modern aikido czy combat aikido
Napisano Ponad rok temu
A co do obozu, to nie, nie wychodzi mi to bokiem, bo bardzo chetnie bym pojechala, tyle ze zdrowie wazniejsze. A odpowiadajac konkretniej na Twoje pytanie to przyczyna mojego pozostania w domu nie ma nic wspolnego z cwiczeniem i zapewne bedziesz ubolewal nad tym faktem
Napisano Ponad rok temu
z dnia 12 listopada 2002 r. w sprawie uprawiania dalekowschodnich sportów i sztuk walki oraz kick-boxingu (Dz. U. z 2003 r. Nr 6, poz. 66)
§ 2. Do udziału w zajęciach w dalekowschodnich sportach i sztukach walki oraz kick-boxingu, zwanych dalej "sportami i sztukami walki", jest niezbędne posiadanie:
1) zaświadczenia, wydanego przez lekarza posiadającego specjalizację w dziedzinie medycyny sportowej, o braku przeciwwskazań do uprawiania określonych sportów lub sztuk walki;
Napisano Ponad rok temu
ROZPORZĄDZENIE RADY MINISTRÓW
z dnia 12 listopada 2002 r. w sprawie uprawiania dalekowschodnich sportów i sztuk walki oraz kick-boxingu (Dz. U. z 2003 r. Nr 6, poz. 66)
§ 2. Do udziału w zajęciach w dalekowschodnich sportach i sztukach walki oraz kick-boxingu, zwanych dalej "sportami i sztukami walki", jest niezbędne posiadanie:
1) zaświadczenia, wydanego przez lekarza posiadającego specjalizację w dziedzinie medycyny sportowej, o braku przeciwwskazań do uprawiania określonych sportów lub sztuk walki;
oki, jak chcesz obrzydze Ci zycie ... moja woda za macica nie ma nic wspolnego z Aikido...
Napisano Ponad rok temu
Z Rozporządzenia wynika,że każdy ćwiczący sporty i sztuki walki powinien mieć zaświadczenie od lekarza medycyny sportu potwierdzające dobry stan zdrowia, zezwalający na treningi.
I TYLKO TYLE ( a może aż tyle!!! ). Czy Twój sensei żądał od Ciebie takiego zaświadczenia? Jeżeli nie, to go uświadom....
Napisano Ponad rok temu
no wiec o dziwo w combat aikido szanuje sie tradycje my nie rezygnujemy z noszenia hakamy, machania jo i boken'em wykonujemy podobne techniki jak w aikikai tylko że z ataków bardziej nowoczesnych typu kopnięcie , prosty, hak itp ataki nożem np przy ścianie nóż do szyji do każdej techniki staramy sie robić kontre i najważniejsze staramy sie żeby odruchy były zawsze podobne. Uczymy sie tam tradycji i nauki obrony na ulicy. staramy sie aby robic wszystko najrealniej jak tylko mozna
no ale teraz mnie zbluzgacie że to juz nie jest aikido nie????
eej...wow.....to my robimy to samo plus kopy w brzuch, ciosy po nizej pasa i inne takie (łącznie z gryzieniem w ucho)
qqqrcze.....nie wiedzialam ze trenuje combat...
to juz jestem ninją czy nie?
Napisano Ponad rok temu
Marudka, nie zrozumiałaś!!!
Z Rozporządzenia wynika,że każdy ćwiczący sporty i sztuki walki powinien mieć zaświadczenie od lekarza medycyny sportu potwierdzające dobry stan zdrowia, zezwalający na treningi.
I TYLKO TYLE ( a może aż tyle!!! ). Czy Twój sensei żądał od Ciebie takiego zaświadczenia? Jeżeli nie, to go uświadom....
nie nie zadal ale zazwyczaj jezeli ktos przychodzi na treningi sam pokazuje takie papierki, jezeli cos mu dolega ... moj sensei wie o moich wszyskich poroblemach ze zdrowiem wie...
Napisano Ponad rok temu
Profesjonalizm klubu prowadzącego treningi można poznać między innymi po tym, że instruktor zapisując nową osobę:
- wymaga zaświadczenia o jej stanie zdrowia,
- przedstawia do wglądu swoje uprawnienia instruktorskie i polisę OC z
tytułu wykonywania zawodu instruktora aikido,
- przedstawia do wglądu polisę grupowego, bezimięnnego ubezpieczenia
ćwiczących od następstw nieszczęśliwych wypadków,
- wydaje potwierdzenie wpłaty składki za treningi ( nie musi to być
faktura ).
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Optymisto, skad Ty konkretniej jestes?? (tak z ciekawosci pytam), a co do sekcji przemyskiego Aikido Aikikai pod patronatem Krakowa... wstrzymam sie od komentarza, coby nikogo nie obrazic....
Byłem kiedyś na Waszym treningu. Prowadził go jakiś nieopierzony młokos, przewracający się o własne nogi. Czy to ten Wasz sensei, bo tak na oko to był w wieku gimnazjalisty......
W porównaniu do Piotrka M. to wypada baaaardzo blado!!![/quote]
Napisano Ponad rok temu
Byłem kiedyś na Waszym treningu. Prowadził go jakiś nieopierzony młokos, przewracający się o własne nogi. Czy to ten Wasz sensei, bo tak na oko to był w wieku gimnazjalisty......
W porównaniu do Piotrka M. to wypada baaaardzo blado!!!
Na ktorym treningu byles? Tego Aikikai pod patronatem Krakowa? (Wnioskuje, ze jestes z Przemysla, czy tak?)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
No cóz... jakie zycie taki topic :? :roll:nie nie nie... ten topic to moje zycie...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a czy nie widzisz ze ten topic ma najwiecej wyswietlen i wiadomosci na tym forum..?
Zonk! Więcej ma wyświetleń: Steven Seagal na Karowej
http://www.forum-kul...showtopic=61533
Napisano Ponad rok temu
rzadko mozna spotkac topic w ktorym sie rozmawia tylko na temat ..
Napisano Ponad rok temu
W porównaniu do Piotrka M. to wypada baaaardzo blado!!![/quote][/quote]
a czy TY jestes pewny ze napewno byles u nas na treningu...
Napisano Ponad rok temu
Mówiąc o Piotrze M. miałem na myśli instruktora Przemyskiego Centrum Aikido.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
-
Google (1)
10 następnych tematów
-
kluby
- Ponad rok temu
-
Chwyt precelkowy :)
- Ponad rok temu
-