modern aikido czy combat aikido
Napisano Ponad rok temu
Szkoda tylko, ze Twój instruktor o tym nie pamieta utwierdzajac Was w przekonaniu o wysokiej skutecznosci technik combat aikido. Sadze, ze byle dres pogonil by Was gdzie pieprz rosnie.
Lepiej czas poswiecany na te combaty wykorzystaj na nauke w szkole i np. jazde na rowerze.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja nie jestesm zwolenniczka modern Aikido pozniewaz nie wyobrazam sobie cwiczenia bez jo, bokena i hakamy... hakama to byl moj cel odkad zaczelam uczeszczac na treningi, poniewza nosic ja jest zaszczyem. gdy zaczelam trenowac mialam 7 latek i od tego czasu mzylam tylko o tym... 1,5 roku temu zdalam egzamin na 2 kyu i spelnily sie moje mazenia lecz pol roku po egzaminie okazalo sie ze najprawdopodobnie bedzie trzeba z tego zrezygnowac .. dlatego ja slysze haslo MODERN SZLAG MNIE TRAFIA
no i jeszcze jo i boken .. ja na tym punkcie mam zajoba i gdybym mogla to tylko z nimi bym cwiczyla to poprostu dziala na mnie jak morfina... nie moge przestac i ciagle chce wiecej i wiecej i wiecej...
Marudka, mam nadzieje, ze nie będziesz miala okazji zweryfikowac swoich umiejetnosci walki na ulicy, bo mogloby to się przykro dla Ciebie skonczyc.
Szkoda tylko, ze Twój instruktor o tym nie pamieta utwierdzajac Was w przekonaniu o wysokiej skutecznosci technik combat aikido. Sadze, ze byle dres pogonil by Was gdzie pieprz rosnie.
a wiec to nie moj trener mnie w tym uswidomil tylko sama do tego doszlam po stazu z R. Krolem gdybym sama do tego nie doszla to, to by nie mialo sesu dla mnie... a jesli ja w czyms nie widze sesu to po prostu to olewam
Napisano Ponad rok temu
no i jeszcze jo i boken .. ja na tym punkcie mam zajoba i gdybym mogla to tylko z nimi bym cwiczyla to poprostu dziala na mnie jak morfina... nie moge przestac i ciagle chce wiecej i wiecej i wiecej...
Moze wpadniesz do nas na obóz? Co roku mamy bardzo dużo treningów z bronią
Napisano Ponad rok temu
Moze wpadniesz do nas na obóz? Co roku mamy bardzo dużo treningów z bronią
z mila checia tylko ne wiem czy mamuska mnie pusci u nas w sekcji (szczegolnie w przemyskiej) jest wiele ludzi ktorzy kochaja cwiczyc z bronia
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Cały czas będziesz machać bokkenem lub mieczem i od początku będziech chodzić w hakamie. Jak to słusznie zauważono żaden z uczniów O'Sensei nigdy nie robił i nie robi żadnego kombatu każdy podkreśla że należy ćwiczyć kihon
Tak do końca by było jasne - O`Sensei mówił też i co gorsza :wink: dużo ćwiczył bokken - ale niestety niewielu z Jego uczniów ćwiczy bokken (przynajmniej w tzw. głównym nurcie) i przekazuje tę wiedzę. Wręcz przeciwnie - tendencja jest raczej odwrotna .
Pancer (który już nie wie komu ufać :wink: )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tak do końca by było jasne - O`Sensei mówił też i co gorsza :wink: dużo ćwiczył bokken - ale niestety niewielu z Jego uczniów ćwiczy bokken (przynajmniej w tzw. głównym nurcie) i przekazuje tę wiedzę. Wręcz przeciwnie - tendencja jest raczej odwrotna .
Pancer (który już nie wie komu ufać :wink: )
Zgadzam sie z Pancerem. Ale osobiscie jak widze bokken sensei'a Cognard'a to mi sie lzej na sercu robi i mam jeszcze nadzieje ze aikiken przetrwa. W Polsce tez moze byc na dobrym poziomie - widzialem w akcji (na egzaminie) bokken sensei'a Darka. Kto byl to mi chyba przyzna ze to byl profesjonalizm. Dbajmy wiec o technike naszego bokkena majac za przyklady wyzej wymienionych i bedzie dobrze :-)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
AFAIK Tissier trenował swojego czasu kenjutsu szkoły Kashima Shin-RyuNo i nie można zapomnieć o przekazach aikiken Tissiera tak wieć nie jest najgorzej
u senseia Inaby Minoru, więc nie powinno dziwić jego podejście do sztuki walki mieczem.
Napisano Ponad rok temu
A moze tak wlaczyc do treningow strzelanie z luku albo i kuszy .....
Albo strzelanie głupot
Napisano Ponad rok temu
A moze tak wlaczyc do treningow strzelanie z luku albo i kuszy .....
Ja bardzo chętnie bym to włączyła do treningu. Pod jednym wszakże warunkiem : że ty będziesz "robił" za tarczę :wink: :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
^marudka^ to może poszukaj sobie sekcji iaido albo ken jutsu to spełnisz całkiem swoje marzenia. Cały czas będziesz machać bokkenem lub mieczem i od początku będziech chodzić w hakamie.
ale z tego co wiem to w naszej okolicy nie ma takich sekcji....
jest jeszcze jedno co mnie trzyma przy jaroslawskiej sekcji to, to ze jest ona dla mnie drugim domem :wink: . kazdego z czlonkow sekcji trakutuje jak brata siostre wojka itp. znam niektorych od dziecka... nie pamietam czegos co bylo przed aikido kilka razy probowalam to wszysko zucic w cholere ale nie moge... tam jest cos co mnie trzyma :-)
ja jestem "otwarta" na wszyskie mozliwosci ... moge cwiczyc wszystko wszedzie i kazdym..(no prawie z kazdym )ale musi byc przy mnie ktos kto zarazi mnie "miloscia" do nowej SW bo ja jak dziecko (wkoncu wczoraj mialam swoje swieto) potrzebuje na pocztek motywaci i kogos kto mnie wesprze
Napisano Ponad rok temu
u nas w sekcji (szczegolnie w przemyskiej) jest wiele ludzi ktorzy kochaja cwiczyc z bronia
ekhm... tak?? a czemu ja o tym nic nie wiem :?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kluby
- Ponad rok temu
-
Chwyt precelkowy :)
- Ponad rok temu
-
Kobiecośc wojownika, czyli Twój Styl m.in. o aikidoczce
- Ponad rok temu