Zamawianie z zagranicy
Napisano Ponad rok temu
Have you ordered from us before? at this time we are not taking order
internationally unless they are from customers we know or you want to send
payment by Western Union, Unfortunately fraud is problem with international
orders and a few people can mess it up for everyone.
który tam lewymi kartami płacił????
Napisano Ponad rok temu
mam otwarta furtke
(w bardzo wielu sklepach stosuja taka polityke )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(polskie literki e pozyczylem )
Napisano Ponad rok temu
Rybak, jaki kurs dolara?
3,17 stoi skurczybyk i rosnie!
Kiedy wroca te piekne czasy gdy 2,94 liczyli (koniec grudnia 2004)...
Napisano Ponad rok temu
Kto Busha chcial pogrzebac, jeszcze sie zdziwi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
M21-04, a jakzena jakie modele pvk podnioslo ceny? (nie chce mi sie wszystkiego przegladac )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
U mnie dzis mija 7 tydzien
Jak juz mowilem - pies ich %$&^$%%!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wto Lut 01, 2005 12:28 pm
Mam najnowsze wieści dotyczące otrzymywania paczek z USA (i innych państw z poza UE). Niestety, komputeryzacja nie jest błogosławieństwem Crying or Very sad przynajmniej w tym zakresie, który nas interesuje.
W UC jest baza dostawców "komercyjnych", tworzona jest na podstawie inforamacji zebranych przez celników podczas odprawy. Skutek tego jest taki, że jeśli nadawca znajdzie się na tej liście to słowo "gift" może się pojawiać po 1000 razy na kazdej ściance przesyłki i w kwitach przewozowych, a zostanie potraktowane jedynie jako ozdobnik. Przesyłka będzie potraktowana w sposób standardowy. Wartość przesyłki nie ma znaczenia, bo w tym wypadku limit kwoty nie obowiązuje. Brak faktury może jedynie pogorszyć sprawę, gdyż UC będzie sam szacował wartość lub wzywał do podania jej, co jedynie przedłuży proces.
Jedyny sposób na obejście tego jest wtedy gdy sprzedawca wyśle to prywatnie nie podając danych sklepu a swoje (niewielu tak robi). Stan ten jednak moze też nie potrwać długo, jeśli dane nadawcy zostaną kiedyś przypadkiem połaczone z fakturą faktycznego nadawcy, która znajdzie się wewnątrz.
Tak jest w UC Gdynia, ale nie wydaje mi się by urząd ten zbytnio odstawał od reszty.
Nie Lut 20, 2005 11:08 am
no to w UC Gliwice oddził w Bytomiu też mają ten system, oclili mi BKL, wartość na rachunku 49$ Sad
Czw Mar 17, 2005 1:24 pm
Montaż wart 50$ ale potraktowali paczkę jak od firmy i rypnęli cło/vat. W dodatku któryś mądrala z uc napisał ze wartość towaru 70$.
Nie Mar 27, 2005 10:52 pm
Dosłali w końcu towar, montażyk za 50$ wyszedł ponad 300zł.
Co tam, tylko dwukrotna przebitka. To ja na tyle bym miał w kwestii sprowadzania. Ja to po prostu p.....ę. Niech inni nadstawiają karku.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jednak to nie tłumaczy 9 tygodniowego oczekiwania na przesyłkę.
Zamawiając liczyłem się z możliwością dodatkowych opłat (cło ,vat) i z ulgą bym odetchnął wiedząc, że paczka jest clona. A tak cisza.
Szykuję się do mailowego lub telefonicznego "ataku" na pvk - chciałbym mieć jakieś potwierdzenie od nich, że nóż wysłali.
Napisano Ponad rok temu
A ja w swojej naiwności myśllałem, że mój Dragonfly ATS55 będzie po 10 dniach!!!!
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pytanie o multitoole
- Ponad rok temu
-
ukryte ostrze
- Ponad rok temu
-
ostrość EDC
- Ponad rok temu
-
Otwieranie dynamiczne... flicking
- Ponad rok temu
-
kabura cqb1 zonk??
- Ponad rok temu
-
3 pytania
- Ponad rok temu
-
Maly, lekki EDC do zastosowan codziennych?
- Ponad rok temu
-
My, dziwni ludzie z nozami a sprawa Zlotu Budo
- Ponad rok temu
-
Buck Nighthawk
- Ponad rok temu
-
Nóż vs. Policja
- Ponad rok temu