Zamawianie z zagranicy
Napisano Ponad rok temu
Pare dni temu zlozylem u nich zamowienie na Neckera. Bylem pelen obaw, ze sie nie uda po ich niedawnych jazdach z nieakceptowaniem zamowien miedzynarodowych od nowych klientow. Dostalem natychmiast maila z automatu. I czekalem na info o wysylce. Niestety do dzis - odpowiedzi brak. Wiec napisalem do nich maila. Po 3 minutach dostalem odpowiedz. Po kilku krotkich, acz owocnych w skutki mailach z pania Mary Beth okazalo sie, ze zgubili (:roll:) moje zamowienie, ale zaraz sie jednak odnalazlo :-) Poprosilem zeby dolozyla mi jeszcze buteleczke Militeca, bo zapomnialem zamowic. Problemu nie bylo. Powiedziala, ze paczka wyjdzie dzisiaj popoludniu i ze wtedy tez dostane mailem info o tym.
Takze albo co do mojej karty zastrzezen nie mieli ;-) , albo im sie odwidzialo i znowu mozna zamawiac zza granicy. Mniejsza o to, w kazdym razie dobrze, ze dziala :-)
Pozdrawiam,
Kajk
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ja patrzę tęsknie w dal
Napisano Ponad rok temu
Coprawda wysłali mojego BM w piątek, biorę poprawkę ze 3 dni na to całe zamieszanie z wolnymi dniami, co daje mi pakuneczek jutro może pojutrze.
Nadal czekam!!
Napisano Ponad rok temu
Za to dziwi mnie to co pisze Blacha:
powiedz mi tylko, czy dostałeś info o wysyłce z USA? Bo jak otrzymałeś, to by znaczyło, że do banku nie dotarło info że coś pobierają....mi dzisiaj przyszły 2 jesterki z NG, leciały ciut ponad tydzień a kasy z karty jeszcze za nie nie zassali.
Napisano Ponad rok temu
Swoją drogą to dość dziwne Blokują pieniądze ale nie pobierają Może to międzybankowe opóźnienie i nie ma wiele wspólnego z faktycznym obrotem
nie, bank po prostu nie przelewa pieniędzy na konto sprzedawcy, dopóki nie dostanie jakiegoś tam papierka/potwierdzenia z systemu kartowego. Zanim takie potwierdzenie przyjdzie do banku, to mija parę dni (czekają chyba do 30 dni), a w tym czasie określona kwota jest zamrożona, żeby posiadacz konta przypadkiem (albo i nie przypadkiem :-) ) go nie opróżnił.
Napisano Ponad rok temu
mi np. ściągneło kase na przesyłke z flames od razu, ale dopiero na drugi dzień pojawił sie ubytek w kasie na koncie a dopiero 3 dni później w historii konta była transakcja
księgowanie transakcji może trwać kilka dni, odbyła sie i kasa jest zamrożona ale teoretycznie nic sie nei dziej na koncie
mnei to wkurwia bo mi sie powoli zaczynają zamówienia i kasa od ludzi mylić.
Napisano Ponad rok temu
No i do rzeczy - tak czytałem od daawna już to forum, dopiero teraz sie odezwałem. Ale tego posta mi sie nie chce czytać taki długi
Mam takie pytanie bo zamawiałem w NG już 2 miesiące temu i nic. Czy to możliwe że nie wiem, cło mnie złapało ?(zamawiałem triangla i pike)
Dojdzie jeszcze ta paczka czy już sie pożegnać ?
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
Upewnij sie ze otrzymali Twoje zamowienie (czasem gubia), potem upewnij sie czy wyslali, nastepnie sprawdz czy moze nie lezy gdzies na Twojej poczcie (moze listonosz leniwy nie przyniosl awiza albo pani stracila lokciem za szafe). Jezeli to sie nie powiedzie to mozesz jeszcze do urzedu celnego sprobowac zadzwonic. Albo czekac.
Byc moze ktos paczke ukradl albo ona zaginela. Kto to wie?
Napisano Ponad rok temu
Spoko tydzień zza oceanu to dobry czas.
Mam pierwszego BM w kolekcji...
Napisano Ponad rok temu
Pozdro
Napisano Ponad rok temu
W sumie pogodzilem sie ze strata, ale moze jest szansa, ze gdzies na cle siedzi. Pytanie tylko, gdzie mam zadzwonic, bo kobita na informacji celnej powiedziala, ze nie wie i w ogole niemila byla.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czekałek 3 tygodnie (około). Moje wrażenia są takie - nie miałem żadnej zwrotnej informacji o tym, co się z nożem dzieje. Tylko w pewnym momencie dostałem info, że mi kartę obciążyli. I tak nic nie było wiadomo, aż do wczoraj. Opakowanie "ciekawe" kawał folii zabezpieczony kilomatrami taśmy klejącej. Oznaczona jako Tools i wartość 10$.
Miły debiut, nie powiem.
I jeszcze jedno, na co już sam wpadłem - to tak a propo zaginięć przesyłek. Dostaje się nóż w zwykłej kopercie, tekturowej, którą listonosz wkłada do skrzynki. Tyle, że skrzynka musi to umożliwiać. Moja jest taka płytka, można włożyć kopertę, ale taka paczuszka już nie wchodzi w całości, więc listonoisz zostawia to włożone tylko rogiem. Jak ma się zasranych sąsiadów, można tak stracić przesyłkę, już choćby dlatego, że do tego ch... coś z zagranicy przesyłają.
Napisano Ponad rok temu
Czy komuś z was ktoś już przesłał nóż w taki sposób?
Czytałem że można opisać paczkę jako gift lub tool set. Co radzicie?
Próbowałem coś znależć na ten temat ale ciężko się przebić przez gąszcz wypowiedzi...
Napisano Ponad rok temu
do mnie dotarł nóz z flames-n-knives - pięknie czysto itp.
firme można uznać za solidną i godną polecenia
Napisano Ponad rok temu
kumpel kupuje Ci nóz, pakuje go w koperte i opisuje jako gift i nóz leci omijając cło i vat - proste
do mnie dotarł nóz z flames-n-knives - pięknie czysto itp.
firme można uznać za solidną i godną polecenia
sorry ze dalej ciągnę ten temat ale czy robi różnicę czy kumpel wyśle go w pudełku czy luzem zawinięty w folii i do koperty?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pytanie o multitoole
- Ponad rok temu
-
ukryte ostrze
- Ponad rok temu
-
ostrość EDC
- Ponad rok temu
-
Otwieranie dynamiczne... flicking
- Ponad rok temu
-
kabura cqb1 zonk??
- Ponad rok temu
-
3 pytania
- Ponad rok temu
-
Maly, lekki EDC do zastosowan codziennych?
- Ponad rok temu
-
My, dziwni ludzie z nozami a sprawa Zlotu Budo
- Ponad rok temu
-
Buck Nighthawk
- Ponad rok temu
-
Nóż vs. Policja
- Ponad rok temu