Trening dla 15 latka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam. Mam 15 lat, 67kg, oraz 178cm wzrostu. Chce zacząć ćwiczyć. Tutaj moje pytanie - czy się opłaca w moim wieku? Jeszcze wszystko rośnie, a zdrowie ma się tylko jedno. Jakby ktoś mógł zaproponować harmonogram treningu, to bardzo bym prosił, dysponuje hantlą (4kg), oraz drążkiem. Raczej nie chce chodzić na siłownie, mimo, że mieszkam w całkiem nie małym mieście to najbliższa siłownia jest daleko, a do tego droga. Bez żadnych odżywek.
http://forum-kultury...omatora-w-domu/ tutaj masz niezbedne rzeczy...co do tego czy mozesz: kiedys ktorys z moderatorow powiedzial: jak ci rosna wlosy pod pachami to juz mozesz;) pzdr
Napisano Ponad rok temu
hehe czyl;i spokojnie i ja moge cwiczyc...haha...a tak na serio to jesli masz 178 to ci starczy chyba ze chcesz wiecej...ja mam 171 albbo i nie a i tak juz cwicze na siłownie chodz mam czasami zawachnia...nie cwicze tylko mc przysiadów ze sztanga i wyciskania na barki...zeby nie obciązac kregosłupakiedys ktorys z moderatorow powiedzial: jak ci rosna wlosy pod pachami to juz mozesz;) pzdr
Napisano Ponad rok temu
co do tego czy mozesz: kiedys ktorys z moderatorow powiedzial: jak ci rosna wlosy pod pachami to juz mozesz;) pzdr
Rosną Kolejne moje pytanie - lepiej ćwiczyć codziennie, czy z dniem przerwy, czy to tyczy się różnych mięśni.
Jakoś nie idzie mi wymyślanie ćwiczeń, mogłoby to wyglądać tak:
1. 20 Pompek
2. 2x10 Brzuszków
3. 25 przysiadów
4. „Nożyce” w leżeniu tyłem
Oczywiście powtarzając to pare, parenaście razy zależy w którym dniu treningu. Sam widzę, że to słabo wygląda, więc prosze o zmodernizowanie tego harmonogramu.
Napisano Ponad rok temu
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Rosną Kolejne moje pytanie - lepiej ćwiczyć codziennie, czy z dniem przerwy, czy to tyczy się różnych mięśni.
Jakoś nie idzie mi wymyślanie ćwiczeń, mogłoby to wyglądać tak:
1. 20 Pompek
2. 2x10 Brzuszków
3. 25 przysiadów
4. „Nożyce” w leżeniu tyłem
Oczywiście powtarzając to pare, parenaście razy zależy w którym dniu treningu. Sam widzę, że to słabo wygląda, więc prosze o zmodernizowanie tego harmonogramu.
jeśli chcesz ćwiczyć w domu to rób cod takiego
1 dzień pompki na krzesłach szeroko, wąsko oprzyj się o jakiś garnek czy cis i na oparciach od krzeseł połuz rece i w zwisie w dół nogami rób takie jakby pompki
2 dzień możesz zrobić brzuch np.3 serie z nogami na łózko a dupa na podłodze po 20 razy, 3 serie unoszenia nóg w leżeniu po 20 razy i 3 serie skrętów w leżeniu z ugiętymi nogami
3 dzień możesz się podciągając na drążku szeroko za głowę 3 serie max powtórzeń, i 3 serie przed głową max powturzen9 jeśli nie będziesz miał siły to oprzyj nogi o coś t będzie ci łatwiej a z czasem gdy poczujesz ze jest coraz łatwiej to będziesz robił bez oparcia nóg)i ye 3 serie foczek po 20 powtórzeń
4 dzień to co w drugim robisz(możesz zamienić kolejność ćwiczeń)
5 dzień możesz się po podciągać wąsko parę serii na maxi do tego parę serii przysiadów po jakieś 20 powtórzeń