Powiekszanie wydolnosci pluc
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Znacie jakies specjalne sposoby polepszania wydolnosci oddechowej, poza ogolnym wysilkiem fizycznym. Poza tym czy istnieja jakies metody nie wymagajace nadmiernego wysilku fizycznego ( znajoma ma wade wrodzona - 1 pluco sprawne ) ?
Yoga. Wszyscy freediverzy ćwiczą yogę, żeby lepiej kontrolować oddech i przyswajać tlen. Ale znajoma powinna pierw zapytać lekarza.
Napisano Ponad rok temu
Polecam kursy basenowe związane z swobodnym nurkowaniem. Wiem ze np w Krakowie Nautica organizowała zimowe zajecia basenowe dla tych co chca potrenować, poprawic swoją wytrzymałośc i kontrolę oddechu.
Napisano Ponad rok temu
I to jest najlepszy sposob zeby cwiczyc wydolnosc przez zime. Z Nautica sam nurkuje i moge ich tylko pochwalic.Yoga tak, ale związana z kontrolą oddechu. O ile wiem to takiej sie w Polsce nie praktykuje.
Polecam kursy basenowe związane z swobodnym nurkowaniem. Wiem ze np w Krakowie Nautica organizowała zimowe zajecia basenowe dla tych co chca potrenować, poprawic swoją wytrzymałośc i kontrolę oddechu.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Nurkowanie swobodne daje takie przezycia, ze w zyciu tego nie zapomnisz. Jakies jeziorko czy zalew i zacznij ciwczyc. Prawdziwy extreme.
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
ramiona i biodra (bolą)
- Ponad rok temu
-
DRETWIEJACE KOLANA
- Ponad rok temu
-
zbity(chyba) łokiec