Gdansk - Torun ;/
Napisano Ponad rok temu
Idź stąd w cholerę i mnie nie denerwuj.
Napisano Ponad rok temu
wygonisz mnie?
Napisano Ponad rok temu
kurde zebyscie sie chociaz lali po mordach i nie niszczyli otoczenia, chcesz sie sprawdzic idz do jakiejsz szkoly walki, boksu popros o sparingco Wy możecie o tym wiedzieć ???
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dzieciakowi to mozna wybaczyc bo jest mlodyo moje sprawdziany to Ty sie nie boj! i nie porownuje zwyklych dzieciaków biegajacych z kamieniami ktorym jedynie chodzi o zamieszanie (rzucic i uciec ) do prawdziwych chuliganow.
prawdziwy chuligan,a co to ?? moze macie kodeks :roll: rozumiem ze bierze sie to ze slabosci, z checi przynaleznosci do grupy, z potrzeby bezpieczenstwa w dzisiejszym nieprzyjaznym swiecie
PS. do AdamD stary nie bron mu rozmowy moze to zasieje jakies niepewnosci w nim, moze zmusi do myslenia (logicznego)
Napisano Ponad rok temu
Kibic (Ultras) jest to osoba zainteresowana jakąś publiczną dyscypliną, najczęściej sportową. Aktywnie uczestniczy w zdarzeniach związanych z jego ulubioną dyscypliną. Do kibiców zalicza się przede wszystkim widzów widowisk sportowych na stadionach, halach i innych obiektach, ale także telewidzów oglądających sport lub osoby wspominające czasami o danej dyscyplinie. Istnieją specjalne "kluby kibica", tworzone zazwyczaj przy klubach sportowych, a także przez osoby prywatne.
Słowem chuligan określa się zazwyczaj agresywnych widzów, przede wszystkim na meczach piłkarskich. Przywiązanie takich osób do barw klubowych lub reprezentacyjnych graniczy z fanatyzmem, skutkiem czego dochodzi do walk między grupami (z wypadkami śmiertelnymi), a także gróźb i czynów (także zabójstw) wobec sportowców, którzy zawiedli oczekiwania (Kolumbijczyk Andreas Escobar w 1994, bramkarz młodzieżowej reprezentacji Beninu Yessouffo Samiou w styczniu 2005).
No proszę jak się postarałem o wyjaśnienie . A nic nie napisali o honorze kibola. Może wytłumaczysz...
Ps. Definicja z Wikipedii
Napisano Ponad rok temu
Ps. Definicja z Wikipedii
stary wikipedia nie jest dla mnie zrodlem, ja polegam na slowniku i w slowniku stoi
PWN
"człowiek naruszający obowiązujące normy współżycia społecznego"
Wilga
"człowiek naruszający obowiązujące normy współżycia społecznego,wywołujacy burdy i awantury, zachowujacy sie wyzywajaco, wulgarnie, po chamsku, popełniajacy drobne przestepstwa, niszczacy mienie publiczne"
o kibicowaniu nie ma ani slowa pozatym nie wierze w ta milosc do druzyny, a do walk nie dochodzi tylko miedzy grupami bo oni zazwyczaj leja w bezbronne jednostki (ostatnio mielismy kilka przykladow) w dodatku atakuja zawsze przewaga liczebna i dodatkowo zazwyczaj maja siekiery tasaki itd, jednym slowem banda przestepcow
no a co do honoru to wiesz gdyby oni sie bili druzyna na druzyne to spoko tylko to sa szmaciarze w stylu "ee ty za kim jestes" i niezaleznie co odpowiesz to lomot w 5 na 1
Napisano Ponad rok temu
no a co do honoru to wiesz gdyby oni sie bili druzyna na druzyne to spoko
nie spoko bo
1 niszcza mienie publiczne czestyo w tym czasie
2 ja pozniej place za ich leczenie ewntualne a nie chce za nie placic
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
trzeba zrobić tak jak w Angli i powinno byc lepiej.
a mnie się zawsze wydawało, że to właśnie w UK się napierdalają najbardziej ...
eot ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rozeszli się... eh co się dzieje z tą Warszawą.
Szkoda.
Napisano Ponad rok temu
stary nie bron mu rozmowy moze to zasieje jakies niepewnosci w nim, moze zmusi do myslenia (logicznego)
Napisano Ponad rok temu
trzeba zrobić tak jak w Angli i powinno byc lepiej.
a mnie się zawsze wydawało, że to właśnie w UK się napierdalają najbardziej ...
eot ...
Nie. dali im karty chipowe. za napierdalanie się mają zakaz wstępu na mecze.
I to jest metoda
Napisano Ponad rok temu
Nie no wiem, złożyłem zdanie dwuznacznie Ale by bronić "honoru" klubu chociaż próbować zrobić takie coś strasznego W warszawie jeszcze nie widziałem takich ustawek, co najwyżej chodzą jakieś dzieciaki po osiedlu i straszą innych by nie kibicowali tym i tym...I potem się dziwią wszyscy czemu nikt nie inwestuje w Polską Piłkę...
Co do kart Chipowych- To dobre rozwiązanie, niestety w Polsce to nie przejdzie... bo nie ma jak zwykle pieniędzy.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
JA I DRES!
- Ponad rok temu
-
Afera w mięsnym... (nóż vs nóż)
- Ponad rok temu
-
"Ustawki" 2
- Ponad rok temu
-
ustawka
- Ponad rok temu
-
Zadyma w sklepie w Portugali i inne (video)
- Ponad rok temu
-
co jest najlebsze??
- Ponad rok temu
-
Po dłuższym namyśle....
- Ponad rok temu
-
Zaczepka na ulicy-czy dobrze postąpiłem?
- Ponad rok temu
-
Ciekawe uderzenia.....
- Ponad rok temu
-
Raport bezp. o gimnazjach w W-wie ( długie )
- Ponad rok temu