Zamawianie z zagranicy
Napisano Ponad rok temu
Ciekawe czy w związku z cleniem rynek się "załamie".
Na pewno przestanie się opłacać zaniżanie wartości - jak jeden z przedmówców na przykładzie podał - celnicy miewają różnorakie pomysły, lepiej licha nie kusić.
BTW - czy od wyceny celnika można się odwołać? Jeśli kupujemy sprzęt za 50$ i tak jest oznakowany, a celnik w przypływie weny zapoda 100$ - to jest to z lekka bezzasadne, czy nie?
Napisano Ponad rok temu
Szykuję się do mailowego lub telefonicznego "ataku" na pvk - chciałbym mieć jakieś potwierdzenie od nich, że nóż wysłali.
Jeśli płaciłeś kartą to czemu po prostu nie reklamujesz transakcji?
Adam
Napisano Ponad rok temu
Adam
jak to? gdzie reklamować? w PVK? jestem dziwnie pewien że jeśli zginęła to na polskiej poczcie... tak jak moja...
Napisano Ponad rok temu
Tough toys for tough guys
Napisano Ponad rok temu
Adam[/quote]
Tak, płaciłem kartą mbanku i właśnie mam zamiar reklamować transakcję w pvk.
Nie bardzo wiem jak to zrobić, ale napewno coś wymyślę.
Zobaczymy co z tego wyjdzie.
Na pewno podzielę się wrażeniami i wynikiem działań.
Napisano Ponad rok temu
jak to? gdzie reklamować? w PVK? jestem dziwnie pewien że jeśli zginęła to na polskiej poczcie... tak jak moja...[/quote]
A ja nie do końca jestem przekonany o winie polskiej poczty.
Idąc od początku to najpierw sklep powinien udowodnić, że paczkę wysłał. Na dwa moje emaile do pvk z zapytanim o wysyłke, nie dostałem odpowiedzi.
Napisano Ponad rok temu
Ja tez tak mialem.Na dwa moje emaile do pvk z zapytanim o wysyłke, nie dostałem odpowiedzi.
Wyslij im tego samego maila w 3 lub wiecej egzemplarzach na raz to odpisza.
U mnie zadzialalo
Napisano Ponad rok temu
Będą pewnie coś dorzucać do oferty więc zobaczymy....
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
E tam, mnie odpisywali blyskawicznie.Ja po ok tygodniu dostałem odpowiedź od PVK To chyba niezły wynik co?
Będą pewnie coś dorzucać do oferty więc zobaczymy....
Tzn jak wyslalem im 5 takich samych maili
Napisano Ponad rok temu
Teraz czekam na wsparci znajomej, która zna bardzo dobrze angielski. Razem napiszemy zapytanie dotyczące mojego zamówienia.
Tak myślę sobie, żeby zadzwonić do stanów, tylko muszę ustalić ile kosztuje rozmowa telefoniczna.
Napisano Ponad rok temu
Adam
jak to? gdzie reklamować? w PVK? jestem dziwnie pewien że jeśli zginęła to na polskiej poczcie... tak jak moja...
Reklammować transakcję w banku. Stwierdzasz że nie otrzymałeś towaru i od razu do pvk leci info z centrum autoryzacyjnego o reklamacji. Przy najbliższej transzy przelewowej pieniążków za transakcje kartą, zostaje im odliczona kwota reklamacji i aby ją otrzymać, muszą udowodnić, że wysłali.
Stąd też wynika pewnie niechęć sklepów do wysyłania jako prywatna osoba zaniżonej wartości. Możesz spokojnie odebrać nóż i reklamować transakcję. Onie nie będą w stanie udowodnić JAKO FIRMA, że ci go wysłali i dostaniesz zwrot kasy na karte.
Pozdrawiam,
Adam
Napisano Ponad rok temu
Tak, płaciłem kartą mbanku i właśnie mam zamiar reklamować transakcję w pvk.
Nie w PVK, w mBanku. To PVK będzie się musiało nagimnastykować aby odzyskać pianiążki (jeśli wysłali). A jeśli wysłali i przekażą potwierdzenie nadania to masz z czym iść na pocztę.
Adam
Napisano Ponad rok temu
transakcja wszystko pięknie ładnie (choć przesyłke duża naliczyło)
i nagle finalizuje transakcje i ku....a komunikat że transakcja odrzucona
nosz ku////wa mać
probowałem ze 3 razy i dupa
może ktos wie o co chodzi ??
takie coś mnie wyskoczyło na koniec
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
jutro poprubóje jeszcze raz
Napisano Ponad rok temu
Jeśli potrzebujesz pomocy przy zamówieniu, skontaktuj się z nami
coś tam, coś tam
ta transakcja nie może zostać zrealizowana
to są Ci co dodali Polskę dziś ? ...
może coś mają jeszce w związku z tym niedorobione ? ...
Napisano Ponad rok temu
Tam gdzieś było że karta musi wspomagać jakąś tam weryfikację
Może podałeś inny adres niż jest w banku albo coś takiego
Napisano Ponad rok temu
Reklammować transakcję w banku
to działa tak w mbanku czy w każdym banku? sprawdziłeś to w praktyce? Oczywiście spróbuję w swoim BZ WBK, zobaczymy co będzie.
Napisano Ponad rok temu
to działa tak w mbanku czy w każdym banku? sprawdziłeś to w praktyce? Oczywiście spróbuję w swoim BZ WBK, zobaczymy co będzie.
To działa raczej w VISA niż w banku. Tak sprawdziłem w praktyce jak sam prowadziłem sklep internetowy z płatnościami kartą (za granicę). Wystarczyło, że ktoś reklamował transakcję a musieliśmy się nagimnastykować udawadniając, że naprawdę wysłaliśmy towar.
A i tak ze dwa razy mimo, że towar był wysłany, to reklamacja zostałauznana (klient nie odebrał paczki).
Adam
Napisano Ponad rok temu
wszystko szło pięknie, numery, dane itp i na ostatnim etapie wywaliło w kosmos transakcje
gdyby konieczne było logowanie to dałoby znać wcześniej
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pytanie o multitoole
- Ponad rok temu
-
ukryte ostrze
- Ponad rok temu
-
ostrość EDC
- Ponad rok temu
-
Otwieranie dynamiczne... flicking
- Ponad rok temu
-
kabura cqb1 zonk??
- Ponad rok temu
-
3 pytania
- Ponad rok temu
-
Maly, lekki EDC do zastosowan codziennych?
- Ponad rok temu
-
My, dziwni ludzie z nozami a sprawa Zlotu Budo
- Ponad rok temu
-
Buck Nighthawk
- Ponad rok temu
-
Nóż vs. Policja
- Ponad rok temu