Małe sprostowanie; aikitaiso to nie cudowna metoda, to ciężka praca, wydaję opinie tylko w kontekście swoich doświadczeń.A to szkoda - bo problem z tymi cudownymi metodami jest wlasnie taki, ze prawie kazdy zna kogos, komu ponoc pomogl uzdrowiciel, ale niewiele jest statystycznych opracowan.
bokserski prosty a karateckie tsuki - co lepsze i do czego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To o "cudownych metodach" to oczywiscie zartobliwie bylo.
Napisano Ponad rok temu
Sam widzialem, przezylem, czy tez slyszalem od osob do ktorych mam zaufanie, o takich rzeczach, ze jak wspominam o tym wiekszosci znajomych, czy nieznajomych, pytaja, ile dzis juz wypilem?
Ciekawi mnie tylko, co z tych "niekonwencjonalnych" sposobow wplywania na zdrowie i kondycje juz zostalo opisane i zbadanie wg naukowej metodologii
I tylko tyle. Jak najbardziej doceniam ludzi, ktorzy sie ciezko poca i przekazuja jakas tam wiedze wypracowana przez swoich poprzednikow - zeby nie bylo, ze sie tylko nabijam.
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
Niby tak, ale jeden ten "dar od Boga" (czy jak se to tam nazwiesz, nie chce zaczynac dyskusji swiatopogladowej, a Twoj +/- znam ) a inny nie.A ja coraz bardziej doceniam ludzi, ktorzy sie malo poca i robia niezbedne minimum, a efekty maja. Mistrzem dla mnie byl Peter Sampras, ktory podobno w ogole nie wilele trenowal. Czy raczej trening laczyl z wystepami na zawodach.
K_P
Pytanie, gdzie by zaszedl (choc wiele dalej to juz nie bardzo mozna) i co by zrobil, gdyby sie popocil troche wiecej...
Moze by do dzis wszystkich mlocil, a moze by nie doszedl ani do polowy, bo by sie przetrenowal i "dar" zatracil...
A moze poszli do lasu... Takie tam gdybanie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Przeciwnicy Pawlikowskiej i Sawickiego????..
- Ponad rok temu
-
Historia Zendo Karate
- Ponad rok temu
-
Nietypowe(?) Cwiczenia
- Ponad rok temu
-
bokserska walka z cieniem a kata
- Ponad rok temu
-
Forum zdechło merytorycznie, populiści tutaj górą...
- Ponad rok temu
-
Kto wygra w K1 na ME OPEN w Warszwie?
- Ponad rok temu
-
PYTANIE o cwiczenia dynamicznych i szybkich kopniec???
- Ponad rok temu
-
Ryukyu Kobudo Hozon Shinko Kai
- Ponad rok temu
-
czy jest ktos z Krakowa i moze ma opinie na temat....
- Ponad rok temu
-
kroki w karate
- Ponad rok temu