Co jeszcze Panowie, stal, linersy, dziura... A takie drobiazgi jak blade play (jest pionowy BP w wersji axis?),
Nie ma najmniejszych szans byc - jesli cos takiego Ci sie zdarzy, to znaczy, ze axis jest sp..., wysylasz do BM noz i dostajesz nowy z przeprosinami.
Dziura to kwestia gustu, sa tacy, ktorzy innej niz okragla sie nei tykaja, ale mnie taka owalna odpowiada, mam ja w Griptilianie, Pice i dwoch mini AFCK.
podatnosc ostrza na kruszenie (bardzo sie obawiam super twardych stali, nozyk spada na posadzke i koniec)
Mam dwa noze z D2, Gripa i mini Gripa z Cabelas, nic mi sie nie kruszy, ale tez nie spuszczalem zadnego na posadzke
D2 przed ATS34 zawsze i wszedzie - z tego, co mozna znalezc tu i owdzie, to bylo troche serii nozy - roznych - z ATS34 ze skopana obrobka cieplna, a nuz trafisz na taki i bedzie qpa.
Ostrzy sie te stale podobnie ciulato, za to D2 zostaje dluzej ostre.
czy rdze?
Chce uzywac tego noza jako edc i wszystkie drobiazgi sie licza...
Nic mi jeszcze nie zardzewialo, ani z ATS34 (ale praktycznei kazdy noz bez powloki ma gdzies plamki rdzy powierzchniowej, a wlasciwie nei plamki, tylko taki nalot - praktycznei "od zawsze"), ani z D2 - a Cabelaski mam czesto przy sobei i sa uzywane.
Aha - ja nie mam zadnego AFCK, tylko macalem.
Mam za to TSEK - rekojesc AFCK - i te Gripy, czyli stal AFCK
No i dwa mini AFCK, jeden z zebami, drugi bez.
Szczerze mowiac, o ile mini AFCK mi leza jak rekawiczki, o tyle TSEK nie jest juz taki wygodny, z porownywalnych wole 710.
W kazdym razie do uzytku wzialbym nowy.
AFCK mial chyba Bullitt. No i kaligula, ale tu sobie z nim nie pogadasz.