyszczeń ... [oczywiście niewskazane jest zrywanie szwów]
natomiast jest faktem, że każdy osobnik ma swój własny zestaw bakterii dlatego np. przy robieniu improwizowanego opatrunku z ubrania zaleca się użycie ubrania ofiary [uwaga na posądzenia o czyny lubieżne itp. :wink: ]
Napisano Ponad rok temu
Człowiek też ma antyseptyki w ślinie, ale w mniejszym stopniu. W średniowieczu był taki sposób opatrywania ran - przeżuty chleb z pajęczyną.
A kołnierz dla pieska jest zakładany po to, żeby nie gryzł swędzących podczas gojenia ran i nie wyciągał szwów.
Z tego co zauważyłem u swoich pupili, to u psa rany rzeczywiście dość szybko się goją , w odróżnieniu od ran kocich, które sie babrzą i gniją.
Tak mi się przynajmniej wydaje :wink:
Napisano Ponad rok temu
No cóż. Jak ci sie nie chce po szpitalach i policji latać to odpuść całkowicie. Bo jak baba jest sprytna, to ty na tym wszystkim bekniesz. Jak ona zgłosi, że ją zastraszałeś, ubliżyłeś lub psa pobiłeś to co powiesz? Że cie kiedyś tam pogryzł? Baba powie, że sytuacja nie miała miejsca-uwierzą jej bo nie bedziesz miał żadnego dowodu.Teraz nie będe juz sobie głowy zawracał, chyba,ze okaze sie ,iz owa paniusia została znaleziona.Dzisiaj rano zostalem zaszczepiony na wszelki wypadek.Szrama na psychice nie zostanie ,dostalem nauczke ,nastpnym razem nie bede myslal czy chca sie pobawic czy cos tylko od razu spuszcze z smyczy psa ,a agresorowi naładuje kopow i tyle.Co do paniusi to mam nadzieje,ze sie jeszcze spotkamy ,moze ktos zyczliwy zadzwoni do Straży,ze agresywny pies chadza bez kagańca .Szczerze dziękuje za wypowiedzi,niestety napisac to jedno a ciagac sie po szpitalach i komisariatach z powodu jednego ugryzienia to drugie (mimo,ze mam centymetrowa dziure w tricepsie.. )Ma ktos jakis pomysl co powiedziec jej(tej starej k),jak ja zastraszyc czy cos jezeli spotkam ja w przyszlosci(zakladajac,ze nie stanie sie tak w najblizszym czasie bo wtedy jednak sie przejde itd -slady zostana bardzo dlugo.)
Deklarowałeś na samym początku, że chcesz babe udupić. Nic by jej lepiej nie udupiło niż to gdyby właśnie musiała latać na rozprawy, gdyby jej pieska dano na kilka dni na obserwacje do weterynarza, gdyby musiała wybulić choćby grosze kary. A wyzwiska mogą po niej spłynąć i jeszcze bedzie opowiadać jaka młodzież teraz wulgarna. Dotrze do niej chyba tylko jak ją sąd skarze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Młodzież szkolna w szwecji (video)
- Ponad rok temu
-
Lima
- Ponad rok temu
-
Gdansk - Torun ;/
- Ponad rok temu
-
JA I DRES!
- Ponad rok temu
-
Afera w mięsnym... (nóż vs nóż)
- Ponad rok temu
-
"Ustawki" 2
- Ponad rok temu
-
ustawka
- Ponad rok temu
-
Zadyma w sklepie w Portugali i inne (video)
- Ponad rok temu
-
co jest najlebsze??
- Ponad rok temu
-
Po dłuższym namyśle....
- Ponad rok temu