radości z narodzin Pana
A ja myslalem ze z zmartwychwstania
Ale wzajemnie :wink:
Napisano Ponad rok temu
radości z narodzin Pana
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak zwykle w takich przypadkach istnieje pewien złoty środek. Dla zachowania równowagi pozycja dluga i szeroka powinna być lepsza bo zapewnia większe pole podstawy. Ale dla dynamiki to raczej jest gorzej, w szczególności jeśli noga odpychająca będzie pozostawać prosta. To fakt. Pobieranie energii z podłogi to bym raczej odpuścił bo to zwykłe zasady dynamiki są. A położenie środka ciężkości zależy głównie od budowy ciała i rozkładu masy. Płeć ma znaczenie drugorzędne. W ogólności poieram zdanie kolegi ...Argumentow jest strasznie duzo ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak niemozliwoscia jest utrzymac koneksje centrum, kiedy pozycja jest dluga i szeroka. Koneksje centrum jak rowniez kontrole nad nim uzyskuje sie dzieki koneksji wiekszekej ilosci miesni, z ktorych duza ilosc stanowia wlasnie miesnie nog. Pozycja dluga wydaje sie byc ponadto niepraktyczna ze wzgledu na to,iz nieuchronnie zwalnia prace naszego ciala.
Napisano Ponad rok temu
Byłem, widziałem ... bez wielkiego zachwytu ... aczkolwiek interesujace ...Polecam wybranie sie na seminarium z sensei Dario Marchinim oraz sensei Cristina Rostelli.Ci co byli wiedza o co mi chodzi:P Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Byłem, widziałem ... bez wielkiego zachwytu ... aczkolwiek interesujace ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Podczas szkolenia jeden z klubów zgłosił akces do Podkomsji Krate Shotokan W.S.I. Trwają rozmowy z kolejnymi 3 klubami. Wzmocnienie organizacyjne naszej Podkomisji było pierwszym efektem wizyty włoskich instruktorów. Na kolejne nie trzeba było długo czekać...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
9:30 - 12:30 - trening dla wszystkich stopni /nauka Heian Shodan Bunkai Omote/
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wszystko ladnie pieknie tylko egzamin mogl byc w sobote
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu