Zamawianie z zagranicy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
14 Lipca kupiłem na NG m21 do dziś paczki nie otrzymałem, myślicie, że mam jeszcze jakieś małe szanse na jej otrzymanie? troche się wkurzyłem bo rachunek od nich dostałem w kopercie po 6 dniach, a paczki niet. co tu jest grane?
Napisano Ponad rok temu
Witajcie!
14 Lipca kupiłem na NG m21 do dziś paczki nie otrzymałem, myślicie, że mam jeszcze jakieś małe szanse na jej otrzymanie? troche się wkurzyłem bo rachunek od nich dostałem w kopercie po 6 dniach, a paczki niet. co tu jest grane?
Przy zakupie z NG dostajesz mailem numer przesyłki, wystarczy wejść na stronę USPS, wpisać w śledzeniu i już wszystko jasne jest. No chyba że Chciałeś żeby wysłali czym innym....
Ostatnio WSZYSTKIE moje przesyłki ladują na celnicy, oclili mi nawet przesyłkę za 30$. Wszystkie otwierają i sprawdzają co tam jest. Kurcze zaczyna mnie to denerwować.
Ostatnia z NG szła tydzień z USA, potem zarejestrowali przybycie do Warszawy i ślad zaginął na tydzień. Kilka(naście) telefonów po róznych pocztexach, pocztach itd, i okazało się że paczka trafiła na celnicę gdzie leżała jeszcze tydzień. Rachunek już miałem, bo przyszedł pocztą, a paczki dalej nie..... Na szczęscie trafiła w końcu do mnie z (na nieszczęście) cłem do zapłacenia.
Jak nie masz tego numeru, zapytaj w NG czy wysłali, i czekaj cierpliwie....
Napisano Ponad rok temu
ja u nich wlasnie kupilem czarnego monochroma i ultra fine prety do triangla.
Global Priority jak zawsze, doszly jedna paczka po pieciu dniach, druga po tygodniu.
Tracking jest tylko do Global Express, tak wiec nie kazda przesylka USPSem ma mozliwosc sledzenia.
Napisano Ponad rok temu
1. Bo kiego wysyłali mi paczkę i rachunek osobno? Przecież cały ten bill zawsze jest zawsze wewnątrz niej.
2. Kiedy zamawiałem u nich towar gdzie "bill to" i "ship to" rózniły się to wtedy dostawałem rachunek a towar szedł do osoby przeze mnie wskazanej. Oczywiste. Tak więc stąd moja teraz obawa, że ktoś się bawi moim nożem a ja za to zapłaciłem. (Dobrze rozumuje?)
3. Obiecali mi, że załatwią mi "Trace" dla tej paczki jednakże potrwa to kilka miesięcy.
W sumie to nie mam do nich o nic pretensji, bo jako sklep zrobili wszystko co można było, ale wiecie zawsze mnie uczono, że tam gdzie są ludzie to są i błędy.
chyba nic nie mogę więcej zrobic. Dzwoniłem po urzędach pocztowych i podałem im numery przesyłki. Pani odpowiedzia mi, że nie może sprawdzić tego teraz "bo tam wiecznie telefon jest zepsuty:)))
No nic chyba naprawde trzeba czekac.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
Napisano Ponad rok temu
Poza tym NG jest dla mnie super, jak czytales o zamienionych oselkach do Lanskiego, to wiesz, o co chodzi
Zero problemow z nimi jak dotychczas, zakupow... coz, z pietnascie w sumie pewnie, albo i dwadziescia.
Ale nasza poczta jakby tak troche lepiej dzialala...
PS. najdluzej szedl Surefire Nitrolon, poltora miesiaca.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W pvk zaniża ci cene i wyśla jako gift cło w takim przypadku jest znikome.
Jak w newgraham zamówisz to raczej na cle się zatrzyma w Polsce.
Dwa sklepy są bardzo dobre chociaż kontakt z newgraham jest dla mnie lepszy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]jestem glupi, slepy i nie znalazlem
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
mam ochote na m21 02..
nie czynilem dotad zakupow internetowych przez ocean i brak mi doswiadczenia...choc dysponuje wiedza 40 ekranow tego tematu..
pozdro pany!
Napisano Ponad rok temu
już nawet sie pogubiłęm ile tego naściągałem ale sporo
nigdy żadnych problemów
nigdy nie dowalili mi cła ani nic nei zgineło a w sumie z pvk i ng to już kilkadziesiąt paczek będzie....
ale jak czytam ostatnio to chyba daruje sobie pomoc przy ściąganiu bo w końcu umocze dupe i ktoś będzie miał pretensje :roll:
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pytanie o multitoole
- Ponad rok temu
-
ukryte ostrze
- Ponad rok temu
-
ostrość EDC
- Ponad rok temu
-
Otwieranie dynamiczne... flicking
- Ponad rok temu
-
kabura cqb1 zonk??
- Ponad rok temu
-
3 pytania
- Ponad rok temu
-
Maly, lekki EDC do zastosowan codziennych?
- Ponad rok temu
-
My, dziwni ludzie z nozami a sprawa Zlotu Budo
- Ponad rok temu
-
Buck Nighthawk
- Ponad rok temu
-
Nóż vs. Policja
- Ponad rok temu