Zamawianie z zagranicy
Napisano Ponad rok temu
Mam nastepujace pytanie. Kto zamawial sobie noze z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] ? Jak dochodza? Ile sie czeka? Jak sie placi? Chodzi mi o wszystkie szczegoly, co kto wie. Chce sie rozeznac bo mam zamiar sobie zamowic co nieco.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jeszcze moze jak wyglada sprawa z clem, moze ktos wie?
Napisano Ponad rok temu
Normalna przesyłka pocztowa, ceny nie pamiętam, foldere przesłany był bez pudełka w zwykłej kopercie, "dla bezpieczeństwa" opakowany w całe metry cienkiej foli.
Płaciłem kartą poprzez ich stronę internetową.
Cło- większość z nas podchodzi w myśl zasady "a może się uda" licząc na nieuwagę celników...Zasadniczo bez cła przechodzą paczki o wartość ( cena zakupionego towaru plus koszt przesyłki) ok. 50 $.
Napisano Ponad rok temu
Ile clo wynosi? Spyderco Tri-Angle ~$60 z przesylka to juz pewno policza clo...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No wlasnie przed chwila to zauwazylemJa zamawiałem, zobacz na ich stronie głównej, jast mail ode mnie pochwalny
Mozesz napisac cos wiecej?
I co z clem? Bo sie zastanawiam czy bardziej sie oplaci 2 razy placic za przesylke czy raz za $100 zamowic i miec spokoj.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dzieki! Zawsze $6,43 taniej...Jesli chesz zamawiać Spyderco Tri-Angle to proponuję zobacz na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] 8)
Piszcie ludzie! No co jest, nikt nozy nie sprowadzal?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kupie sobie same prety a ramke sie zrobi
Jakbyco to PW.
Napisano Ponad rok temu
nóż z ulotka i tyle - do CRKT nie ma za wiele papierów, co do pudełka to na chuj komu pudełko - mniejsza paczka tansza przesyłka i mniej sie chyba w oczy rzuca. Tanie maja koszty przesylki - 10 dolców, nie ma minimalnej kwoty zamówienia itp. A co najważneijsze nigdzie nie kupisz M21 w cenie 39$ bo SRP to chyba w granicach 70 $ jest.
Moim zdaniem zamow M21 tylko i zaplacisz w sumie 49$ - poniżej 50 to juz spore prawdopodobienstwo ze ominie cło a triangla sobie kup u WARa - on chyba ma najtaniej (sory WAR bo reklama nie uzgodniona ale mam nadzieje ze sie nie obrazisz za to)
Jak kupiszi to i to to masz duuuzo wieksze prawdopodobinstwo cła. Im droższa paczka tym wieksze prawdopodobienstwo (chyba).
mi M21 wyszedl ponizej 200 pln więc taniej nie znajdziesz nigdzie.
Napisano Ponad rok temu
Dzieki wszystkim za info. Jezeli ktos jeszcze ma jakies doswiadczenia ze sklepami internetowymi to niech napisze. Im wiecej tym lepiej.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Moj pierwszy post - witam wszystkich Moje doswiadczenia ze sprowadzaniem rzeczy (rownież noży ) z USA:
- zanim cokolwiek kupisz napisz majla do potencjalnego sklepu z pytaniem czy moga nie dolaczac faktury do paczki i zmienic wartosc przesylki (zalecane 49 USD)
- zmiana wartosci w 99% eliminuje problemy zwiazane z clem, vatem, sad'em i innymi podatkami
- zmiana wartosci powoduje rowniez zmiane ubezpieczenia przesylki do kwoty jej wartosci (czasami paczki gina i wtedy wiadomo)
- paczki na szczescie rzadko gina
- praktycznie wszystkie amerykanskie firmy kurierskie umozliwiaja sledzenie przesylki
- sredni czas oczekiwania na paczke z USA to ok. 3-4 dni (TNT, UPS, US Mail)
Korzystalem m.in. z:
- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - bardzo dobry kontakt majlowy (korzystaja z TNT)
- [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] - (korzystaja z US Mail - w Polsce odbierasz paczke na poczcie)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Trzy noże z [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] z leciały do Polski z przesiadką w Nowym Jorku
Zostały opisane jako "collector knives" oraz "gift", i grzecznie dotarły do mnie na biurko
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A jak jest z przewozeniem nozy przez granice? Moge sobie kupic w USA noze i przewiezc je do Polski bez zadnych problemow?
o ile nie bedziesz mial ich ze soba w samolocie i bawil sie robiac manicure to raczej nie powinno byc problemow.
Napisano Ponad rok temu
Nie no, wiadomo, ze nie moga byc w bagazu podrecznym. Chodzi mi o to czy moge np. przewiezc w torbie 10 nozy bez zadnych problemow typu podejrzenie terrorki czy placenia cla.A jak jest z przewozeniem nozy przez granice? Moge sobie kupic w USA noze i przewiezc je do Polski bez zadnych problemow?
o ile nie bedziesz mial ich ze soba w samolocie i bawil sie robiac manicure to raczej nie powinno byc problemow.
Napisano Ponad rok temu
i teraz ad rem: zamawiałem około 3 tyg temu z new graham. camillus cuda edc i kershaw chive dla mojej pani - razem 81.21 + 9,25 /airmail, na prośbę własną, bo w standardzie nie ma/. kurierska czy global priority podobno znacznie zwiększają szansę na oclenie. moja paczka przeszła czysta na szczęście
aha, zgodnie z radą gdzieś wyczytaną zapytałem o możliwość wpisania na paczce 'gift'. nu nie dało rady
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pytanie o multitoole
- Ponad rok temu
-
ukryte ostrze
- Ponad rok temu
-
ostrość EDC
- Ponad rok temu
-
Otwieranie dynamiczne... flicking
- Ponad rok temu
-
kabura cqb1 zonk??
- Ponad rok temu
-
3 pytania
- Ponad rok temu
-
Maly, lekki EDC do zastosowan codziennych?
- Ponad rok temu
-
My, dziwni ludzie z nozami a sprawa Zlotu Budo
- Ponad rok temu
-
Buck Nighthawk
- Ponad rok temu
-
Nóż vs. Policja
- Ponad rok temu