pomoc w wyborze i sugestie
Napisano Ponad rok temu
I sprawa ma się tak chce wziąć suplementy i odżywki ale nie bardzo wiem jakie były bo odpowiednie (najlepsze dla mnie)
Do tej ćwiczyłem 3 razy w tygodniu na zasadzie
-ćwiczenia
-redukcja
-ćwiczenia
-redukcja
-ćwiczenia
-redukcja
-niedziela (wolne ;p)
no i ogólnie są mięśnie np. w łapce 34cm no ale wydaje mi się że to nie jest dużo, a suplementy bo na pewno pomogły.
I prosił bym o wypowiedź osób, które się znają
Chciałbym dodać, że cena nie gra roli ;p
Trochę czytałem i myślałem nad odżywkami na cykl (miesiąc ?)
-białko
-kreatyna
-aminokwasy
-gainer
-HMB ? (nie jestem pewien co do tego)
-jakieś witaminki
Za cel mam nabrać masy, ale nie fetu tylko mięśni ;p no i siłę ;p
Czekam na odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ćwicz 3-4 razy w tygodniu na masę i z dietą na masę Ile już ćwiczysz?
no tak ze 3-4 lata ;] (z przerwami miech lub 2 czasem 3) no i tak ogólnie dobrze no ale już nie wiem jak nabrać tą masę mięśniową ;p
no to jakieś sugestie jakie te produkty które wymieniłem co i jak ? ;]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
no tak ze 3-4 lata ;] (z przerwami miech lub 2 czasem 3) no i tak ogólnie dobrze no ale już nie wiem jak nabrać tą masę mięśniową ;p
no to jakieś sugestie jakie te produkty które wymieniłem co i jak ? ;]
Kup gainera np Mutant mass, witaminy (np Olimp) i bialko ewentulanie. Tylko uloz dobra diete i uzupelniaj gainerem/bialkiem.
Masz juz odpowiedni staz to dorzuc kreatyne monohydrat np z Universal Nutrition.
HMB bym nie bral, ewentualnie po cyklu BCAA (np ALRI chained out/ Dymatize) jak sie gainer i bialko skonczy i jak masz problemy z utrzymaniem dobrej diety/ badz jestes ektomorfikiem.
A czemu robisz redukcje? Jak masz oponke na brzuchu to cwicz brzuch, np A6w ABS II, 8 min ABS etc.
Been there, taken that
Jesli pomoglem to postaw mi piwo
Napisano Ponad rok temu
Kup gainera np Mutant mass, witaminy (np Olimp) i bialko ewentulanie. Tylko uloz dobra diete i uzupelniaj gainerem/bialkiem.
Masz juz odpowiedni staz to dorzuc kreatyne monohydrat np z Universal Nutrition.
HMB bym nie bral, ewentualnie po cyklu BCAA (np ALRI chained out/ Dymatize) jak sie gainer i bialko skonczy i jak masz problemy z utrzymaniem dobrej diety/ badz jestes ektomorfikiem.
A czemu robisz redukcje? Jak masz oponke na brzuchu to cwicz brzuch, np A6w ABS II, 8 min ABS etc.
Wszystko fajnie ;p ale jak byś był taki miły i dał np. linki z tymi produktami ;]
i ilościowo ile zamówić tak na cykl miesiąc ;] bo dawkowanie raczej jest na opakowaniu
no i powiedz mi co to jest "A6w ABS II, 8 min ABS" ;p
Napisano Ponad rok temu
Wszystko fajnie ;p ale jak byś był taki miły i dał np. linki z tymi produktami ;]
i ilościowo ile zamówić tak na cykl miesiąc ;] bo dawkowanie raczej jest na opakowaniu
no i powiedz mi co to jest "A6w ABS II, 8 min ABS" ;p
A6W - aerobiczna 6stka weidera, wejdz na youtube i tam sa tutoriale jak wykonywac A6W i 8min ABS albo uzyj google
mozesz zrobic cykl np na 6-8tyg (a potem przerwa min 6tyg od kreatyny i znowu
kup mutant mass i pij wg brakow w diecie (6,8kg ma 28porcji ale ja proponuje zebys zaczal od polowki, bo taka jedna porcja ma 1000kcal i muli strasznie, mozesz brac 2-3 razy po 0,5 porcji badz wg brakow w diecie w tym porcje zaraz po treningu np w T(reninfowe) 3 porcje(jedna zaraz po treningu) a w NT - 2 porcje ). Tylko pamietaj ze musisz trzymac diete i miec nadwyzke kalorczyna zeby utyc!!
Witaminy olimp 2 paczki (jedna wystarcza na miesiac)
jak masz pieniadze to dokup jeszcze bialko, moze byc jakies tanie np Ostrowia czy lowickie i tez wg brakow w diecie.
Jesli sie zdecydujesz na BCAA (problem z dieta/ ektomorfik) to np Dymatize 200 tabsow to (4 na dzien) = 50 dni (okolo 70zl - 400tabsow - 100 dni ok 120zl), mozesz brac po cyklu (jak masz diete i uzupelniasz gainer to BCAA sa zbedne, chyba ze patrz wyzej)
Ja osobiscie polecam ALRI chained out(ok 150zl)troche drogie ale wystarczaja na dlugu i maja zajefajny sklad i dzialaja anabolicznie i odstresowujaca + wyciagi z fajnych roslin -min rozaniec gorski (dziala relaksujaco) - mozesz np w czasie cyklu brac tylko w treningowe a po cyklu na mono dziennie z rana jedna porcje (polecam smak bananowo-truskawkowy )
Na allegro bym nie zamawial, bo raz ze ciezko dostac wszystkie produkty u tego samego sprzedawcy (koszty wysylki) a dwa, ze byly przekrety. Sa setki sklepow w necie, -> google
Been there, taken that
Jesli pomoglem to postaw mi piwo
Napisano Ponad rok temu
A6W - aerobiczna 6stka weidera, wejdz na youtube i tam sa tutoriale jak wykonywac A6W i 8min ABS albo uzyj google
mozesz zrobic cykl np na 6-8tyg (a potem przerwa min 6tyg od kreatyny i znowu
kup mutant mass i pij wg brakow w diecie (6,8kg ma 28porcji ale ja proponuje zebys zaczal od polowki, bo taka jedna porcja ma 1000kcal i muli strasznie, mozesz brac 2-3 razy po 0,5 porcji badz wg brakow w diecie w tym porcje zaraz po treningu np w T(reninfowe) 3 porcje(jedna zaraz po treningu) a w NT - 2 porcje ). Tylko pamietaj ze musisz trzymac diete i miec nadwyzke kalorczyna zeby utyc!!
Witaminy olimp 2 paczki (jedna wystarcza na miesiac)
jak masz pieniadze to dokup jeszcze bialko, moze byc jakies tanie np Ostrowia czy lowickie i tez wg brakow w diecie.
Jesli sie zdecydujesz na BCAA (problem z dieta/ ektomorfik) to np Dymatize 200 tabsow to (4 na dzien) = 50 dni (okolo 70zl - 400tabsow - 100 dni ok 120zl), mozesz brac po cyklu (jak masz diete i uzupelniasz gainer to BCAA sa zbedne, chyba ze patrz wyzej)
Ja osobiscie polecam ALRI chained out(ok 150zl)troche drogie ale wystarczaja na dlugu i maja zajefajny sklad i dzialaja anabolicznie i odstresowujaca + wyciagi z fajnych roslin -min rozaniec gorski (dziala relaksujaco) - mozesz np w czasie cyklu brac tylko w treningowe a po cyklu na mono dziennie z rana jedna porcje (polecam smak bananowo-truskawkowy )
Na allegro bym nie zamawial, bo raz ze ciezko dostac wszystkie produkty u tego samego sprzedawcy (koszty wysylki) a dwa, ze byly przekrety. Sa setki sklepow w necie, -> google
Ten mutant mass to starczy mi tak mniej więcej na ile bo to jest 6,8kg a jedna porcja chyba 250g tak ? i rozłożyć to na 3 porcje w ciągu dnia ?
Trochę nie kumam o co chodzi z tym, że mam uzupełniać gainerem i białkiem braki w diecie
no i teraz tak w czasie cyklu mam brać jednocześnie i białko i gainera i kreatyne i te aminokwasy nom i te witaminki ? bo wiesz trochę nie wiem ;p
a ty gadasz do mnie tak skomplikowanie a co do tego białka to jak ma być cykl na 8 tygodni to jak dobrze pamiętam Ostrowia czy lowickie to 1.8kg czy 2kg to chyba tak kupic ze 4kg ? czy może nawet 6kg na te 8tyg ? no i sprawa kreatyny bo tego mi nie powiedziałeś ile kupić na 8tyg
Bo witaminki to mówiłeś, że opakowanie na miecha ;] a te BCAA (te aminokwasy) na 8tyg "ALRI chained out" ([link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]) <<To jest to ? ile tego kupić ?
A i powiedz mi jeszcze czy po treningu uzupełniać węglowodany z jedzenia ?
Napisano Ponad rok temu
bialko to samo
witaminy do tego i bedzie god
narazie to i DIETA
pozdro
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
gainer wg brakow w diecie
bialko to samo
witaminy do tego i bedzie god
narazie to i DIETA
pozdro
no ale właśnie nie kumam o co chodzi z tym "braki w diecie"
i jednocześnie podczas cyklu kreatynę ?
Napisano Ponad rok temu
braki w diecie - ustalasz sobie bilans kaloryczny dodajesz 300-500 Kcal jesli chodzi Ci o masa
jesli nie jestes w stanie utrzymac odpowiedniej ilosci Kcal z diety kupujesz Gainera badz bialko i pijesz tego tyle zeby wyrwnac dzienne zapotrzebowanie
ale oczywiscie bez przesady do 1000 Kcal maksymalnie ja preferuje ok 500 Kcal
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
ja bym kreatyny nie podawał narazie.. na samej diecie duzo zbudujesz !!
braki w diecie - ustalasz sobie bilans kaloryczny dodajesz 300-500 Kcal jesli chodzi Ci o masa
jesli nie jestes w stanie utrzymac odpowiedniej ilosci Kcal z diety kupujesz Gainera badz bialko i pijesz tego tyle zeby wyrwnac dzienne zapotrzebowanie
ale oczywiscie bez przesady do 1000 Kcal maksymalnie ja preferuje ok 500 Kcal
a czemu nie podawał byś kreatyny na razie ?
Czyli rozumiem, że na razie te 8tyg na samych witaminach aminokwasach no i te białko i giner ?
i jak obliczyć moje zapotrzebowanie na kcal ? bo chyba to zależy od wagi ?
Napisano Ponad rok temu
a czemu nie podawał byś kreatyny na razie ?
Czyli rozumiem, że na razie te 8tyg na samych witaminach aminokwasach no i te białko i giner ?
i jak obliczyć moje zapotrzebowanie na kcal ? bo chyba to zależy od wagi ?
jeszcze nie wykorzystałeś swoich możliwosci wiec po co brac kreatyne ;> ?
zobaczysz ze z dieta Ci dobrze masa pojdzie
w dziale dieta w podwieszonych masz taki temat z programem na obliczanie ile Kcal potrzebujesz
potem dodajesz 300-500 Kcal i rozdzielasz to na posilki
dzielisz tak zeby bylo mniej wiecej 2,5 b/ kg masy ciala, 5 g wegli 1 g tluszczy
oczywiscie mozna zwiekszyc ilosc skladnikow szczegolnie bialka
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
jeszcze nie wykorzystałeś swoich możliwosci wiec po co brac kreatyne ;> ?
zobaczysz ze z dieta Ci dobrze masa pojdzie
w dziale dieta w podwieszonych masz taki temat z programem na obliczanie ile Kcal potrzebujesz
potem dodajesz 300-500 Kcal i rozdzielasz to na posilki
dzielisz tak zeby bylo mniej wiecej 2,5 b/ kg masy ciala, 5 g wegli 1 g tluszczy
oczywiscie mozna zwiekszyc ilosc skladnikow szczegolnie bialka
no tak na masę ale mięśniowa ? bo raczej fetu nie chcemy
no wiesz ja nie znam się na tych odżywkach myślałem, że kreatyna też by się przydała
a jeśli bym wziął coś by się stało ?
P.s.
5 g wegli 1 g tluszczy też na 1kg masy ciała ?
i jeśli mi tam wyjdzie jakaś tam liczba to tego czego ie zdołam zjeść uzupełniam białkiem ?
a gainer jakie ma działanie ?
Napisano Ponad rok temu
no tak na masę ale mięśniowa ? bo raczej fetu nie chcemy
no wiesz ja nie znam się na tych odżywkach myślałem, że kreatyna też by się przydała
a jeśli bym wziął coś by się stało ?
P.s.
5 g wegli 1 g tluszczy też na 1kg masy ciała ?
i jeśli mi tam wyjdzie jakaś tam liczba to tego czego ie zdołam zjeść uzupełniam białkiem ?
a gainer jakie ma działanie ?
mozesz wrzucic kreatyne ale moim zdaniem to bez sensu..
jesli chcesz zdobywac sucha mase to ok 3 g bialeczk 4-5 g wegli 1 g tluszczy na kg masy
bialko - uzupelniasz bialkowe braki w diecie
gainer - uzupelniasz braki w weglowodanach bialkach a nawet tluszczach
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
moze tak, bo mial bym pare pytan no ale nie bede caly czas spamowal mozna sie z Toba jakos skontaktowac ? e-mail gadu czy cos ?mozesz wrzucic kreatyne ale moim zdaniem to bez sensu..
jesli chcesz zdobywac sucha mase to ok 3 g bialeczk 4-5 g wegli 1 g tluszczy na kg masy
Napisano Ponad rok temu
moze tak, bo mial bym pare pytan no ale nie bede caly czas spamowal mozna sie z Toba jakos skontaktowac ? e-mail gadu czy cos ?
forum ;p pytania to nie spam ;p
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
mozesz wrzucic kreatyne ale moim zdaniem to bez sensu..
no to tak bo piszesz, że zdobycie suchej masy wystarczy białko, wegl i tłuszcze
Do tego dochodzą aminokwasy no i wspomniane wcześniej witaminy - i to wszystko bez kreatyny
Rzecz biorą wcześniej jak ćwiczyłem nie brałem żadnych odżywek po prosty starałem się jeść dużo żywności która zawiera białko
Węg też czasem, ale mniej Nom i tak czytam to przecież te białko ma tylko za zadanie uzupełnienia diety nom i to samo gainer
Więc wydawało mi się że jest potrzebna kreatyna lub coś w tym stylu żeby pobudzić do pracy mięśnie aby się "rozrastały"
tam mi się przynajmniej wydało a tu wychodzi, że wystarczy pilnować diety i kcal no ale nie wiem
Ciekawiło by mnie co ty brałeś jak miałeś cykl jakie odżywki nazwy i ilość, no chyba że to jest tajemnica
Napisano Ponad rok temu
witaminy i mierały - olimp zwykle vita-min
białko/ewentualnie gainer - odrazu po treningu
rozważyć suplementacje omega-3 bo tego w diecie nie ma, a są to niezbędny kwasy tłuszczowe
do tego w porze okołotreningowej warto zainwestować w bcaa - tutaj najlepiej Bcaa Xtra
i tyle, odpowiednia dieta, trening i regeneracja i będzie rosl ;-)
Napisano Ponad rok temu
no to tak bo piszesz, że zdobycie suchej masy wystarczy białko, wegl i tłuszcze
Do tego dochodzą aminokwasy no i wspomniane wcześniej witaminy - i to wszystko bez kreatyny
Rzecz biorą wcześniej jak ćwiczyłem nie brałem żadnych odżywek po prosty starałem się jeść dużo żywności która zawiera białko
Węg też czasem, ale mniej Nom i tak czytam to przecież te białko ma tylko za zadanie uzupełnienia diety nom i to samo gainer
Więc wydawało mi się że jest potrzebna kreatyna lub coś w tym stylu żeby pobudzić do pracy mięśnie aby się "rozrastały"
tam mi się przynajmniej wydało a tu wychodzi, że wystarczy pilnować diety i kcal no ale nie wiem
Ciekawiło by mnie co ty brałeś jak miałeś cykl jakie odżywki nazwy i ilość, no chyba że to jest tajemnica
DIETA to 70 % sukcesu 25 % trening 5 % odzywy
dobrze myslisz ze dieta jest potrzebna do rozrostu
kreatyna w tym pomaga - pocwicz jeszcze 3 miesiace na such tz bez kreatyny stosuj gainer + bialko i witaminy, aminokwasy sa zbedne przy budowaniu masy choc mozesz je dodac
WTF ?