"Ustawki" 2
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zgłosił? Jak nie zgłosił - to co miał zrobić policja?Był z dziewczyną !!!! i co by policja zrobiła?? otóż NIC.
Kolega zebrał ekipe (sam w niej byłem), miał być wjazd tylko na tych którzy napadli. Nie doszło do tego ale jeśli skończyło by się walką to czy byłbym bandytą bez honoru takim jak ci którzy napadli 3 ludzi w tym dziewczynę??
Kamlot, gdyby do czegoś doszło i weszłoby w to prawo - to mogłoby się okazać, że twój kumpel, powodowany żądzą zemsty, stał się przestępcą. Ze wszystkimi tego konsekwencjami. Czyli na przykład jego studia są gówno warte bo figuruje w rejestrze skazanych. I warto chwilami o tym pomyśleć zanim się "skrzyknie kumpli"
Napisano Ponad rok temu
Napisałem że tłukący się na ustawkach to debile i/lub przestępcy.
Poprawniej z logicznego punktu widzenia byłoby chyba napisać że to przestępcy, a czasem w dodatku debile.
Gdzieś Ty tam się doczytał czegoś na temat honoru bandyty - nie wiem :?
A tematu "honorowego ustawkowicza" po raz kolejny poruszać mi się nie chce.
Napisano Ponad rok temu
mam zamiar uciec albo sie gdzies schowac
nie widzę przeszkód....
wymienic moderatora można?
Można. Proponuję razem z forum.
Pozdrawiam, i dużo szczęścia na nowej drodze.
Napisano Ponad rok temu
nie zawsze udział w ustawkach biora debile czy przestepcy
A czym jest umawianie się na walkę (i nie o sportową walkę mi chodzi)? Dla mnie debilizmem... A o co się walczy na ustawkach? Honor klubu, mają inne dresy, dłuższe włosy, na ich podwórku trawa jest bardziej zielona? A nie można tego rozwiązać np. w klubie / sali gimnastycznej / na macie? Wiesz czemu nie? Bo na sali / macie / w klubie nie masz zamiaru okaleczyć, pobić lub zabić... Walczysz na sportowo. I honorowo. Zaś na ustawkach bardzo honorowo się naparzać siekierą... :?
kiedy ja bede potrzebował pomocy oni tez mi pomoga
Ok. Nie neguję tego że pomógłbym koledze/przyjacielowi/potrzebującemu - ale umawiając się na ustawke ta osoba sama się naprasza o parę klapsów w uzębienie... Jeśli się naprasza sam o to, to mam mu pomagać?
działanie sterotypowo przyporzadkowywanie kogos do okresłonej grupy z góry
Niestety - stereotypowe zachowanie prowadzi w prostej linii do stereotypowego zaszeregowania w pewną grupę.
wiara młodych,to jest lojalnosc,bycie w porzadku moze dla was to sie nie liczy bo nie macie kolegow (...) nie ma to dla was znaczenia pewnie zostawilibyscie kumpla samemu sobie
Patrz wyżej... Co ma lojalność do ustawek?! Jestem lojalny to mam się sam prosić o cios siekierą w plecy? Bo kumple się umówili na ustawkę z kibicami? Nie, dzięki... To nie lojalność - to szaleństwo...
proznosc przemawia przez was oceniajac kogos poprzez wystukanie kilku zdan na klawiaturze nie znacie a oceniacie
Pisząc właśnie w ten sposób oceniasz innych BUDOwiczów - szeregujesz ich do jednej grupy, i twierdzisz że przemawia przez nich próżność... Widzisz BUDO gromadzi ludzi którzy w zdecydowanej większości coś trenują... Ciekawe dla mnie jest to że właśnie w treningu liczy się skromność i wytrwałość, nie zaś - jak to napisałeś: "próżność"... Trenujesz coś? Odpisz, bom ciekaw...
panie moderatorze wiem juz na czym polega ta pana przemoc psychiczna jestem juz panem zmeczony prosze pana,mam zamiar uciec albo sie gdzies schowac,wymienic moderatora można
Jeszcze jedno... Popatrz na swoje posty - pod nick'iem masz ich ilość i datę rejestracji na BUDO... Teraz popatrz na posty Adama i porównaj co tam jest... Jak myślisz dlaczego został modem w tak cudnym dziale? :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze jedno... Popatrz na swoje posty - pod nick'iem masz ich ilość i datę rejestracji na BUDO... Teraz popatrz na posty Adama i porównaj co tam jest... Jak myślisz dlaczego został modem w tak cudnym dziale? :wink:
Za kare ... kurwa, za kare 8O
Napisano Ponad rok temu
Zdycham... Adam - odpowiedź w moim mniemaniu brzmiałaby inaczej ale ...
Biały - chodzi mi o to że:
1. Adam jest tu trochę dłużej od Ciebie i wie co mówi... Poszukaj, poczytaj - zaobaczysz o co mi chodzi.
2. Widzisz - tak jak napisałem, pomóc - pomogę, stanę w obronie kolegi / przyjaciela / dziewczyny / uciśnionych nawet jeśli przeciwników będzie więcej... Ale na pewno nie będę brał udziału w ustawkach w imię lojalności. Bo to jest właśnie głupie...
3. Jak zauważyłem rozciągasz swoją prywatną walkę z Adamem na kilka tematów naraz... Po co? Tam piszą ludzie który są zainteresowani danym tematem - czytać 5 stron bzdur nie na temat nie należy do przyjemności, nie uważasz? A za offtopic jest ostrzeżenie... Nie rób tego. Masz do takich wypowiedzi temat "Uwagi do MODERATORA". Proste?
Napisano Ponad rok temu
Gdzieś Ty tam się doczytał czegoś na temat honoru bandyty - nie wiem
To wieloznaczne słowo. Mi sie niepodoba posługiwanie nim, tak samo jak słowami "talent" czy "inteligencja". Wszystkie kojarzą się pozytywnie i są często świadomie nadużywane przez ludzi... W sporcie też bym nie mówił o honorowej walce bo to tez kontrowersyjne stwierdzenie wbrew pozorom :wink: . Tak samo słowo debile :wink: . Ale "przestępcy" jest całkiem ok. o ile kodeks karny za często się nie zmienia :wink:
A więc w ustawkach uczestniczą przestępcy. Bo to żli ludzie są :wink: Poza tym "ustawka" też może mieć charakter sportowy i o ile mi wiadomo czasem ma. Ale nich się nie cieszą tu zwolennicy ustawek bo to co napisałem nie oznacza że jestem ich zwolennikiem :wink: .
Może porozmawiamy o znaczeniu słowa "głupie" :wink: ?Ale na pewno nie będę brał udziału w ustawkach w imię lojalności. Bo to jest właśnie głupie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Siedze sobie na ławce w parku podchodzi do mnie koleś mówi że słyszał żę coś tam trenuje i mówi czy nie chciał bym z nim walczyć (prawdziwa historia).biore 1 kumpla on też idziemy sobie na boisko do lasu i walczymy CZY TO JEST USTAWKA??
ALBO MÓWIE DO KUMPLA PONAKURWIAMY SIĘ DZISIAJ BIORE 2 KASKI I IDE SIĘ BIĆ TO JUŻ USTAWKA CZY WYMIANA CENNYCH DOŚWIADCZEŃ.
jak to widzicie? JA ZAWSZE MYŚLAŁEM ŻE USTAWKA TO JAK JEST NP 5 NA 5 LUB WIĘCJ?
TROCHE SIĘ W TYM POGUBIŁEM :? :?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ustawka chocby 1vs1 ustawiasz sie na walke...rany. a z tym kolesiem to miala byc bojka, czy sparing? bo jesli bojka, bo masz wieksze wlosy na klacie niz on, to mi to tez zalatuje debilizmem. a jezeli chcial sie sprawdzic poprostu, jakies rekawice itp. to jak najbardziej.nie wiem czy dobrze zrozumiałem jesli np:
Siedze sobie na ławce w parku podchodzi do mnie koleś mówi że słyszał żę coś tam trenuje i mówi czy nie chciał bym z nim walczyć (prawdziwa historia).biore 1 kumpla on też idziemy sobie na boisko do lasu i walczymy CZY TO JEST USTAWKA??
ALBO MÓWIE DO KUMPLA PONAKURWIAMY SIĘ DZISIAJ BIORE 2 KASKI I IDE SIĘ BIĆ TO JUŻ USTAWKA CZY WYMIANA CENNYCH DOŚWIADCZEŃ.
jak to widzicie? JA ZAWSZE MYŚLAŁEM ŻE USTAWKA TO JAK JEST NP 5 NA 5 LUB WIĘCJ?
TROCHE SIĘ W TYM POGUBIŁEM :? :?
ps. AdamD - moje kondolencje :wink:
Napisano Ponad rok temu
A CO DO MOICH WŁOSÓW NA KLACIE TO MÓJ WRAZLIWY PUNKT WIĘC LEPIEJ ZAJMIJ SIĘ WYGRZEBYWANIEM RODZYNA Z WŁASNEJ DUPY BO MASZ CIENKIE TEKSTY
Napisano Ponad rok temu
Moja rada zróbcie z nimi ''ustawkę'' wtedy,gdy w okolicy będzie grał zespół metalowy.Będzie więcej luda po waszej stronie
Jak ja lubię temat ustawek :roll: Zaczyna się od ''kumplowi nie pomożesz?'',a kończy na tym że jednego chłopaczka katuje kilkunastu ''przyjaciół''. Widzisz,jakiś szczyl też miał rachunki do wyrównania z Tomkiem Ostrowskim.
Przyjaciele nie zawiedli,zamordowali Tomka.(nie znałem go osobiście,ale sprawa była głośna w mediach).
Okazali się lojalni i charakterni co nie? :blus:
Wiem że ma to wpływ na pzyszłość np. wyrok oddala możliwośc pracy w wojsku, lecz liczylem na to że nie tafimy pod sąd (nie złapia nas) i było tego chyba duże prawdopodobieństwo.
Myślenie ma przyszłość... 8)
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
CO INNEGO JAK WALCZY DWÓCH LUDZI KTÓRZY WALCZĄ POTO ABY CZEGOŚ SIĘ OD SIEBIE NAUCZYĆ A CO INNEGO JA NAPIERDALAJĄ SIĘ WŚCIEKŁE TŁUM I JAK PISAŁ Druss.
Z 3 RAZY W ŻYCIU BYŁEM NA USTAWCE KOLESIAMI Z OSIEDLA TRENUJA BJJ WALCZYLIŚMY W KASKACH I BYŁO FAJNIE WSZYSTKO POD KONTROLĄ NIT TAM NIE WPADŁ NIKOG ZAJEBAĆ.
Napisano Ponad rok temu
Przestepstwo to jest jak wykrecisz paragwe i cie namierza a potem z niej przyjebia.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
w miemaniu wielu ludzi sporty walki mozna uprawiać( chodzi o sparingi) tylko na obiektach sportowych
a nie naprzykład w parku MAŁO KTO ROZUMIE PASJE DĄŻENIA DO DOSKONAŁOŚCI
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ustawka
- Ponad rok temu
-
Zadyma w sklepie w Portugali i inne (video)
- Ponad rok temu
-
co jest najlebsze??
- Ponad rok temu
-
Po dłuższym namyśle....
- Ponad rok temu
-
Zaczepka na ulicy-czy dobrze postąpiłem?
- Ponad rok temu
-
Ciekawe uderzenia.....
- Ponad rok temu
-
Raport bezp. o gimnazjach w W-wie ( długie )
- Ponad rok temu
-
Zastosowalem Judo na ulicy - odczucia
- Ponad rok temu
-
Bokserski wicemistrz Polski strażnikiem miejskim..
- Ponad rok temu
-
ULICA I PARTER - przeczytaj zanim zaczniesz pisać bzdury
- Ponad rok temu