I pewno nieraz wiecej niz na polibudzie, tylko tak wyszlo zem umysl scisly
Ale jakby co to temat juz jest:
Bokserski prosty a tsuki w karate
Napisano Ponad rok temu
I pewno nieraz wiecej niz na polibudzie, tylko tak wyszlo zem umysl scisly
Napisano Ponad rok temu
Czy wiecej... Trudno oceniac.I pewno nieraz wiecej niz na polibudzie, tylko tak wyszlo zem umysl scisly
Napisano Ponad rok temu
Jasne ze nie ale ręce i parter to podstawa a kopniecia to dodatek.
Zgadzam sie ze bokser z zawodnikiem bjj ma małe szanse a i lowkicki potrafia uprzykrzyc zycie ale bokserzy mają za to swietne rece a na ulicy gdy sytuacja rozwija sie szybko to czesto wystarcza. Tym bardziej ze wysokie kopniecia to samobójstwo a łatwiej udzerzajac skontrować kopiacego niz na odwrót
Ps. przez zaskoczenie na pewno nie rozumiem sytuacji typu"no dobra przepraszam nie bij mnie a potem strzał (na dodatek z zamachem jak to pisze kolega Wnuk) i po balu"
Napisano Ponad rok temu
...jakbym całe zycie uczył sie stawiać ogonki to nigdy nie napisałbym pracy inżynierskiej...
No to gratuluje. Mi udalo sie skonczyc dwa fakultety, moze szrpne sie na doktorat, tylko czy to bedzie mialo jakis zwiazek z ta dyskusja? Niesadze. No chyba ze doktorat zrobie na AWFie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
prosta odpowiedz jak dla mnie w wiekszym albo raczej bardzo duzym stopniu usportowienie
wiec chwala tym stylom karate ktore sie tak nie usportowily bo takie jeszcze istnieja i tym usporowionym ktore maja dobrych myslacych trenerow ktorzy jednak wprowadzaja "male drobne" zmiany dla dobra uczniow
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego szkoda mi czasu na kichon a jesli wroce na treningi to bede musial pogadac z swoim trenerem by mnie z niego zwolnił
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Karate koks pisalem mój post w tym samym czasie co Ty swoj
Napisano Ponad rok temu
a no i chcialbym tez zobaczyc opisy tsuki najlepiej jakby byl link z opisem podobnym do tego co podalem czyli dobry opis + zdjecia ma ktos moze? 8)
pozdr. mjr
Napisano Ponad rok temu
Mjr nie wchodze Ci w dupe ale podoba mi sie Twoje realne podejscie Ty przynajmniej nie pierdolisz mi o śmiertelnych ciosach (jak to przeczytałem to myslalem ze jebne ze smiechu) Pozdrawiam i wiecej takich normalnych karateków prosze
Napisano Ponad rok temu
przestraszony :nie:Cios prosty, podobnie jak uderzenia w sportowym karate są taką "zdegenerowaną" formą tsuki, lżejszą, zadającą mniejsze obrażenia, ale o większej szansie trafienia przeciwnika. Wynika to z prostej zasady, że lepiej trafić 5 uderzeń o sile 5 niż nie trafić żadnego uderzenia o sile 100.
Napisano Ponad rok temu
Chcialem cos napisac, ale nic mi do glowy nie przychodzi.
Nie ma w Wawie zadnego klubu, gdzie ludzie boks cwicza, zebys sobie mogl chociaz obejrzec, o czym chcesz pisac, zanim zaczniesz to pisanie?
Skad Wy bierzecie takie teksty...?
Napisano Ponad rok temu
Musiałes to napisać? przez Ciebie musze przeczytać co Pwl nawypisywał tak mnie zaciekawiłeś ... a sam zobacz ile tego jestNie ma w Wawie zadnego klubu, gdzie ludzie boks cwicza, zebys sobie mogl chociaz obejrzec, o czym chcesz pisac, zanim zaczniesz to pisanie?
Napisano Ponad rok temu
Funakoshi walczył tylko raz z Motobu i zostal miażdzony
"Dodac nalezy tez ze moze trafic sie i sekcja shotokan ktora prowadzi jakis zabijaka ale to czego uczy to nie shotokan (nie liczas kata i kichonu) tylko to o czym wczesniej pisałem czyli zakamuflowane Muay thai bo dla mnie kichon nigdy nie bedzie drogą do skuteczności."
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu