modern aikido czy combat aikido
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A przecież ekonomia jest jedna!!!
Podobnie jest z modern i combat aikido. Zaistniały i znikną bez śladu!!!!
Napisano Ponad rok temu
Kita, jak możesz dowiedzieć się z najnowszej historii Polski, w czasach komuny uczono na studiach ekonomii socjalizmu i kapitalizmu.....
A przecież ekonomia jest jedna!!!
Podobnie jest z modern i combat aikido. Zaistniały i znikną bez śladu!!!!
zapomniałeś o jednej rzeczy KTO SIE NIE ROZWIJA TEN GINIE W TŁUMIE !!!!
tak poza tym to Combat Aikido już troche ma i raczej nie chyli sie ku upadkowi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Każda znacząca odmiana ( szkoła ) aikido ma swego twórcę ( mistrza, który wytyczył kierunek rozwoju ). Czy możesz wskazać takowych odnośnie modern i combat aikido????
e a słyszałęś otakim czymś jak Tomiki Aikido ?????
Napisano Ponad rok temu
Czy dobrze zrozumiałem?????
Napisano Ponad rok temu
e a słyszałęś otakim czymś jak Tomiki Aikido ?????
Ja czytałem, że sam O'Sensei wypowiadał się, że Tomiki nie zrozumiał o co chodzi i to, co 'stworzył' to nie jest aikido (czy też coś w tym stylu)
Napisano Ponad rok temu
nie ale on byłprekursorem a przeciez o to ci chodziłoKenji Tomiki stworzył modern i combat aikido???
Czy dobrze zrozumiałem?????
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hmm no nie weim czy nie to samo rozchodziło mu sie oto aby techniki można było wykozystywać na zawodach czyt. zeby były skuteczne nam rozchodzi sieo to samoKita, Kenji Tomiki był prekursorem aikido sportowego, a to chyba nie to samo!!!!!!!!
więc ...
pozdro
MOD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niby uprawiający każdy styl, odmiana czy jak to tam nazwać twierdzą, że chodzi im o skuteczność. Styl Tomiki nie jest tu niczym szczególnym pod tym względem.
jak jużmuwiłęm on był prekursorem my staramy sierozwijać jego mysl (nie każdy jest takim geniuszem jak M Ueshiba żeby samemu do końca dopracować system)
Napisano Ponad rok temu
Jeśli bowiem Tomikiego uznać za prekursora combat aikido to równie dobrze możnaby tak powiedzieć o dziadku Ueshibie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
techniki można było wykozystywać na zawodach czyt. zeby były skuteczne
wykorzystywanie czegoś na zawodach nie oznacza skuteczności w każdych warunkach i na odwrót (nie korzystanie z czegoś w zawodach nie oznacza braku skuteczności). Zawsze czytaj regulaminy.
Napisano Ponad rok temu
Ostatnio dowiedziałem się,że combatowcy z Jarosławia to twoi byli uczniowie ( z początku lat 90-tych ). Może więc będziesz mógł powiedzieć skąd u nich takie wywrotowe myśli i czyny
Napisano Ponad rok temu
AIKI, ale z ciebie konspirator
Ostatnio dowiedziałem się,że combatowcy z Jarosławia to twoi byli uczniowie ( z początku lat 90-tych ). Może więc będziesz mógł powiedzieć skąd u nich takie wywrotowe myśli i czyny
czy ty zawsze musisz sioe czepiac jakis pierdol...
gdyby AIKI chcial to by sam o tym napisal ale widac nie chce wiec do cholery przestan sie czepiac
Napisano Ponad rok temu
Zauważyliście, że niektóre słowa wyglądają nieco niezręcznie jak się napisze bez polskich literek?czy ty zawsze musisz sioe czepiac jakis pierdol...
Napisano Ponad rok temu
Zauważyliście, że niektóre słowa wyglądają nieco niezręcznie jak się napisze bez polskich literek?
He He
Wlasnie mialem o tym pisac a tu widze Twoj post
--
Washi
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
kluby
- Ponad rok temu
-