Zaczepia cie koles, od czego najlepiej zaczac walke??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak cię zaczepia koleś, to najlepiej zacząć od sprintu w kierunku przeciwnym do zagrożenia.
Napisano Ponad rok temu
co uniemożliwia mi dalszą dyskusję ...
[edit] ooo, ktoś mnie uprzedził ...
Napisano Ponad rok temu
tora yop to jest kopniecie odpychajace po oborcie przez plecy z tylniej nogi
bundae tez jest po obrocie z tylniej tylko ze kopniecie idzie po łuku na łeb
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kopnięcie na głowę to jeszcze (chociaż jak użyjesz przycisku search, to pewnie znajdziesz niejedną dyskusję na ten temat), ale obrotowiec? Jak jesteś w (zazwyczaj) niewygodnych spodniach, często na niepewnej nawierzchni? Ja np. w ogóle bałbym się teraz w zimie cokolwiek kopać, nawet nieszczególnie wysoko, bo jak jest ślisko to wystarczy że się wywalę i do widzenia... mimo że jak przed chwilą sprawdziłem okrężne na głowę nawet w tych spodniach co noszę to kopnę - ale już na śliskim to pewnie niespecjalnie.
Nadal proponuję opcję sprinterską, chyba najpewniejsza ;]
Napisano Ponad rok temu
Od czego? Od strzała w ryj dla zaskoczenia. Potem wyciągasz gaz i batona i kończysz.
A drugi w tym momencie podchodzi i wali cię w pysk
Napisano Ponad rok temu
pierwsza podstawowa sprawa to zastanowić się czy w ogóle warto rozpoczynać walkę, a może lepiej będzie udać się w drugą stronę ruchem jednostajnie przyśpieszonym ...
Jeżeli nie ma szans na ucieczkę a wie się, że nie możliwe jest wygranie walki to może lepiej zapłacić za swoje zdrowie 10 zł niż leżeć jakiś czas w szpitalu ...
ja w podobnych sytuacjach zachowuje się tak jak wcześniej opisałem ...
(tak możecie mówić, że ze mnie leszcz ) ...
i z racji mojego dotychczasowego postępowania nie chce opowaidać co by było gdyby ...
wiec gdybać nie będe ale z chęcią będe śledził wątek ...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co do wyjebania się. Na śniegu to nie. Problem w tym, że jak ostatnio się przechadzałem i był mróz, to podłoże nie przypominało śniegu, raczej lód. A tam o wywałkę bardzo łatwo.
Napisano Ponad rok temu
Adam, skasssssuuuj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak cię zaczepił to stoi na przeciwko ciebie najprawdopodobniej. Kopanie z takiej pozycji tora yop (yoko geri po obrocie?) i bandae dollyo (ushiro geri keage) też nie bo musisz się przynajmniej bokiem ustawić a to dodatkowy czas. Jak trafisz obrotówką w twarz o tej porze roku ubrany normalnie to chuligani ci tego nie zaliczą bo zrobiłeś to bez rogrzewkiZ tego co sie nauczyłem na treningach (TKD) pierwsza moja reakcja to prawdopodobnie był by but np tora yop chagi na klate albo bandae na łeb, gdyz z pczatku te techniki wygladaja dosc niepozornie szczególnie yop, jakbys chciał uciekac;]!!(jesli trafisz to jest po walce). Tylko ze jak to nie wyjdzie to moze sie to kipesko skonczyc;/. Wiec czy nie lepiej np z łokcia??
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy pijak fafluniący pod nosem "Choć tu kurna koleś" mnie zaczepia? A facet jeczący "szefie, pożycz 2 złote"?
No i jaką walkę? Ty się bronisz. Czyli jeśli wróciłeś cało do domu (z lepiej z portfelem i komórką) to wygrałeś. Wszystko jedno czy użyłeś nóg do zwiewania czy do kopania. Równie dobrze mogłeś użyć sztachety czy gazu.
To nie szachy, gdzie losujesz kto ma pierwszy ruch. Zrobisz to na co pozwoli Ci sytuacja, psychika i wyszkolenie.
Napisano Ponad rok temu
A ta jedna technika co mówiłem na ulicy jest naprawde skuteczna moze faktycznie nie o tej porze ale przeciez przez cały rok niema zimy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak bedziesz sie obracal zeby kopnac a on podejdzie to Twoja noga przeleci obok niego a on bedzie mial wolna droge do zrobienia Ci krzywdy. Nigdy nie odwracaj sie do przeciwnika tylem, jezeli stoi blisko Ciebie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Muay-Thai a ulica...
- Ponad rok temu
-
Psychika, technika - niech to ktos przeczyta
- Ponad rok temu
-
Psychika Kibica (kibola? hools'a?)
- Ponad rok temu