Właśnie ! Detykuję to p. jsobanski !Sorry stary,ale jeżeli katowanie człowieka kijami i walenie w niego kostką brukową podczas gdy on leży i nie podejmuje obrony,nie świadczy o tym,że chcieli go zabić(a napewno godzili się z jego śmiercią),to co ma świadczyć?List pożegnalny bandytów,w którym opiszą swoje "przeżycia"podczas napadu?
A jak ktoś już napisał, średnia dożywocia w UE to 7 lat.Dla mnie są to bestie,a bestie się albo likwiduje albo izoluje.Biorąc pod uwagę stan prawny ja jestem za dożywociem.Resocjalizacja to mit.
Taaak, a mordercami są tylko niewykształcone czarnuchy."...niedoszłego maturzystę i niedoszłego magistra.Ta dwójka to nie jest kompletna klapa, można ich pewnie zreformować. Wpadli w złe towarzystwo...
Zauważ, to są dorośli ludzie, mogący głosować, zasiadać w sejmie, a nawet niektórzy w senacie. Kiedy mają odpowiadać za swoje czyny, na emeryturze ? I jak dojdziesz całej prawdy ? Z ich pamiętnika ?
Powtórzę się Z kalkulatorem w ręku - cenię życie !
Przeczytaj sobie wcześniej dlaczego.
Podpowiem : Mam dwóch synów. Wolę płakać na jednym grobie, niż na dwóch.
Hmm, "może", "prawdopodobnie", nawet "na pewno" -> gratuluję wiedzy. Sąd takiej nie bedzie miał.