Skocz do zawartości

Zdjęcie

Gdansk - Torun ;/

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
68 odpowiedzi w tym temacie

budo_ever
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 165 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Gdansk - Torun ;/

.miałem na myśli grupę ludzi dobrze wyszkolonych w jednej "dziedzinie" (np. pała teleskopowa) dobrze wysportowanych kolesi o niekoniecznie słusznej posturze. Podobnie ubrani jak policjanci...kominiara..uprawnienia do interwencji w razie szerszych zadym. Wiem że to czysta fikcja ale czyż nie pomogło by to chociaż w tych spotkaniach na nieco wyższym szczeblu (I i II liga) po prostu grupa (kulkunastu ?) facetów co nie miała by prawnych ograniczeń żeby tym najbardziej "bojowym" dresom łamać żeberka telespopówką

to mow jasno, ze Ci sie ORMO marzy.
do rozpedzania pseudokibicow to zadne specjalne odddzialy nie sa potrzebne.
wystarczy MADRE wykorzystanie juz istniejacych wraz z odpowiednim sprzetem
(armatki wodne, gaz, bron gladkolufowa, palki, psy, itp.) + wylapywanie i karanie (ale takie prawdziwe) prowodyrow. oraz GIGANTYCZNE kary pieniezne za udzial w rozrobie.
tyle, ze policja po pierwsze jest kiepsko wyszkolona, po drugie mocno upolityczniona (w zwiazku z tym niekompetenta) po trzecie nie ma odpowiedniego zaplecza i wsparcia,
a po czwarte sie boi. i tyle.
  • 0

budo_archery
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 123 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Ochotnicza Rezerwa Milicji Obywatelskiej :) ja bym zmienił nazwę na Ochotniczy Rzeźnicy Meczowych Obijców :twisted:
  • 0

budo_m3f
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 100 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Do tego niewystarczyło by tylko wyszkolenie fizyczne ale przydało by sie tez psychiczne!!
Niekazdy ma odwage nawet uzbrojony w pałke puknac kolesia dwa razy wiekszego od siebie wiedzac na dodatek ze dla tego przeciwinika spuszczanie komus łomotu do nieprzytomnosci to niemal codziennosc :P
  • 0

budo_ever
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 165 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Do tego niewystarczyło by tylko wyszkolenie fizyczne ale przydało by sie tez psychiczne!!
Niekazdy ma odwage nawet uzbrojony w pałke puknac kolesia dwa razy wiekszego od siebie wiedzac na dodatek ze dla tego przeciwinika spuszczanie komus łomotu do nieprzytomnosci to niemal codziennosc :P

niedostrzegacie glownej przewagi jaka posiada (powinna posiadac) policja.
wcale nie jest to sprzet czy wyposazenie lub sila ale taktyka - dowodzenie, wspoldzialanie, szyk.
nikt nie musi sie lac jeden na jednego - po to jest oddzial by dzialac wspolnie.
gdzies czytalem, ze normy ZOMO przewidywaly, ze pluton ZOMOWcow mial byc w stanie spacyfikowac 10krotnie liczniejszego 'przeciwnika'.
to tak jak np. z oddzialami specjalnymi - kazdy sie skupia na tym jaki to pojedynczy zolnierz jest super, a idea OS to wspoldzialanie.
  • 0

budo_as
  • Użytkownik
  • PipPip
  • 75 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Dystansu do pewnych spraw i zdrowego rozsądku życzę! 8)
Nie można wrzucać do jednego worka bandytów i meneli robiących dymy na stadionach
oraz porządnych kibiców ( w tym również ultrasów i hoolsów).
Mówienie, że na stadionach powinni rządzić pikniki to przesada. :twisted:
A jeśli chodzi o ustawki, to uważam, że jesli są one prowadzone z zachowaniem zasad, to nie są szkodliwe.
Kiedy jest mecz podwyższonego ryzyka, a policja zgadza się na wpuszczenie 1000 kibiców
gości, to po prostu jest to igranie z ogniem.
  • 0

budo_diriz
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 348 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

no tak, niesmiertelny temat chuliganstwa stadionowego...

pomijajac apsekty polityczne, jak ogladam zdjecia z zadym gdzie ZOMO rozpedzalo manifestantow, naprawde oko sie cieszy na profesjonalizm dzialania tej formacji... pomijam przegiecia (oczym pisalem juz chyba kiedys) ze w szczecinie mieli na stanie 5000 granatow F1 heh.

tym nie mniej panowie i panie - jest nadzieja! w ciagu kilku ostatnich tygodni odbyly sie pierwsze udane testy sprawnego i dzialajacego mecha-warriora!

[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

robot jest juz jakby przystosowany przez swojego wykonawce do rozpedzania tlumu - posiada zasilane sprezonym powietrzem dzialka strzalajace gumowa amunicja - na stronce sa filmiki do pobrania.

jak na razie jest oczywiscie malo mobilny i wszelkie zastosowania wojenne znane z gierek nie wchodza w gre, bo kazdy granatnik przeciwpancerny zdmuchnie jego blaszany leb momentalnie, ale mysle ze po kilkiu usprawnieniach do rozpedzania zadym na stadionach jak znalazl! :)
  • 0

budo_malachi
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 325 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Już wiem, co dostanę na Dzień Dziecka :wink:
  • 0

budo_widelec
  • Użytkownik
  • Pip
  • 33 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Tez jestem z 3miasta i wstyd mi za takich łosi...
  • 0

budo_whufc
  • Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

chuliganstwo na stadionach bylo jest i bedzie ......
jedni zbierają zanczki inni chodzą do kina a My lubimy jak skacze adenalina!
  • 0

budo_malachi
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 325 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Jeszcze jeden kibol na forum. :roll:
  • 0

budo_sawosz
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1121 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Luta Livre

Napisano Ponad rok temu

a My lubimy jak skacze adenalina!

To idzcie na batutę do wesołego miasteczka będzie wam adrenalina skakała...
  • 0

budo_whufc
  • Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

mo zgadza sie kibic.... ale czy to jakaś wada ?
ja tak nie uważam ! jestem z tego dumny ! pozdrawiam !
  • 0

budo_smoke
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 1960 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Boks

Napisano Ponad rok temu

a powiesz nam coś o honorze chuligana ? :roll: ...
  • 0

budo_adamd
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3411 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

No, trochę.

Nie chcę Cię oceniać po pozorach, ale z obserwacji wynika że współczynnik inteligencji charakteryzuje się odwrotną proporcjonalnością wobec stopnia "kibolstwa" :?
  • 0

budo_whufc
  • Użytkownik
  • Pip
  • 22 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

wydaje mi sie ze jesteś poprostu uprzedzony i masz w głowie stereeotyp kibica w dresach... uwierz mi ze to juz tak nie wyglada a duza czesc kibicow studiuje pracuje w powaznych firmach itd. jedyne co ich ( nas ) rózni od Ciebie jest... no własnie cos czego nikto nie zrozumie jesli tego nie posmakuje;) pozdrawiam!
  • 0

budo_kapral
  • Użytkownik
  • PipPipPipPip
  • 3301 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Muay Thai

Napisano Ponad rok temu

Taaa, kibice to jest dopiero ścierwo! Wszystkich powystzrelać!
Ja pierdole, piszesz koleś o adrenalinie na meczu? Ty jesteś jebnięty jakiś, jakbym cie dorwał na ulicy to zajebał.
To w ogóle nie ma nic wspólnego ze sportem.
My to mamy prawdziwy sport, idziemy na trening, uczymy sie napierdalać, połowa z nas nosi przy sobie noże, pałki, gazy i inne. W tym dziale rozprawiamy sobie jak tu komu na ulicy nastukać i jest git!
A nie żadne napierdalanki po stadionach, co to w ogóle kurwa ma być???
:wink:

A tak na poważnie moio drodzy, to ja myśle, że i jedni i drudzy są troche sfrustrowani....
Jak słysze o stereotypach, że kibic jest głupi, to się zastanawiam kim jest osoba wypowiadajaca te słowa, ze ma prawo tak oceniać.
Kibic kibicujący drużynie to kibic kibicujący drużynie i kropka. Ktoś lubi sie napierdalać to jest pojebany. I za to trza napierdalac wysokie gzrwyny, zamykac itp. Z drugiej strony jak słysze, że ktoś chce wypuszczać na ludzi ZOMO i napierdalac czym popadnie to ja sobie myśle, gdzie on sie kurwa wychował??? W mogadishu gdzie tymi metodami sie kradnie jedzenie czy co kurwa?

Żyjemy w cywilizowanym kraju i zachowujmy sie jak cywilizowani ludzie.....
  • 0

budo_deriusuzu
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 190 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Taaa, kibice to jest dopiero ścierwo! Wszystkich powystzrelać!
Ja pierdole, piszesz koleś o adrenalinie na meczu? Ty jesteś jebnięty jakiś, jakbym cie dorwał na ulicy to zajebał.
To w ogóle nie ma nic wspólnego ze sportem.
My to mamy prawdziwy sport, idziemy na trening, uczymy sie napierdalać, połowa z nas nosi przy sobie noże, pałki, gazy i inne. W tym dziale rozprawiamy sobie jak tu komu na ulicy nastukać i jest git!
A nie żadne napierdalanki po stadionach, co to w ogóle kurwa ma być???
:wink:

A tak na poważnie moio drodzy, to ja myśle, że i jedni i drudzy są troche sfrustrowani....
Jak słysze o stereotypach, że kibic jest głupi, to się zastanawiam kim jest osoba wypowiadajaca te słowa, ze ma prawo tak oceniać.
Kibic kibicujący drużynie to kibic kibicujący drużynie i kropka. Ktoś lubi sie napierdalać to jest pojebany. I za to trza napierdalac wysokie gzrwyny, zamykac itp. Z drugiej strony jak słysze, że ktoś chce wypuszczać na ludzi ZOMO i napierdalac czym popadnie to ja sobie myśle, gdzie on sie kurwa wychował??? W mogadishu gdzie tymi metodami sie kradnie jedzenie czy co kurwa?

Żyjemy w cywilizowanym kraju i zachowujmy sie jak cywilizowani ludzie.....

:) !!! BRAVO !!! :)
  • 0

budo_malachi
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 325 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Gwoli małego wyjaśnienia:

Kibic - koleś dopingujący jakąś drużynę sportową, na mecze jeździ właśnie w tym celu. Kibic jest CACY.

Kibol - osobnik, który jeździ na mecze ze szczeną, kastetem, nożem, bejzbolem, łańcuchem (niepotrzebne skreślić). Swoją ukochaną drużynę dopinguje lejąc po buziach kibolów i kibiców drużyny przeciwnej, a także służby porządkowe. Czasami kibole chodzą po ulicach grupkami min. po 15 osób, i aczepiają przypadkowe osoby pytaniem "Za kim jesteś?". Niezależnie od otrzymanej odpowiedzi lutują i butują biednego przechodnia. Kibole są BE.
  • 0

budo_janwillen
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 352 postów
0
Neutralna
  • Zainteresowania:Kyokushin

Napisano Ponad rok temu

jak to be ? można na nich poćwiczyć !!!! fakt że jest to sport extremalny!!1!
  • 0

budo_operator
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 134 postów
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

jak to be ? można na nich poćwiczyć !!!! fakt że jest to sport extremalny!!1!

taaa ja bym chetnie na nich pocwiczyl rozpylanie sarinu :) choc ogien ciagly z .50 tez dalby mi wiele radosci :) moi rodzice akurat byli na zakupach jak eskortowali tych oslow z gdanska czy gdyni byli troche ... "co to sie dzis dzieje", podejrzewam ze zatesknili za ZOMO :wink:

a co do kiboli to ich zazwyczaj mecz nie obchodzi wcale
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024