Gosciu a potrafilbys ukryc bejsbola?przypuscmy kupujesz sobie nunchaku wieczorem w sklepie i idzisz z nim do domu a tu cię policja łapie i mandat za noszenie jego na ulicy....
Wybacz roman, ale nie mogłem się powstrzymać
A teraz powiedz mi, kto przy zdrowych zmysłach łażąc po ulicy trzyma jakąkolwiek broń na wierzchu ?
Artykuły o "krojeniu" w Gazecie W... co myślicie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Szkoła pożarnicza przy ul. Potockiej
W pobliżu parku Kaskada, gdzie zwykle bawi się sporo dzieci, w porze obiadu podeszło do mnie dwóch. Nie byli agresywni. Zapytali, czy mam telefon albo czy mogę im pożyczyć na papierosy. Powiedziałem: "Czy ja wyglądam na kogoś, kto ma kasę? Jakbym, kur*a, miał, tobym nie łaził za szczęściem w taki upał!". Jeden zwrócił mi uwagę, żebym był grzeczniejszy, i poszli w przeciwną stronę. Zaraz potem próbowałem się dodzwonić na pogotowie policji, ale przez ponad półtorej godziny było zajęte. Zadzwoniłem do straży miejskiej, gdzie walczyłem z telefonistką, żeby przyjęła moje zgłoszenie i spisała ich rysopisy.
Kolo chyba przesadził z wezwaniem policji :?
Napisano Ponad rok temu
Mradu : JA bym czegoś nie potrafił ?
Chociaż nunchaku udawało mi się schować tak, że kobieta przytulona do mnie go nie zauważała. Do czasu
Nie, nie nosiłem go w majtkach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I tak wcześniej czy później wprowadzą zakaz noszenia jakiejkolwiek broni na ulicy. Na terminalach lotniczych broni się nie nosi i bezpiecznie jest. I do tego trzeba dążyć na ulicy.
Napisano Ponad rok temu
No i po co te dyskusje?
I tak wcześniej czy później wprowadzą zakaz noszenia jakiejkolwiek broni na ulicy.
Ty masz jakąś obsesję. Jak to rozumiesz? Nawet teraz w USA dziennikarze włażą do samolotów z nożami to tapet demaskując nieudolność służb ochrony. Co to "jakakolwiek broń" ? Wolno mi włożyć puszkę mielonki do nylonowej siatki? Chciałbyś tym oberwać ? Albo niosę butelkę po piwie (bo kaucję chcę odebrać), a jak kogoś spotkam to tulipanka zrobię. Śrubokręt wolno nosić ? Metalowy długopis?
A jak cię trzech gości weźmie pod obcasy nie glanów a adidasów, to od razu poczujesz się lepiej ?
Napisano Ponad rok temu
Zawsze to lepiej niż jakby mogli przejść z dużym nożem.Nawet teraz w USA dziennikarze włażą do samolotów z nożami to tapet demaskując nieudolność służb ochrony.
A jak się poprawi kontrolę to nie wejdą nawet z tymi od tapet nie wejdą.
Napisano Ponad rok temu
A jak się poprawi kontrolę to nie wejdą nawet z tymi od tapet nie wejdą.
Muchol - Tom Hanks jesteś? W terminalu lotniczym żyjesz? Ja żyję w normalnym mieście (W-wa , okolice Wiatracznej) i Ci piszę, że tan zakaz jest bzdurny i nieegzekwowalny! Odnieś się może to drugiej części mego posta - tego kawałka o mielonce i śrubokrętach.
Napisano Ponad rok temu
*oczywiście zakaładając ze normalni ludzia noszą nóż dla obrony, a nie dlatego bo go lubią/potrzebują do innych rzecz[zrobienie kanapek/wędkarze do ich prac(nie wiem do czego, nie łowię)/rozcinanie kartonów itp]
Napisano Ponad rok temu
t nie masz jej na wierzchu, tylko schowałeś a wtedy cię łapią przeszukują, zabierają, dostajesz mandat a jak będzie im się nudzić tocię pobiją...
A z jakiego powodu mają Cię od razu łapać i przeszukiwać ? Ja x razy ( naprawdę ciężko mi podać jakąkolwiek liczbę, bo nigdy tego nie liczyłem ) wracając w nocy do domu mijałem czy to radiowóz czy to policjantów chodzących po ulicy i nigdy - nawet jak byłem wstawiony - nie przyczepili się do mnie. A nunchaku przy sobie noszę prawie zawsze. Raz o nim zapomniałem i wszedłem z nim na dyskotekę ( gdy się zorientowałem, że je mam wyszedłem ), oczywiście po wcześniejszym przeszukaniu 8O . Ale ja się tam nie znam i mieszkam w małej mieścinie w porównaniu z Wrocławiem.
Muchol : przeczytaj sobie wypowiedź kolegi Hellfire.
Napisano Ponad rok temu
Sensowny poradnik, jak uniknąć i jak zachować się w czasie napadu można znaleźć także na stronie - www.itf.prv.pl
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to sie combat ucieszy ze go doceniliDzisiejsza "Gazeta Stołeczna" strona 5:
Sensowny poradnik, jak uniknąć i jak zachować się w czasie napadu można znaleźć także na stronie - www.itf.prv.pl
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
bo czasem jak sie pało nudzi to leją kogo popadnieA z jakiego powodu mają Cię od razu łapać i przeszukiwać ? Ja x razy ( naprawdę ciężko mi podać jakąkolwiek liczbę, bo nigdy tego nie liczyłem ) wracając w nocy do domu mijałem czy to radiowóz czy to policjantów chodzących po ulicy i nigdy - nawet jak byłem wstawiony - nie przyczepili się do mnie. A nunchaku przy sobie noszę prawie zawsze. Raz o nim zapomniałem i wszedłem z nim na dyskotekę ( gdy się zorientowałem, że je mam wyszedłem ), oczywiście po wcześniejszym przeszukaniu . Ale ja się tam nie znam i mieszkam w małej mieścinie w porównaniu z Wrocławiem.
Napisano Ponad rok temu
ja?ja nie moge jaki ciec
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
KOSZALIN
- Ponad rok temu
-
Punkt widzenia
- Ponad rok temu
-
przygoda przygoda kazdej chwili szkoda....
- Ponad rok temu
-
Fair play na ulicy?
- Ponad rok temu
-
obsrany temat :D
- Ponad rok temu
-
oaza spokoju czy wulkan
- Ponad rok temu
-
Pewność siebie i głupota czynią cuda