CO WYBRAĆ MUAI THAI CZY SHIDOKAN
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
z moim parterem to nawet w shidokanie nie proboje na razie :wink:
dostal by oklep...otóż chciabyl cie poinformowac ze w shidokanie nie jest super parter, akurat to wiem bo parter to moja dzialka, pojdz na trening bjj i sprubj parteru z shidokanu
ale wiem juz, co mniej wiecej robic jak mnie dres wywroci i bedzie na mnie lezal, a w nasza strone bedzie biec jego 2 kolegow.no nie do konca, bo thai moze wykorzystac 100% swoich umiejetoscni w mma, a grappler w k1 no.. ile macie uderzen na bjj? widzisz roznice?w MT brakuje parteru zgadzam sie, ale czystych tajow do ufc to tak jabys wpuscil czystego bjj do k1...
ale i tak by nie mieli szanse... jedynym rozwiozaniem jak cie dres przewuczi i beda stali jego koledzy jest wstac i spierdolic!! w bjj sportowym nie ma uderzen
Napisano Ponad rok temu
na ringu tak, ale nie w samoobronie, zrozumże człowieku. ja nie ćwiczę ani jednego ani drugiego, tak na marginesie.
a co cwiczysz??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dokladnie to mialem na mysli :wink: ale ktos, kto w zyciu nie lezal pod kims trzymajacym go moze miec z tym spore problemy. ja bede mial juz tylko problemy.jedynym rozwiozaniem jak cie dres przewuczi i beda stali jego koledzy jest wstac i spierdolic!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
zalezy jaka waga
Czytając twoje posty widze że jesteś wogóle nie elastyczny. MT najlepsze i koniec. Nie mart się ja też tak wyskoczyłem ale po głębszej analizie przemyślenianiach uznałem że Shidokan to niezła sztuka walki. Ja trenuje KB co też powiesz że nie skuteczne?? Inna osoba będzie trenować vale tudo, też może nie skuteczne co?? Ja wyskoczyłem z shidokanem że mam wątliwości bo mi się skojażyło z shotokan, ale przynajmniej się zapytałem jakie mają metody treningu..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
skuteczne do czego?
do walki...zeby nie było prestesnji do mojej osoby napisze wszytkie systemy które uwazam za skuteczne, sambo,bjj,luta livre,judo,zapasy,boks,kick boxing.muay thai i przekrojówki jak pankratiom czy shidokan, chodz moim zdaniem lepiej bylo by wybrac bjj+muay thai niz shidokan albo pankratiom ,ale ja juz napisalem to jest MOJE ZDANIE
Napisano Ponad rok temu
- na treningach uzywamy jezyka polskiego
- zwracamy sie do siebie nawzajem na ty
- witamy sie przez podanie reki
- cwiczymy uderzenia lokciami i kolanami
- praca rak ktora cwiczymy to boks+klincz+lokcie
- techniki sciagania glowy do kolana sa podobne do technik MT, ale dochodzi jeszcze to wszystko co sie wiaze z klinczem kolnierzowym i sciaganiem za rekawy (cwiczymy w gi i bez)
- nie cwiczymy form (kata), kihon ani technik spotykanych w formach
- cwiczymy parter i sprowadzenia. Walke parterowa z kolan, sytuacje "stojacy przeciw lezacemu" - wyhaczenia, kopniecia z ziemi, przejscia nog itd., sparingi "uderzacz przeciw chwytaczowi", walke uderzano chwytana w parterze
- sparingi sa w rekawicach i z uderzeniami na glowe
- nauka uderzen i kopniec polega na cwiczeniu ich na tarczach, cwiczeniu walki z cieniem, cwiczeniach z partnerem
- jesli zaczyna sie od zera dobrze jest zdecydowac sie na cwiczenie 3 lub 4 razy w tygodniu. Umozliwia to szybsze ogarniecie dosc szerokiego materialu do nauczenia.
Pawel Drozdziak
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
czy dobrze zrozumielm, macie sparingi uderzano chwytane w parterze? ee rękawicach??
w parterze cwiczymy rozne rzeczy:
- walke "z kolan" czyli zwykly parter chwytany w gi i bez gi
- parter w ktorym jeden ma rekawice i uderza, a drugi nie ma rekawic i ma tylko chwyty
- parter z uderzeniami bez rekawic (uderzenia na glowe umowne)
- sytuacje w ktorej jeden lezy a drugi stoi w roznych wersjach - stojacy uderza i kopie, albo tylko ma za zadanie przechodzic nogi i dojsc do trzymania, lezacy tylko broni sie kopnieciami, lezacy stara sie wyhaczac nogami stojacego, sciagnac do siebie, na ziemie i uzyskac przewage, wypracowac sobie pozycje do wstania itd.
Pawel Drozdziak
Napisano Ponad rok temu
a duszenia przedramieniem i kołnierzem?
tak, robimy caly parter.
Pawel Drozdziak
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pawel Drozdziak
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
czyzby jakas alternatywa broni na ulice??
- Ponad rok temu
-
CZY TO MOŻLIWE ŻE KTOŚ NIE CZUJE BÓLU??
- Ponad rok temu
-
nunchaku na ulicy??
- Ponad rok temu
-
Społeczni pedagodzy, m.in. karatecy sposobem na chuliganów??
- Ponad rok temu
-
Walka w wodzie(basen)
- Ponad rok temu
-
Dlaczego dzieciaki wołają CHWDP (art. w "Polityce"
- Ponad rok temu
-
Litości!
- Ponad rok temu
-
Panowie - co noszą przy sobie Wasze ładniejsze połowy ???
- Ponad rok temu
-
Ulica.... jest sliska
- Ponad rok temu
-
Walki psów
- Ponad rok temu