Fotoreportarz z seminarium z senseiem Tissier
Napisano Ponad rok temu
Christian Tissier urodził się w Paryżu w 1951 roku. Jako dziecko rozpoczął treningi Judo. W wieku 11 lat zaczął ćwiczyć Aikido pod kierunkiem Sensei Tavernier, a później Sensei Nakazono. Mając 18 lat po zdaniu matury wyjechał do Japonii, by tam kontynuować naukę. Planował wrócić po 6 miesiącach, pozostał jednak 7 lat. Trenował pod kierunkiem wielu wybitnych nauczycieli - między innymi Doshu Sensei i Yamaguchi Sensei. Równocześnie z Aikido poznawał tajniki japońskiej szermierki Ken Jutsu, a później także kick boxingu.
Christian Tissier wrócił do Francji w lipcu 1976 roku posiadając 4 dan Aikido. Po przyjeździe otworzył swoją szkołę w Paryżu, gdzie do dzisiaj prowadzi treningi. W 1980 roku otrzymał stopień 5 dan, a w 1985 roku bardzo prestiżowy 6 dan dający mu jednocześnie status shihana. Był wtedy we Francji jedyną obok Sensei Nobuyoshi Tamury osobą mogącą nadawać stopnie mistrzowskie.
W kwietniu 1997 roku Sensei Christian Tissier otrzymał z Hombu Dojo stopień 7 dan Aikikai. Jest uważany za jednego z najwybitniejszych i najpopularniejszych mistrzów Aikido w Europie.
Autorem zdjęć jest Redaktor Marek Lipiński
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Marek Lipiński serdecznie przeprasza za słabą jakość zdjęć. Zdjęcia lepszej jakości pojawią się już niebawem na stronie klubu Meian Adres stronki jest dobrze wszystkim znany :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Troche uporzadkowalem i wywalilem powtarzajace sie posty.
Tylko sie zastanawiam, czemu fotki sa czarno biale? Farby kolorowej ci zabraklo?
Napisano Ponad rok temu
na jednej z fotek widać jak na trybunach eksploduje moc!!!!!!!
I tam - ki nie widziałeś? Hm, tylko dlaczego ze sceny......?
Napisano Ponad rok temu
Cieszy mnie ze ci sie Jusi w koncu udalo! Zawsze wierzylem w ciebie
Troche uporzadkowalem i wywalilem powtarzajace sie posty.
Tylko sie zastanawiam, czemu fotki sa czarno biale? Farby kolorowej ci zabraklo?
Dzięki Ci wielkie Szczepanie Jak napisałam zdjęcia nie były robione przeze mnie. Czarno białe są bardzo ładne
Napisano Ponad rok temu
P.S. Jusi martwię sie o Twoją mature - ale to na priv 8O :? przestraszony :nie:
Pozdrawiam
Ł.
Napisano Ponad rok temu
P.S. Jusi martwię sie o Twoją mature - ale to na priv 8O :? przestraszony :nie:
Pozdrawiam
Ł.
Łabędziu, spoko - skoro ona się nie martwi?! A tak na marginesie: matura to nie butelka po piwie, łatwiej ją zdać!!!
P.S. Jusi, nie poddawaj się! Jakby jakieś problemy były, to my tu na forum chętnie Ci korepetycji poudzielamy. Nie wiem, czy będziesz po tym bardziej naumiana, ale na pewno weselsza!! Choć za wątrobe to nie ręczę
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Być może Łabędź, czułem pedagogicznem uchem wyłowił jakieś błędy gramatyczne lub merytoryczne w wypowiedziach koleżanki
Nie moja wina,że jestem dyslektyczką Ale pracuje nad tym...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pytanie o sens poczatku
- Ponad rok temu
-
Staż z Ch.Tissier Kraków 2004
- Ponad rok temu
-
Paweł Olesiak - 4 dan
- Ponad rok temu