Zamawianie z zagranicy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No risk, no fundobra rada: prosic o wysylke z trackingiem. Tym sposobem jesli nadejscie paczki sie odwleka, to wiadomo, czy lezy w Polsce, czy gdzies na dnie oceanu atlantyckiego.
U mnie Global Express to 100% clo, bo takie przesylki przywozi GLS a nie DHL, czyli poczta - i sam cli, a adresatowi pozwala laskawie sobie jeszcze doplacic 9.50euro za uprzejmosc, ze to zrobil za niego, takie ...syny.
Dla przypomnienia - najdluzej jak dotad czekalem na G2, poltora miesiaca.
Przyszlo.
Napisano Ponad rok temu
No i efekty są - jak na razie paczki nie mam...
Napisano Ponad rok temu
No toz przecie napisalem - no risk, no funno tak ale nie zapominajcie o różnicy w cenie przesyłki - 10$ a 30$ to chyba różnica jest...
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam.
Napisano Ponad rok temu
No toz przecie napisalem - no risk, no fun
zgadzam sie, ale w momencie kiedy nic nie przychodzi do nikogo zostaje już tylko "no fun"
Napisano Ponad rok temu
Aucun risque aucun amusement - czy jakos takHehe aaaa bo widzisz rybak, ja nie czaju anglika za bardzo :? Za to francuski umiem
Napisano Ponad rok temu
Jasne - ale albo tak, albo od razu placisz za express, insurance, clo i VAT.zgadzam sie, ale w momencie kiedy nic nie przychodzi do nikogo zostaje już tylko "no fun"
Nakazu nie ma
Jak to w zyciu w ogole.
Napisano Ponad rok temu
Jasne - ale albo tak, albo od razu placisz za express, insurance, clo i VAT.
a po polskiemu - jest ryzyko, jest impreza
ja tez wole zamawiac bez - zawsze jest ciekawiej, ale nie kiedy wszyscy narzekają że nie przychodzi - bo jak wiesz ze nie przyjdzie to nie bardzo jest sens zamawiac - ale pewnie niedlugo wszyscy dostana swoje prezenty i wroci wiara połączone siły amerykańskiej i polskiej poczty.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Anglicy powinni nam patentowe zaplacić,bo im już też tak wysyłają
A wogóle to proponuje zamknąć i wywalić ten topic.
Niestety.
Skończy się pięknie i tanie kupowanie,nie zapominajcie,że jak Rybak wspomniał,i celnicy czytają i szanowni sponsorzy również.
I się wkurzają,zapewne,i wcale im się nie dziwie.
Chyba rozumiecie szanowne ziomki.
Wszystko zostało powiedziane,opisane itd.
Napisano Ponad rok temu
Skończy się pięknie i tanie kupowanie
eee myślę że to przesada - wszystkiego i tak nie oclą - szczegolnie jesli jest wysyłane wyżej opisaną metodą. Poza tym nawet po ocleniu cena jest dość atrakcyjna.
A myślę, że tzw. sponsorzy też się nie załamują, bo część osób woli kupić u nich drożej wiedząc, że nie ryzykuje utraty kasy i mając ich wsparcie w każdej chwili.
BTW jeżeli przesyłka jest wysłana jako gift z prywatnego adresu w liście, to jak to jest że celnicy mają prawo ją otworzyć i "zczekować" a co z tajemnicą korespondencji??
Napisano Ponad rok temu
No ale to grzech nie kupic noza teraz, kiedy jest taka okazja
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Kurek musi być
Nie zapłacę wszędzie - trudno, wolę to niż znów dać sobie KK do ręki ;-)
Napisano Ponad rok temu
Rany, ale sie ze mnie spekulant zrobiChrzanić nową sofę, po pierwszym zamawiam e-kartę z mB :twisted:
Do konca marca to dolar moze rownie dobrze byc 3,20 jak i 2,80.
Mam nadzieje ze spadnie :wink:
Napisano Ponad rok temu
jeśli rząd utrzyma się w miarę stabilnie do maja, tak jak zapowiada to złotówka nie powinna drastycznie spaść, ew. jakieś drobne wachnięcia.
Podejrzewam, że lekkie załamanie będzie w okolicy wyborów i tuż po nich w czasie formowania nowego rządu.
Na razie - cieszmy się i nabijajmy kabzę imperialistom ;-)
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
pytanie o multitoole
- Ponad rok temu
-
ukryte ostrze
- Ponad rok temu
-
ostrość EDC
- Ponad rok temu
-
Otwieranie dynamiczne... flicking
- Ponad rok temu
-
kabura cqb1 zonk??
- Ponad rok temu
-
3 pytania
- Ponad rok temu
-
Maly, lekki EDC do zastosowan codziennych?
- Ponad rok temu
-
My, dziwni ludzie z nozami a sprawa Zlotu Budo
- Ponad rok temu
-
Buck Nighthawk
- Ponad rok temu
-
Nóż vs. Policja
- Ponad rok temu