Modern Arnis - Kraków
Napisano Ponad rok temu
Jutro w Dzienniku Polskim będzie artykuł o mnie i o Modern Arnis w Krakowie....
Kto z Kraka niech kupuje.....autografy będę rozdawał tylko na treningu... :wink:
Napisano Ponad rok temu
Dlaczego...? Bo walka jest bardzo prosta i prymitywna i większość "ładnych sztuczek", których się uczymy jest niemozliwa do wykonania. Wszystko sprowadza się do ilości czasu jaki każdy z nas może poświęcić na treningi, bo to przekłada się później na sposób walki.
-----------------------------------------------
Za to szacunek Ros. Nie kazdy z tradycyjnych FMA ma podobne zdanie - jezeli jeszcze na treningach tak wiedze przekazujesz to ja jestem pod wrazeniem - pozytywnym oczywiscie.
POzdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Warhead- jeżeli ktoś mnie pyta jaki styl jest najlepszy odpowiadam..... każdy, który ćwiczysz, tylko ćwicz a nie gadaj! :twisted:
Jeżeli chodzi o stronkę FMA jest pierwszy odzew, chociaż spodziewałem się większego zainteresowania...???!!!! chyba sprawdzi się zasada - "lepiej mało ale dobrej jakości" :wink:
Zapraszam na swoją stronę do działu Informator Krakowski - jeżeli możecie coś dodać to będę wdzięczny poklon
Napisano Ponad rok temu
Nowa stronka jest już uruchomiona, jeszcze czeka ją kilka kosmetycznych poprawek.
Zobaczcie dział FMA w Polsce i na świecie, nowość....
Mam nadzieję że wielu z forumowiczów przyłączy się do tworzenia tego działu. Może kiedyś przerzucimy wszystko do Polskiej Encyklopedii FMA.
Dzięki za teksty, które dostałem od przedstawicieli różnych FMA w Polsce.
Napisano Ponad rok temu
.....i za granicą poklon
Ten internet tak skraca odległości, że zapomniałem dodać...
Napisano Ponad rok temu
pozdro
Napisano Ponad rok temu
:wink:
Napisano Ponad rok temu
Obecnie przygotowuję info na temat Angela Cabalesa - Serrada Escrima. W jego życiorysie jest wzmianka o mistrzu Felisimo Dizon. Czy ktoś o nim słyszał ? Jeżeli tak to będę wdzięczny za przesłanie mi info, razem z adresem strony źródłowej.
I jeszcze jedno, wielu z Was zna jęzk angielski i przegląda rózne strony w necie, jeżeli traficie na materiał który jest juz u mnie przetłumaczony ale zauważycie jakiś błąd, przejęzyczenie lub złe tłumaczenie to dajcie znać. Udało mi się namówić kuzynkę na tłumaczenie ale Ona jest spoza "branży" i nie zna wielu określeń FMA, więc błąd może się trafić.
Pędzę na trening..... :balisong:
Napisano Ponad rok temu
Wysłałem Ci maila, sprawdzasz pocztę czasami.??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Bahala Na !!! ...coś co można przetłumaczyć jako "płyń na fali". Nie kombinuj, nie martw się czy będzie dobrze czy źle, przyjmuj to, co przynosi los, uśmiechaj się i ciesz się życiem, bo jutro będzie nowy dzień i też będzie świecić słońce…
Napisano Ponad rok temu
pozdro
LB
Napisano Ponad rok temu
Ponieważ twoje tłumaczenie bardziej mi się podoba przyjmuje je za jedyne, słuszne hehehe....
Swoje wziąłem z artykułu napisanego przez "podróżników" więc ich interpretacja musiała być bardziej "cywilna" [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Nie mogę Ci odpowiedzieć na PRIV bo mi to nie działa, może coś z tym zrobisz, jesteś moderatorem
W mailu pytałem :Witaj Kenjiro!
Mam pytanko, wypatrzyłem na twojej stronie artykuł o Antonio Illustrisimo , czy mogę go zamieścić na swojej stronie w dziale FMA?! Troszkę go może skrócę, żeby miał bardziej "dostępną" objętość. Oczywiście podam adres twojej strony źródłowej.
Może masz jeszcze info o innych systemach FMA? Wiesz że próbuję zebrać trochę wiedzy w temacie, na Polską stronę FMA?!
Pozdrawiam
Piotr Rosiewicz - ROS
Napisano Ponad rok temu
Dostałem wiadomość z pytaniem o treningi ale nie mogę odpowiedzieć bo adres zwrotny nie działa
Jeżeli to ktoś z forum to proszę o ponowny kontakt, może telefoniczny?!!
Ros
Napisano Ponad rok temu
Odpowiedz dostales tez wczoraj...
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Już spiratowałem artykuł o Antonio Ilustrisimo i co wam powiem, szukałem zdjęć Tatanga i znalazłem tylko dwa, które juz są na mojej stronie. Może ktoś dysponuje jakąś fotką mistrza???
I druga sprawa, potrzebna pomoc..!!! Albo mam bielmo na oczach albo jestem "inaczej" widzący ale nie trafiłem na logo/emblemat systemu Ilustrisimo Kali
Podobnie jest z Inayan System - nie jestem pewien czy to logo jest orginalne czy jest to znak jakiegoś klubu działającego na bazie Inayan?? może ktoś mi to potwierdzić??
może ktoś wypatrzył gdzieś w necie..
Napisano Ponad rok temu
Jesli chodzi o logo Ilustrisimo, to nie wiem czy takowe istnieje. Ilustrisimo system jako taki jest wogole dosc malo znany i wielu jest "rzekomych mistrzow" i ludzi ktorzy chwalili sie ze byli uczniami Tatanga, trenujac z nim raz przez godzine
Tutaj [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] masz tez fotke Tatanga i przy okazji tez Romo...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 13
0 użytkowników, 13 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
filmiki z nozem
- Ponad rok temu
-
czy ktoś naprawdę znający temat mógłby sprecyzować ? FMA Wwa
- Ponad rok temu
-
Skad sie biora zawodnicy FMA?
- Ponad rok temu