Jak wyrównać różnice mięśni
Napisano Ponad rok temu
Nie zadzieraj ze mną, jestem bardziej walnięty niż 100% ludzi!
Nie zawsze sugeruj się moją wypowiedzią/zdaniem, sporo zasad i teorii mam w dupie.
Dziennik treningowy: Dziennik treningowy TC
StuProcentowy Mięsień, Tylko bajceps się liczy, Stejki !! Tylko stejki a nie jakieś kanapeczki,
I nie ma opierdalania się SIŁA !, Znasz lepszego ?- Ja nie znam. HERBATA W GRANULKACH CIE ROZJEBIE !
Napisano Ponad rok temu
Roznica po jakims czasie powinna sie sama wyrownac. narazie mozesz zaczynac trening wlasnie od tej slabszej reki, beda to cwiczenia z hantlami np. na bic unoszenie hantla w oparciu o kolano, na tric fracuskie wyciskanie z hantelkiem.Witam mam lewa łapę lekko większą ok 1cm i jest ona słabsza jak podciągnąć prawą która jest silniejsza ??.. większy wysiłek idzie na lewą bo słabsza i dlatego bardziej rośnie.. co zmienić w treningu dodać jakieś dodatkowe powtórzenia na prawą ? czy zmniejszyć na lewą ?? tak żeby nie stracić równowagi z ciężarem co do stron..
Napisano Ponad rok temu
Witam mam lewa łapę lekko większą ok 1cm i jest ona słabsza jak podciągnąć prawą która jest silniejsza ??.. większy wysiłek idzie na lewą bo słabsza i dlatego bardziej rośnie.. co zmienić w treningu dodać jakieś dodatkowe powtórzenia na prawą ? czy zmniejszyć na lewą ?? tak żeby nie stracić równowagi z ciężarem co do stron..
Nic nie kombinuj z powtórzeniami bo to jest podstawowy błąd.Każdy kulturysta ma problemy z dysproporcją, nic w naturze nie jest proste.
Po pewnym czasie różnica będzie mniejsza.Pracuj więcej hantlami i przykładaj się do techniki.
Napisano Ponad rok temu
Kawałek na ten tydzień:
http://www.youtube.com/watch?v=Zq64GRGpLQc
Napisano Ponad rok temu
Ja mam kaptury nierówne... Prawa strona większa. Dalej robić sztrugsy itd normalnie? Bo myslałem żeby na chwilę robić tylko na lewą (mniejszą) stronę
rób hantlami i na mniejszy kaptur zrob kilka powtorzen wiecej
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Kawałek na ten tydzień:
http://www.youtube.com/watch?v=Zq64GRGpLQc
Napisano Ponad rok temu
Ok. Ale hantlami to cały czas robie akurat;p
no to nie wykonujesz tej jednej strony z DOBRA TECHNIKA sam mialem podobny problem ale wtedy zastosowalem lekka korekte treningowa kapturkow
4x 40 powtorzen, lekki ciezar i na mnie poskutkowalo, szybkie powtorzenia
staraj sie dopracowac technike
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cwicz ciegle tak sam po jakims czasie różnica zniknie
lub się powiększy..
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
lub się powiększy..
Raczej nie, mięśni rosną do pewnego określonego momentu i po pewnym czasie różnica zaniknie.A zwiększanie obciążenia,dodawanie powtórzę czy serii może prowadzić do kontuzji i jeszcze większej dysproporcji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Witam mam lewa łapę lekko większą ok 1cm i jest ona słabsza jak podciągnąć prawą która jest silniejsza ??.. większy wysiłek idzie na lewą bo słabsza i dlatego bardziej rośnie.. co zmienić w treningu dodać jakieś dodatkowe powtórzenia na prawą ? czy zmniejszyć na lewą ?? tak żeby nie stracić równowagi z ciężarem co do stron..
kurcze chlopie czym ty sie tu perzejmujesz przeciez to normalne ze jedna lapa bedzie wieksza od drugiej praktycznie kazdy tak ma
!!!!!!! Wróciłem !!!!!!!
Napisano Ponad rok temu