Co zrobić z taką klatką ?
Napisano Ponad rok temu
To mój pierwszy post na forum więc witam wszystkich {SMILIES_PATH}/icon_e_smile.gif
Widzę, że znajduje się tu spore grono ekspertów więc liczę na waszą profesjonalną poradę. Chodzi i mi o klatę, ćwiczę w domu, nie mam trenera który by służył mi radą w związku z czym popełniał wiele błędów, dlatego mam do Was pytanie o ćwiczenia na klatkę. Robię wyciskanie sztangą na "niby" ławce prostej (niby bo to nie jest prawdziwa ławka a sztangę podaje mi brat który ze mną ćwiczy {SMILIES_PATH}/icon_razz.gif ) rozpiętki sztangielkami oraz przenoszenie sztangielki zza głowy leżąc na "ławce". Zależy mi na ładnym ukształtowaniu klatki ale nie wiem czy ćwiczenia które aktualnie wykonuję prowadzą mnie we właściwym kierunku. Załączam fotki moich cycochów proszę sprawdzić {SMILIES_PATH}/icon_razz.gif
[url=http://img91.imageshack.us/my.php?image=2011070115xf2.jpg:1zj3be85][/url:1zj3be85][url=http://img140.imageshack.us/my.php?image=2011070113ma9.jpg:1zj3be85][/url:1zj3be85]
Czytałem, że bardzo ważne/dobre jest wyciskanie sztangi na ławce skośnej, niestety takiej możliwości ćwiczeń nie mam, zastanawiam się czy można by to zastąpić robiąc mostek na ławce prostej ?
Jeszcze pytanie o same ćwiczenia, czy w moim wypadku lepiej jak będę robił taką piramidę rosnącą zwiększając ciężar i zmniejszając ilość powtórzeń w każdej serii czy odwrotnie, zaczynać od największego ciężaru i w każdej kolejnej serii odejmować kg. ?
Z góry dziękuję za pomoc,
pozdrawiam {SMILIES_PATH}/icon_razz.gif
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mam jeszcze pytanie co do tych ćwiczeń, to znaczy jak je dobrać ? To znaczy dobrać ciężar tak żeby ile powtórzeń robić w serii ? No nie wiem powiedzmy 25kg po 30 razy czy lepiej 35 kg po 15 razy ?
Dzięki za odp. {SMILIES_PATH}/icon_e_wink.gif
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W takim razie kupuję hmb i lecę na rzeźbę {SMILIES_PATH}/icon_e_biggrin.gif