Dlacego tak ??
Rozpoczęty przez VaQ707, Ponad rok temu
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Dlacego tak ??
Witam
Mam pytanie, ostatnio robiłem trening klaty bica i trica u siebie na domowej siłowni. Mam tam ławeczke z dosyć wąskim oparciem. (ok15cm) Dzień po treningu miałem zakwasy na barach, klacie bicu tricu i częściowo plecach. A i jeszcze miałem robić serie 85kg a mnie 75 dusiło Czy ta ławka jest ok ? Przyzwyczaje sie czy nie ?
Mam pytanie, ostatnio robiłem trening klaty bica i trica u siebie na domowej siłowni. Mam tam ławeczke z dosyć wąskim oparciem. (ok15cm) Dzień po treningu miałem zakwasy na barach, klacie bicu tricu i częściowo plecach. A i jeszcze miałem robić serie 85kg a mnie 75 dusiło Czy ta ławka jest ok ? Przyzwyczaje sie czy nie ?
Napisano Ponad rok temu
Re: Dlacego tak ??
Po pierwsze połączyłeś na jednej sesji klatkę,biceps i triceps? Nie rób takiego połączenia, bo przynosi ono szkody.Lepiej było by zrobić całe ramiona barki,triceps,biceps albo biceps z tricepsem (najbardziej lubię takie połączenie).
A co do zakwasów nie powinno ich być na barkach i plecach, na barkach mogły wystąpić po wyciskaniu na skosie bo trochę to angażuje barki, ale zakwasy na tych partiach mogą świadczyć o złej technice.Zakwasy na plecach po treningu klatki to dziwne
A co do zakwasów nie powinno ich być na barkach i plecach, na barkach mogły wystąpić po wyciskaniu na skosie bo trochę to angażuje barki, ale zakwasy na tych partiach mogą świadczyć o złej technice.Zakwasy na plecach po treningu klatki to dziwne
Napisano Ponad rok temu
Re: Dlacego tak ??
Chciałem sobie zrobić taki trening "rozgrzewkowy" Przed startem ciężkich treningów i dlatego połączyłem te partie.Wiem, że nie powinienem mieć zakwasów na plecach i barach ale to może być spowodowane innym typeł ławki ? Wątpie, że technicznie wykonuje źle te ćwiczenia, bo ćwicze juz troche Dzis już zakwasy z plerów mi zeszły tylko na barach sie utrzymują. Jednak coś chyba to wina ławki... Ławke ta zrobiłem na wzór "Konkursowej" tzn że widziałem i zmieżyłem ławke na której we wrześniu będą te zawody które chce wygrać