Kilka tematów odnośnie mojego treningu
Napisano Ponad rok temu
1.Czy dobrze jest zmieniać trening co miesiąc lub dwa?
2.Czy gainera mogę zastąpić np twarożkiem?
3.Kupiłem gainera (2kg). Biorę po każdym treningu 4 łyżki stołowe na 300ml mleka (dobrze tak jest?). Jednak długo nie schodzi. Biorę go już ponad 2 miesiące, a dużo jeszcze zostało. Jak zwiększyć dawki? Co z tymi cyklami?
4.Czy da radę połączyć bica z tricem przy trzech treningach tygodniowo (podobno taki trening dobry jest)? Teraz robię klatę z bicem, plecy z tricem, nogi z barami. Jeżeli nie da rady połączyć bica z tricem to może zmienić jeszcze inaczej? NP. Klatka z tricem, plecy z bicem, barki z nogami.
PS. Później będzie więcej pytań.
Waga: 70kg
Wzrost: 186cm
Staż: 1 rok
Napisano Ponad rok temu
Mam 18 lat. Mój staż:1rok, 70kg wagi, 186cm wzrostu. Jeżeli chodzi o treningi to całkowicie opieram się na radach instruktorów z siłowni (układają mi treningi). Mam kilka pytań:
1.Czy dobrze jest zmieniać trening co miesiąc lub dwa?
2.Czy gainera mogę zastąpić np twarożkiem?
3.Kupiłem gainera (2kg). Trener mówił mi, żebym po każdym treningu brał 4 łyżki stołowe na 300ml mleka (dobrze tak jest?). Jednak długo nie schodzi. Biorę go już ponad 2 miesiące. Jak zwiększyć dawki? Co z tymi cyklami?
4.Czy da radę połączyć bica z tricem przy trzech treningach tygodniowo? (Teraz robię klatę z bicem, plecy z tricem, nogi z barami).
PS. Później będzie więcej pytań.
1.Tak ponieważ zaskakujesz mięśnie nowymi bodźcami, ale nie ma co zbyt często zmieniać planu raz na 2 miesiące wystarczy.
2.Gainer to połączenie węglowodanów i białka a twaróg to samo białko do tego wolno wchłanialne więc to są inne rzeczy.
3Jaki to gainer?4 łyżki to pewnie gdzieś z 60g ja bym zwiększył do 100g porcje.
4.Trudno jest coś wykombinować w 3 dniach.Byś musiał ćwiczyć klatkę z plecami a tak to chyba tylko Arnold umiał albo barki z plecami ale to też ciężko.
Dlaczego trenera się nie pytasz tylko na forum ?
Napisano Ponad rok temu
No tutaj kolega właściwie wszystko napisał. Ale rozwaliło mnie najbardziej czy możesz gainera zastąpić twarożkiem <Lol2> sory, ale leże <lol2>
Gainer to w dużej mierze węglowodany, i procentowo nie ma za dużo białka.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że z odzysku to nie jest . A nie pytam się go, ponieważ mam pół miesięczną przerwę.1.Tak ponieważ zaskakujesz mięśnie nowymi bodźcami, ale nie ma co zbyt często zmieniać planu raz na 2 miesiące wystarczy.
2.Gainer to połączenie węglowodanów i białka a twaróg to samo białko do tego wolno wchłanialne więc to są inne rzeczy.
3Jaki to gainer?4 łyżki to pewnie gdzieś z 60g ja bym zwiększył do 100g porcje.
4.Trudno jest coś wykombinować w 3 dniach.Byś musiał ćwiczyć klatkę z plecami a tak to chyba tylko Arnold umiał albo barki z plecami ale to też ciężko.
Dlaczego trenera się nie pytasz tylko na forum ?
Kupiłem (domyślam się, że gówniany) gainer Oxygen wraz z kreatyną za 42zł. Biorę 4 czubate łyżki stołowe. To ile powinienem brać 7 łych?
Waga: 70kg
Wzrost: 186cm
Staż: 1 rok
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że z odzysku to nie jest . A nie pytam się go, ponieważ mam pół miesięczną przerwę.
Kupiłem (domyślam się, że gówniany) gainer Oxygen wraz z kreatyną za 42zł. Biorę 4 czubate łyżki stołowe. To ile powinienem brać 7 łych?
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
To ten gainer? On Ci kazał taki kupić?
Łyżka stołowa to chyba 15g a więc bierz gdzieś 6-7, ale ten gainer to żadna rewelacja