Jacek Wysocki ochrania Deep Purple
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak robil na mnie technike przypadkowo walnalem mu z łokcia w czoło ale udawal ze nic nie poczuł.(...) jak założył mi potem dzwignie ja klepie a ten nic jeszcze bardziej dociskal dopiero po chwili wyluzował.
Moze tez udawales ze nic nie poczules ?
Napisano Ponad rok temu
ja jak robil na mnie technike przypadkowo walnalem mu z łokcia w czoło ale udawal ze nic nie poczuł. Strasznie mnie typek denerwował jak założył mi potem dzwignie ja klepie a ten nic jeszcze bardziej dociskal dopiero po chwili wyluzował.
znam takich co nawet mimo klepania dalej dociskaja. to jest dranstwo moim zdaniem. Co do Wysockiego to pierwszy raz slysze ze tak robil.
Silvio
Napisano Ponad rok temu
Ujme to tak ze jak Złe Jedi ma Klamke (Gun,Pistolet,Mordulec) To nawet praktyki BON nie pomogą bo nadchodzi ZGON.
Aikido najskuteczniejsze także za dojo !!!!
Allach - "Kazdy terrorysta winien umiec aikido by ochrnaiac swa bombe"
Budda - "Droga srodka jest Aikido "
Jezus - "Jak bylem maly nauczylem sie Aikido od ojca, Teraz jestem duzy i wiem ze jakby nie aikido to bym wisial tam dalej "
Zukahara - "@$#$%$# #$%#$# #%^^^&$"
Stalin - "Aikido nie obroni japoni przed komunizmem styczen 1944r "
Hitler - "Włóchów polacy zleją bo oni znaja AIKDO a italioano to pipkasy 1942"
Tak brzmi zdanie fachowców ....czy ty mozesz pozostac obojetny ?
--- AIKIDO ---
O
\|/ o
| / \/
|/ / \
| / \
Napisano Ponad rok temu
Z samym shihanem nie miałem za dużo do czynienia... Pare staży i wsio...
Niemniej pewnego razu zostałem poproszony przez niego o dynamiczny atak i skończylo sie na tym z trzech jodan tsuki jakie mu w życiu zadałem dwa musiałem zatrzymać tuż przed jego nosem...
Cwiczyłem pózniej z wieloma profesjonalnymi ochroniarzami i z zadnym taka sztuka mi nie wyszła...
ale super z Ciebie fachman 8O , ciekawa jestem jaka masz opinie u swoich nauczycieli czy nauczyciela, no moze sam jestes nauczycielem...
7 dan nie potrafi sie przed Toba obronic , no no..
moze podasz na siebie jakies namiary, popatrzec by warto
Napisano Ponad rok temu
ja jak robil na mnie technike przypadkowo walnalem mu z łokcia w czoło ale udawal ze nic nie poczuł. Strasznie mnie typek denerwował jak założył mi potem dzwignie ja klepie a ten nic jeszcze bardziej dociskal dopiero po chwili wyluzował.
czy treningi aikido nie sa dobrowolne? chyba nikt nie zmusza do trenowania u Wysockiego?
troche juz widzialam (moze nie wszystko),bardzo krytyczna ze mnie osobka, ale mnie zadziwiasz swa wypowiedzia ..
jakos to co piszesz nie pasuje do Wysockiego jakiego znam..
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ty, smook, o czym ty nam tu opowiadasz? w aikido nie ma zadnej walki. Techniki sa oparte na wspolpracy obu cwiczacych. Wiec o co ci chodzi? Ze podczas podkladania sie zachaczyles go niechcacy lokciem? i to ma ten twoj powod do chwaly? :roll:Walczy człowiek a nie dan tymbardziej w aikido
Napisano Ponad rok temu
No co? Fajnie jest podczas podkładania się zachaczyć kogoś łokciem.Ze podczas podkladania sie zachaczyles go niechcacy lokciem? i to ma ten twoj powod do chwaly? :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie smook, to nie walka. Jedna z cech walki jest to, ze obaj staraja sie zwyciezyc. Kazdy usiluje udowodnic ze jest lepszy od przeciwnika. I stosuja w tym celu rozne taktyki oraz strategie.Szczepan w aikido nie ma walki? Jeden atakuje drugi sie broni. Powinien sie nie podkladac technika wyjdzie albo nie i tak tez wpajal mi trener ale moze to tylko oficjalna wersja. I gdzie ja pisalem o jakiejs chwale no gdzie, no k...a gdzie!!!? Nastepny co se dopowiada :?
W aikido nikt nie stara sie zwyciezyc. Nie ma zadnej taktyki, strategii...
co do podkladania sie, to przeciez jest z gory umowiony atak - juz samo to jest podkladaniem sie. Nie mowie juz ze uke nie oporuje, nie robi kontratakow, po prostu pomaga tori, lub w najlepszym wypadku jest neutralny.
Mam nadzieje ze teraz lepiej mnie rozumiesz ? :wink:
Napisano Ponad rok temu
ale super z Ciebie fachman 8O , ciekawa jestem jaka masz opinie u swoich nauczycieli czy nauczyciela, no moze sam jestes nauczycielem...
7 dan nie potrafi sie przed Toba obronic , no no..
moze podasz na siebie jakies namiary, popatrzec by warto
To nie jest kwestia żadnego fachmaństwa, ani danów. Zwłaszcza, że w momencie tego zdarzenia miałem za sobą zaledwie kilka miesięcy treningów Wing-Tsun i 7 lat stażu w Aikido, więc za żadnego fachowca uchodzić nie mogłem. Ot, zaciekawiło mnie, czy czołowy polski Aikidoka jest w stanie sprostać atakom nieco bardziej dynamicznym, niż te, które spotyka sie na treningach Aikido. Wtedy jeszcze nie byłem do końca świadom, że nie jest to tyle kwestia poziomu wyszkolenia, co raczej specyfiki stylu.
Piszesz 7dan... Osobiście nie widzę przyczyn dla których 7dan miałby byc dużo skuteczniejszy od 6go, 5go, czy 1go....
A w kwesti namiarów. Wierz mi- trudno jest zorganizować sparring z Aikidoką. Powyżej 2go kyu jakoś dotkliwie brak chętnych, cholera
Nie zastanowiło Was nigdy dlaczego żadna z burzliwych dyskusji o skuteczności Aikido nie znalazła finału na macie?
Napisano Ponad rok temu
Chyba Szczepan troszke uogólniasz.U mnie w dojo kiedy ćwicze z osobami zaawansowanymi zawsze staram sie znależć jakąś luke i wyjść z wykonywanej techniki, tak samo oni robią kiedy ja jestem shitei, często wychodzi z tego siłówka, ale mówi się trudno i ćwiczy się dalej.Nie mowie juz ze uke nie oporuje, nie robi kontratakow, po prostu pomaga tori, lub w najlepszym wypadku jest neutralny.
Napisano Ponad rok temu
u mnie jest to samo ( i było naewt wtedy gdy nie byliśmy jeszcze CombatAikido) więc coś chyba Szczepan ściemniaszChyba Szczepan troszke uogólniasz.U mnie w dojo kiedy ćwicze z osobami zaawansowanymi zawsze staram sie znależć jakąś luke i wyjść z wykonywanej techniki, tak samo oni robią kiedy ja jestem shitei, często wychodzi z tego siłówka, ale mówi się trudno i ćwiczy się dalej.Nie mowie juz ze uke nie oporuje, nie robi kontratakow, po prostu pomaga tori, lub w najlepszym wypadku jest neutralny.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
W Rudzie Śląskiej i w Zabrzu, a Ty??a tak po zatym to Kiod gdzie ćwiczysz????
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Pare pieknych fotek Chiba sensei
- Ponad rok temu
-
Jeszcze jedno video sportowego aikido
- Ponad rok temu
-
Seminariu warszawskie