mordercy studenta z lublina
Napisano Ponad rok temu
Zbigniew Markut
24 lata. Student V roku Politechniki Lubelskiej. Mieszka na osiedlu Piastowskim w Lublinie.
Michał Grzegorczyk
21 lat. Nie pracuje i nie uczy się. Jako nieletni karany za rozboje i włamania. Z zawodu - tokarz. Mieszka na osiedlu Piastowskim w Lublinie.
Paweł Dobrowolski
18 lat. Chodzi do IV klasy Centrum Ogólnokształcącego. Nie był karany, mieszka na osiedlu Piastowskim w Lublinie.
Kamil Nakielski
19 lat. Uczeń szkoły średniej, nie był karany. Od 3 lat mieszka na osiedlu Niepodległości, wcześniej na osiedlu Piastowskim w Lublinie.
Andrzej Bieńkowski
20 lat. Uczeń Centrum Ogólnokształcącego, utrzymuje się z renty rodzinnej. Nie był karany, mieszka na osiedlu Piastowskim w Lublinie.
Ci bandyci napadli na trójkę studentów w nocy z soboty na niedzielę w pobliżu Hotelu Studenta Zaocznego w Lublinie. Bili ich drewnianymi kijami i kostką brukową. Jeden z pobitych, 21-letni Radek z Łukowa, zmarł. Ze względu na szczególne okrucieństwo czynu prokuratura zdecydowała się ujawnić nazwiska napastników. Wczoraj po południu sąd wydał nakaz aresztowania podejrzanych.
więcej o tym:
http://www.forum-kul...showtopic=66791
dane z dziennika wschodniego
Napisano Ponad rok temu
I tak do końca życia!
Napisano Ponad rok temu
Dożywocie to jedyna kara dla nich.
Bo smierc jest raczej nierealna
Napisano Ponad rok temu
DOŻYWOCIE
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dożywocie. O śmierci tych ludzi nie my powinnyśmy decydować (tzn.sąd). Nie my im daliśmy życie, więc nie mamy prawa zabierać im go.
Ale pomijając kwestie etyczne, moralne itp...
Niech żyją przez następne pół wieku ze świadomością, że nic poza siedzeniem w pierdlu ich w życiu nie czeka... to gorsze niż kara śmierci.
Napisano Ponad rok temu
Sporo.
Nie wiem czy wyceniam na tyle ich zycie, skoro dla nich zycie Radka bylo warte kilka zlotych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A ty co się z choinki urywasz?Dożywocie. O śmierci tych ludzi nie my powinnyśmy decydować (tzn.sąd). Nie my im daliśmy życie, więc nie mamy prawa zabierać im go.
PO CO piszesz czy mamy prawo odbierać życie czy nie w tym temacie?
chcesz znów wszcząć kłutnie?, proszę bardzo, jeśli ten typek zabiłby kogoś z mojej rodziny zabiłbym jego i miałbym do tego prawo. A gadki szmatki z kościoła to może zostaw w kościele.
Zamiast kierować nasz gniew na tych zabójców kierujesz między nas, taki to już twój kościelny pseudosprawiedliwy tok rozumowania.
Napisano Ponad rok temu
ale nie ma apelacja i sa na wolnosci.
to polska tu za picie piwa pBacisz 100 zeta a za zabójstwo idziesz siedzeic na kilka lat.
nie adekwatne........
pozdrawiam i licze na to ze kaZdy z nas kiedys przyjeb.... komus na tyle mocno ze ten ktos zrezygnowal z okradania czy z zaczepek.
Napisano Ponad rok temu
tacy gnoje nie zasluguja na nic innego, tym bardziej nie na darmowy pobyt w kurorcie z telewizja i 3 posilkami za 1300 miesiecznie. Takie jest moje zdanie.
Napisano Ponad rok temu
ja bym chcial zeby zarabiali na innych.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pomijając to że śmierć im się należy, lepiej by było ich na dożywocie dać, mocniejsza kara i boli straszliwie. Budzisz się co rano z myślą że resztę życia spędzisz za kratami... a śmierć? pyk i ma spokój, za łatwo.smierc,
tacy gnoje nie zasluguja na nic innego, tym bardziej nie na darmowy pobyt w kurorcie z telewizja i 3 posilkami za 1300 miesiecznie. Takie jest moje zdanie.
Napisano Ponad rok temu
a co, jesli zabije kogos w wiezieniu, bo mu przeciez i tak beda mogli tylko nagwizdac przy dozywociu?
jak dla mnie to kara smierci dla mordercow jest jak najbardziej na miejscu.
ale nie o tym chcialem - rozwalil mnie ten... student piatego roku? goscie przed matura??
co to qrwa jest? 8O
Napisano Ponad rok temu
Fiodor przeczytaj jeszcze raz co napisałeś i zastanów się nad tym.PO CO piszesz czy mamy prawo odbierać życie czy nie w tym temacie? chcesz znów wszcząć kłutnie?, proszę bardzo, jeśli ten typek zabiłby kogoś z mojej rodziny zabiłbym jego i miałbym do tego prawo. A gadki szmatki z kościoła to może zostaw w kościele.
Zamiast kierować nasz gniew na tych zabójców kierujesz między nas, taki to już twój kościelny pseudosprawiedliwy tok rozumowania.
1) Ja nie wszczynam żadnych kłutni, przecież wyrażam swoje zdanie tak jak każdy w tym temacie. Nikogo nie oburzyłą moja wypowiedźtylko oczywiśćie Ciebie. Zastanów się człowieku o co Ci chodzi...
2) Jestem wielkim kierownikiem gniewu 8) Jeśli naprawde myśli tak jak napisałeś w ostatnim zdaniu, to jedną nogą jesteś jeszcze w piaskownicy.
3) Papież wybaczył swojemu pseudozabójcy. To jest wzór godny naśladowania, ale nie wiem podobnie jak ty co bym zrobił z człowiekiem, który zabił by mi kogoś z najbliższych. Ciężka sprawa i naprawde lepiej żeby taka sytuacja nie zaistniała.
Napisano Ponad rok temu
I niech nikt mie nie pieprzy o przebaczaniu ... Za co im kurwa przebaczyc ? Za to ze zakatowali czlowieka niewinnego ? Moze mamy nadstawic drugi policzek ?
Pozdrawiam.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 4
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
TSUNAMI RULEZ ;)
- Ponad rok temu
-
techn. STRAIGHT BLAST - CO TO !!??
- Ponad rok temu
-
dodatek do Kravki ?