Skuteczność na ulicy
Napisano Ponad rok temu
nogi powiadasz 8)
A jak! Bo cieknie
Kurwa... jaki był temat tego tematu 8) ?
Napisano Ponad rok temu
Kurwa... jaki był temat tego tematu 8) ?
MEGA CHUJOWY!!! :blus:
Napisano Ponad rok temu
Skad te wszystkie madrosci znasz?
I dzieki, ze mnie uswiadomiles, ze na ulicy najwazniejsze sa nogi, a Ci ktorzy wala tylko z lapy nic nie umieja przyjedz do Poznania JaCi walne z piesci A potem Ty mi z buta o ile wstaniesz
Pozatym jesli ktos ma bardzo dobry refleks, to zlapie Ci tego buta i tak jeb.nie na glebe i zbutuje, ze nawet twoje karate Ci nie pomoze
Oczywiscie nie mam nic do karate. Styl jak kazdy inne.... ale panowie... z technikami z karate... od ulicy paszowon
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio trenowałem karate, i bardzo uliczne techniki tam były. Lewy prosty, prawy prosty, chwyt za łeb, kolano na korpus, i drugie kolano, i jeszcze raz, i jeszcze... i kolano na ryj Może być? A dosiad i młócka? Shidokan
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
Chodzilo mi raczej o tradycyjne karate Bo jak kazdy sa rozne rodzaja karate... oczywiscie the best karate tsunami lopata the best
Napisano Ponad rok temu
@AdamD
Chodzilo mi raczej o tradycyjne karate Bo jak kazdy sa rozne rodzaja karate... oczywiscie the best karate tsunami lopata the best
a Ty baby co trenujesz? Nazewnictwo Tsunami jest wyjatkowo dobrze przez Ciebia znane!?!?
Napisano Ponad rok temu
a ja na początku starałem się tak poważnie potraktować temt :-)
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tsunami nie mam gdzie trenowac Ale chetnie bym obejrzal trening pasuje?
YEAH BABY!!!
gwiazdki i lopaty rulezzzz!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a co do gwiazdek: nikt nas nie uczyl tym rzucac. Znikania tez nie bylo Wiec widze, ze masz marne pojecie o tymYEAH BABY!!!
gwiazdki i lopaty rulezzzz!!!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Obecne Nin-Jitsu to mix Judo, Ju-Jitsu i kilku innych styli A jak chcesz kleby dymu... podpal chate i siedz w niej. Gwarantuje, ze znikniesz. Gwiazdkami tez mozesz rzucac. Idz do sklepu np. Samuraj... kup sobie gwiazdki i rzucaj... najlepiej w samego siebie jesli umiesz
Napisano Ponad rok temu
Karate tradycyjne jest nieskuteczne ok (pomijajac fakt że kickboxing wywodzi się od karate tradycyjnego i boxu ale tu mogę siemylić) więc weźmy taką sytucję karateka dostaje wpierdziel na ulicy od byle leszcza? ok niech bedzie. Na trening przychodzą nowi goście i mają w czasie treningu sparingi z doświadczonymi zawodnikami (brżowe pasy np.) jak nietrudno sie domyślić jeżeli sekcja reprezentuje sobą jakiś poziom to owi nowicjusze dostają łomot ok no to teraz taka parka spotyka się w nieprzyjemnych okolicznościach przyrody i ałtomatycznie nasz nowicjusz przemienia sie w superwojownika i zaczyna w biednego karateke napier***** ognistymi kulami jasne już to widzę, więc przestańcie pisać na temat karate takie bzdury, a to że niektóży tak jak gozer(gozergozerian "Ghost Masters" ) mają pojęcie jakie mają to inna sprawa karate można ćwiczyć z muzgiem albo i bez, można ćwiczyć rekreacyjnie (byłem w takeij sekcji na zajęciach juz tam tylko się rozciągnąć można) albo na poważnie, można ufać starym mistrzom (czego nie polecam bo mistrzowie założyciela shotokanu funakoshiego doradzali naukę w innych szkołach i zdobywanie nowych doświadczeń to dopiero dzisaj Japońcom sie troszkę skrzywiło) można też szukać nowych rozwiażań i olewać to co nie daje skutków (tak jak to u mie robią, walak to pare prostych silnych i szybkich technik chyba ok. 6 które łączy siewedle uznania) osobiście mam nadzieje że uda mi sie od października na uczelni załapać na judo (na BJJ po prostu mnie nie stać kasa).
Napisano Ponad rok temu
bo:
1) AUTORYTET na treningu nowy podejdzie z nastawieniem, że jest gorszy
2) ZASADY, bo nowy nie przypie*doli temu drugiemu z bani
3) DOŚWIADCZENIE - ulica to nie mata - nowy mógł bić się na ulicy dziesiątki razy, a brązowy pasek nie. I w przypadku konfrontacji, kiedy zostanie nagle "wyrwany do odpowiedzi" może po prostu pęknąć.
Pozdrawiam,
AdamD
Napisano Ponad rok temu
A te bajki owego młodego człowieka to jakaś podpucha albo naiwne przeniesienie z książek owianych legendami mistrzów...
Starczy polecić kilka filmów z walk w klatce i już wiadomo jak można zebrać bęcki albo takowe sprawić
Napisano Ponad rok temu
Starczy polecić kilka filmów z walk w klatce i już wiadomo jak można zebrać bęcki albo takowe sprawić
porownujesz klatke do ulicy? moim zdaniem pudlo. Co bedzie jesli przeciwnikow bedzie wiecej? np 2? zaczniesz sie szarpac na glebie?
Napisano Ponad rok temu
A pooglądanie filmów z klatki pokazuje jak można zebrać jak nie ma się kompleksowego przygotowania
A twoja odpowiedż odnośnie parteru jest chybiona......a co ty zrobisz jak podczas walki potkniesz się albo przewrócisz ? Twierdzę że muszę się znależć w każdej sytuacji .,..Widziałem niezłych zawodników którzy mając przeciwnika w parterze nie umieli gościa skończyć ......albo przyjmowali glany leżąc bo nie umieli się z takiej sytuacji w miarę szybko wydostać
Napisano Ponad rok temu
A twoja odpowiedż odnośnie parteru jest chybiona
hmm...z tego co widzialem to wiekszosc walk w klatkach konczy sie w parterze. Jesli nie, popraw mnie, prosze.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Jak sobie poradzić w pociągu ?
- Ponad rok temu
-
moj portfel
- Ponad rok temu
-
czy dziewczyny lubią się bić?
- Ponad rok temu
-
Jak odróżnić leszcza od zawodowego zabijaki ?
- Ponad rok temu
-
???
- Ponad rok temu
-
Czuć sie bezpiecznym
- Ponad rok temu
-
Ego Ulicznego Wojownika
- Ponad rok temu
-
Z serii "alkohol twoj wrog, wiec lej go ile wlezie"