Dzięki za odpowiedzi
Jak było to sooorrry

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak myślicie, walka z cieniem czyli technika na sucho bez uke ma sens?
Napisano Ponad rok temu
jak myślicie, walka z cieniem czyli technika na sucho bez uke ma sens?
Jak dla mnie to ma sens jako uzupełnienie... ale chyba we własnym zakresie, bo na treningu raczej czas cenny zabiera.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak wcześniej pisałem można tez "robić" kata bez jo, siedząc na krzesełku w urzędzie i patrząc na "uwijających się" przy twojej sprawie np. celnikówpo to sa kata z kijami.
(...)a cwiczenia na uke bez uke???
Napisano Ponad rok temu
Troszke sobie przeczysz. Niemal kazdy ruch wykonywany na macie w efekcie po latach daje "skutecznosc". Nawet irimi tenkan wielokrotnie powtarzany. Przeciez te ruchy sa potem w wielu technikach. Doskonale wykonanie ruchu bez partnera jest wiecej warte niz silowanie sie z partnerem ruchem ktory jest do d...y. Pozniej "wystarczy" to powtorzyc z partnerem.Wprawdzie nie zbyt ma się to do trenowania skuteczności techniki, ale pomaga w utrwaleniu, przypomnieniu sobie ruchów, ashi sabaki, tai sabaki, te sabaki...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nieco OT.Jeśli się jest bardzo początkującym jak ja, to łatwo schrzanić jakiś ruch i go mięśniowo zapamiętać - to jest KATASTROFA, później na treningu z partnerem próbujemy a tu guziczek z penteleczką i trzeba się oduczać
Napisano Ponad rok temu
Samemu to chyba już lepiej jest ćwiczyć ashi sabaki ukemi itepe.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu