EDC kwestia długości ostrza i jego grubości w folderze
Napisano Ponad rok temu
Mimo, że monochrome zaspokaja moje potrzeby nożowe w ok 85%, to jednak jest zdecydowanie za mały. Ale ja mam dziwne łapska.
Jeśli zaś chodzi o fixeda, to hmmm... Neckerek jest słodki, mam go na szyi prawie non stop.
dzięki niemu mogę wchodzić do klubów z monochrome'em.
Zostawiam neckera w szatni, albo u ochrony, a mono siedzi sobie spokojnie w kieszonce...
Jak trzeba zrobić malutki abuse, to tez raczej używam neckera. Tylko, że za mały jest skubaniec...
W najbliższym czasie planuje kupienie większego EDC fixed. Na razie wygrywa BK&T-7 :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Z fixedami nie ma reguły. Ja od czasu do czasu nosze 7 calowy fighter Mad Doga na szelkach ER zakupionych u Marsa. Wygodne i zupełnie niewidoczne pod luźną koszulą....może nie na upalne letnie dni,ale na letnie wieczory.... :wink:
Napisano Ponad rok temu
W biurze - Benchmite
W mieście - Amphibian
Na wycieczkach - Strider SmF
No prawie się wstrzeliłeś w moje aktualne preferencje
Tylko zamiast Benchmite'a Benchmade 690
Ale jeśli chodzi o uniwersalność to jak mówił chyba Katon - centerum censeo Amphibian
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jesli natomast chodzi o fixed to od paru dni nosze Busse T Street. 4 calowa klinga noszona z tylu na pasku jest praktycznie niewidoczna. Wydaje mi sie jednak ze w moim przypadku 4" to maksymalna dlugosc jesli chodzi o fixed edc. Moim marzeniem jest 3,5 calowy CP-S.
Napisano Ponad rok temu
spuud
pozdrawiA
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Nożowy system expertowy
- Ponad rok temu
-
Benchmade AFCK
- Ponad rok temu