Chcesz przyjechać czy co, a może na kurnik.pl w warcaby na odległość zagramy ?
Ale tam pod innym nickiem występuje

Pisałem że są wakacje, coś ty sie tak akurat na przełomie lipca i sierpnia na sparingi uparł?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pisałem już kiedyś że jestem na drugim końcu dokładnie na południu Polski?
Chcesz przyjechać czy co, a może na kurnik.pl w warcaby na odległość zagramy ?
Ale tam pod innym nickiem występuje![]()
Pisałem że są wakacje, coś ty sie tak akurat na przełomie lipca i sierpnia na sparingi uparł?
Napisano Ponad rok temu
OJ NIE WIEDZIAŁEM ŻE TY W WAKACJE NIE WALCZYSZ
Napisano Ponad rok temu
OJ NIE WIEDZIAŁEM ŻE TY W WAKACJE NIE WALCZYSZ
tak jasne już wydam pół tego co mam w kieszeni żeby jechać do szczecina obić w 1 min kogoś kto akurat przerzywa jakieś frustracje![]()
Napisano Ponad rok temu
Wiesz Mursi, ja rozumiem Twój punkt widzenia, ale dziewczyna chce się uczyć kung fu. Daj jej szansę
![]()
Sam też niegdyś, ćwicząc kung fu, czułem jakąś ogromną niechęć do karate, dziś jednak nie potrafię tego logicznie uzasadnić... Chyba te środowiska - bez obrazy, drodzy Forumowicze(...) Ja rozumiem że zwolennicy chińszczyzny krzywią się na sam dźwięk słowa "Karate", ale BARDZO DUŻO zależy od tego kto i czego właściwie uczy. Można się zaskoczyć 8O i nagle polubić karate
![]()
Hm... ciekaw jestem czy Gracie Jiu Jitsu moze sie przydać żołnierzowi... 8O
Napisano Ponad rok temu
No proszę, polazłem sobie na trening, a tu w międzyczasie topic rozwinął się do trzech stron, a jeden z Moderatorów działu wyzwał nawet jednego z Forumowiczów na walkę... Fiu fiu
Napisano Ponad rok temu
DLACZEGO chcę trenować Kung-Fu. Jakoś mnie ciągnie do tego. Poprostu.
Akurat właśnie kung-fu? Ono oczywiście ma swój urok - pełne wdzięku i gracji płynne ruchy, urocze mundurki, starzy mistrzowie, legendarni mnisi z Shaolin... Smile. Do tego niezwykle bogate podłoże kulturowo-religijno-filozoficzne: konfucjanizm, buddyzm, taoizm, ścisły związek z historią i bogatą kulturą Państwa Środka...
Napisano Ponad rok temu
Akurat właśnie kung-fu? Ono oczywiście ma swój urok - pełne wdzięku i gracji płynne ruchy, urocze mundurki, starzy mistrzowie, legendarni mnisi z Shaolin... Smile. Do tego niezwykle bogate podłoże kulturowo-religijno-filozoficzne: konfucjanizm, buddyzm, taoizm, ścisły związek z historią i bogatą kulturą Państwa Środka...
To nie jest gong fu. Brr...
Napisano Ponad rok temu
No proszę, polazłem sobie na trening, a tu w międzyczasie topic rozwinął się do trzech stron, a jeden z Moderatorów działu wyzwał nawet jednego z Forumowiczów na walkę... Fiu fiu
Ależ skąd...MY tylko chcemy się poznać... tylko nie wiemy jak....![]()
Napisano Ponad rok temu
Chce powiedziec, ze moim zdaniem bez powodu naskoczyliscie na Zorro. Przeczytajcie co napisal w swoich postach od poczatku. Czyzby wystarczylo tu napisac "bjj" by wywolac reakcje Pawlowa? Przeciez to smieszne. Ludkowie z BJJ tez maja prawo polecac swoj styl i pisac o jego zaletach. Zorro nie wyjechal z peanami na temat BJJ na forum kung fu, tylko wspomnial jego nazwe. Dalsze jego wypowiedzi to wynik pytan i odpowiedzi innych uczestnikow forum.
Nawiedzeni kolesie wciskajacy wszystkim wokol, ze BJJ jest najlepsze dla wszystkich i na kazda okazje jakos sie przestali narzucac ostatnio, wiec mozna stonowac swoje reakcje moim zdaniem.
to mnie cholera bierzezałamałaś mnie - to ty nie wiesz co dzieje się w większości sztuk walki po 12.11.1993 czyli po UFC 1 ?
Sciągnij sobie z dc++ ufc 1,2,3,4 i zobacz chudego Royca jak rozwala wszystkich! Poszukaj o Royce Gracie w internecie o turniejach ufc ale tych pierwszych czyli 1,2,3,4, o konfrontacji stylów
Napisano Ponad rok temu
Hej Mursi. Nie chciałem się czepiać ani Ci wykazywać rzeczy, o których świetnie wiesz.Hyh, czy gdzieś napisałem coś nie tak? Jeśli tak, to popraw mnie.
Oczywiście to tylko zewnętrzność, czy wręcz mylne wyobrażenie
Nie mogę się z Tobą tutaj zgodzić - bo na stwierdzenie typu:
(...)
to mnie cholera bierze
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
(...) Powstrzymał byś się od komentarza, jakbym pisząc o zaletach ju jitsu wymienił tylko ikebane, sztuke wytwarzania japońskich mieczy, grę go, parzenie herbaty oraz to, że można poznać kilka japońskich słów oraz "zrozumieć" japońską kuture?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
PS. Jeszcze jedno:
Hm... ciekaw jestem czy Gracie Jiu Jitsu moze sie przydać żołnierzowi... 8O
Może może. Niecałe cztery miesiące temu został rozegrany wojskowy turniej brazylijskiego jiu-jitsu o nazwie "First Battalion Combatives". Rywalizacja taka jest częścią opartego na bjj programu walki wręcz armii amerykańskiej. Jordańska armia królewska też uczy się bjj - od Samy Al Jamala, Brazylijczyka jordańskiego pochodzenia, posiadacza czarnego pasa w bjj. To tylko dwa z przykładów.
Napisano Ponad rok temu
ja tak na sekunde offtopic - ciekawosc mnie pozera... 8)jednostki GROMu ćwiczą kunfu, konkretni Wing Tsun...
w GROMie, znajomość sztuk walki jest mile widziana.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu